Elämyksellisimmät saunat Naantalin Asuntomessuilla

Suomalaisen saunaelämyksen asiantuntijayhdistys Sauna from Finland palkitsee Naantalin Asuntomessujen elämyksellisimmät saunat, hyödyntäen aidon suomalaisen saunaelämyksen ydinarvoja.

Tänä vuonna Asuntomessut järjestetään Naantalissa 15.7. – 14.8.2022. Asuntomessut sijoittuvat upealle Luonnonmaan saarelle, joka onkin monille tuttu siellä sijaitsevan Suomen tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan vuoksi. Asuntomessualue on nimetty Lounatuuleksi. Niin messualue kuin itse messukoditkin toistavat tapahtuman teemoja: luonnon kunnioitus, aurinkoenergia, koti saaressa kaupungin kyljessä ja onnellisuus.

”Erityisesti luonnon kunnioitus ja onnellisuus ovat teemoja, joita aito suomalainen saunaelämys myös edustaa”, toteaa Carita Harju, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja.

Vuoden 2021 Asuntomessujen kyselyn mukaan kylpyhuone ja sauna kiinnostivat toiseksi eniten tuoteryhmistä heti keittiön jälkeen. Yli puolet kävijöistä koki kylpyhuoneen ja saunan kiinnostavana tuoteryhmänä.

Luonnon kunnioitus

Saariston luonto saa jäädä näkyviin tulevien messutalojen pihoissa, sillä rakentajia on pyydetty huomioimaan alkuperäisiä maastonmuotoja ja säilyttämään kasvillisuutta mahdollisuuksien mukaan. Alueen puita onkin kaadettu mahdollisimman vähän. Useiden kohteiden saunoista tai saunatiloista on näkymät luontoon ilman pelkoa, että ulkoapäin näkisi sisälle talojen sijoittelun vuoksi. Ei ole yhdentekevää, miten valo tulee ikkunoista saunatiloihin, tai millainen maisema ikkunoista avautuu. Tämä onkin yksi elementti, jota Sauna from Finlandin raati tulee huomioimaan valinnoissa.

Alueen oma aurinkovoimala sekä älymuuntamo tuottavat sähköä messukoteihin. Asuntomessuilla tullaan näkemään monenlaisia älykkäitä energiainnovaatioita.

Sauna from Finland

Onnellisuus

Tutkimusten mukaan Suomi on maailman onnellisin maa, ja naantalilaiset ovat Suomen onnellisimpien asukkaiden kärjessä. Mitkä asiat tekevät naantalilaisista onnellisia ja mitkä asiat Lounatuulessa lisäävät asukkaidensa onnellisuutta?

Yksi onnellisuutta lisäävä asia on varmasti lähiluonto: rantapuisto piknik-paikkoineen ja saunoineen. Onnea on kahvitauko metsässä tai laiturin nokassa. Kahvitauon voi viettää myös saunassa. Onnellisuustutkimuksen ytimessä on yhteisöllinen, turvallinen ja palvelujen laatuun panostava Naantalin kaupunki.

Sauna from Finland

Sauna from Finland ja Asuntomessut nostavat yhdessä messukodeista löytyviä saunaelämyksiä, saunadesignia ja sisustusratkaisuja esille. Sauna from Finlandin tuomaristo kiertää messukohteet ja valitsee niiden joukosta 3-5 elämyksellisintä saunaa. Arvioinnin pohjana käytetään viime vuoden tapaan Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjaa, jossa esitellään erilaisia suomalaisia saunaelämyksiä sekä vuosien tutkimustyön pohjalta luodut saunaelämyksen ydinarvot ja niistä johdetut laatukriteerit.

”Julkisten ja asiakassaunojen työkalu, laatukäsikirja toimii myös yksityiskotien saunojen arvioinnissa, sillä aidon suomalaisen saunaelämyksen ydinarvot ovat samat, puhutaan sitten julkisesta tai oman kodin saunasta. Elämyksellisessä suomalaisessa saunassa on aina läsnä kahdeksan ydinarvoa: aitous, moniaistisuus, läsnäolo ja rentoutuminen, hyvinvointi ja terveys, kontrasti (yllätyksellisyys, ero jokapäiväiseen arkeen), puhtaus, turvallisuus ja vastuullisuus. Näiden arvojen pohjalta valitsemme elämyksellisimmät saunat Asuntomessuilla Naantalissa”, toteaa Harju.

Seuraa Sauna from Finlandin sekä Asuntomessujen kanavia. Paljastamme voittajat 21.7. puolenpäivän aikaan!

Kiitos Luin Living palkintojen sponsoroinnista.

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste