Me Sauna from Finlandilla ajattelemme, että saunaelämys on kokonaisvaltainen ja moniaistinen kokemus. Jotta suomalainen sauna tarjoaisi maailman parhaan saunaelämyksen, on elämyksen koostuttava tunnistettavista ja laadukkaista elementeistä sekä ydinarvoista.

Sauna from Finland on määritellyt useiden tutkimusten pohjalta saunaelämykselle kahdeksan ydinarvoa: 1) aitous, 2) moniaistisuus, 3) läsnäolo ja rentoutuminen, 4) hyvinvointi ja terveys, 5) kontrasti, 6) puhtaus, 7) turvallisuus sekä 8) vastuullisuus.

Näitä ydinarvoja tarkastellaan kokonaisuutena: ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen. Ne yhdessä luovat aidon suomalaisen saunaelämyksen, josta olemme johtaneet Authentic Finnish Sauna Experience -konseptin. Konsepti käsittää ydinarvot ja niistä juontuvat kriteerit täyttävän saunaelämyksen, joka kuuluu maailman parhaimmistoon.

Authentic Finnish Sauna Experience –laatusertifikaatti

Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatti myönnetään Sauna from Finlandin luoman laatukäsikirjan kriteerit läpäisseille saunapalveluille. Sertifikaatti viestii asiakkaille, sidosryhmille ja henkilöstöllesi, että saunasi ja saunapalvelusi ovat laatutasoltaan maailman huippuluokkaa. Sauna from Finland yhdistyksen myöntämä sertifikaatti asettaa laaturiman maailmanennätyskorkeudelle ja haastaa henkilöstösi osaamisen joka päivä. Lisäksi asiakkaasi tietää, että hän voi luottavaisin mielin virittäytyä rentoutumaan, kun laatuasiat saunassasi ovat kunnossa.

Saunapalveluyritykset voivat hakea laatusertifikaattia esimerkiksi tilaussaunapalveluilleen tai asiakassaunoilleen. Sauna tai saunat voivat olla myös yksi osa yrityksesi palvelutarjontaa. Sertifioituun kokonaisuuteen voi kuulua useita saunoja, mutta sertifikaatti myönnetään yhdelle kokonaisuudelle.

Saunaelämyksen laatuluokitusta voi soveltaa erilaisissa saunomisympäristöissä, kuten matkailukohteissa, tilaussaunoissa, kylpylä- ja uimahallisaunoissa ja hotelleissa.

Laatusertifikaattikohteet jaetaan neljään kategoriaan: 1. Sauna URBAN, 2. Sauna NATURE & GARDEN, 3. Sauna SPA ja 4. Sauna UNIQUE-kohteisiin. Jokaiselle kategorialle on niitä vastaavat laatumerkit.

 • Sauna URBAN – myönnetään kaupunkikohteissa oleville saunaelämyskohteille.
 • Sauna NATURE & GARDEN – myönnetään luonto- ja maaseutukohteissa oleville saunoille.
 • Sauna SPA – myönnetään kylpyläkohteissa oleville saunoille.
 • Sauna UNIQUE – myönnetään erikoisille ja ainutlaatuisille saunakokonaisuuksille.

Hakuprosessi

Sertifikaatin hakemisprosessiin kuuluu aina yhdistyksemme virallisen auditoijan käynti kohteessa. Ennen käyntiä annamme ennakko-ohjeet, joiden avulla voit valmistautua auditointiin. Asiantuntijamme auditointikäynnin tarkoituksena on hakijan saunaelämyksen kehittäminen sertifiointia varten. Auditointi painottuu kokonaisuuteen: katsomme sitä, mitä tapahtuu ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen. Painotamme kriteereissämme puhtautta, turvallisuutta ja elämyksellisiä arvoja.

Laatuun vaikuttavat tekijät käydään läpi saunomalla. Mikäli kriteerit täyttyvät, auditoija esittää sertifiointiryhmällemme, että saunaelämyksellesi myönnetään sertifikaatti. Sertifikaatti myönnetään kahdeksi vuodeksi yrityksille tai yhdistyksille, jotka täyttävät laatukriteeristössä määritellyt vaatimukset.

Sertifikaatin myöntämisen jälkeen saatte kunniakirjan sekä laatumerkin, jota voitte käyttää markkinoinnissa.

Näin haet laatusertifikaattia – step by step:

 1. Ota yhteyttä Sauna from Finlandiin sähköpostilla (sauna@saunafromfinland.fi) tai puhelimitse toiminnanjohtaja Carita Harjuun 040 566 24 81.
 2. Tutustu laatukäsikirjamme kriteereihin ja kirjaa kehitysehdotukset. Tilaa laatukäsikirja.
 3. Syvennä osaamistasi esim. koulutuksissamme tai workshopeissamme.
 4. Tee tarvittavat kehitystoimenpiteet.
 5. Kun saunaelämys on mielestäsi laatukäsikirjan mukainen, ota yhteyttä uudelleen ja sovi auditointikäynnistä.
 6. Sauna from Finland auditoi kohteen ja tekee auditointiraportin. Auditoinnin tarkoituksena on varmistaa, että kohde täyttää Sauna from Finland -laatukriteerit.
 7. Sauna from Finland -sertifiointiryhmä käsittelee hakemuksen ja auditointiraportin, sekä päättää laatusertifikaatin myöntämisestä.
 8. Sauna from Finland laskuttaa auditointikäynnin (500 € + alv 24%) sekä sertifiointimaksun (800 € + alv 24%), matka -ja majoituskulut sovitaan erikseen. Sertifiaatti on voimassa kaksi vuotta myöntämispäivästä.
 9. Saat laatusertifikaatin ja siihen liittyvät oikeudet maksettuasi auditointikäynnin sekä laatusertifikaatin vuosimaksun. Laatusertifikaatin käytöstä tehdään kirjallinen sopimus.
 10. Kahden vuoden kuluttua saunaelämyksen laatutaso varmistetaan uusinta-auditoinnilla. Sauna from Finland muistuttaa sinua tästä, joten sinun ei tarvitse siitä huolehtia.
Sauna from Finland

 

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

 • Harvia
 • Sokos Hotels
 • Visit Jyväskylä Region
 • Sauna Capital Tampere