Jyväskylässä woolmanilaiset voivat aloittaa aamunsa avannossa ja pitää taukonsa saunassa

Tiistaina 14.6.2022 Woolman Oy:n Jyväskylän toimiston saunaelämys sai ansaitsemansa tunnustuksen. Woolmanin Jyväskylän toimipisteelle myönnettiin ensimmäinen työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden käyttöön suunnitellun saunaelämyksen laatusertifikaatti.

Pesola Objective

Sauna sijaitsee aivan keskellä toimitiloja, joka mahdollistaa sen käytön niin helpoksi kuin vaan voi. Tämä ei kuitenkaan tapahtunut sattumalta, vaan sauna varta vasten rakennettiin siihen. Woolmanin perustajajäsen ja toimitusjohtaja Juha Harju kertoo, että kun saunatilat sijaitsevat kellarissa tai ylimmässä kerroksessa, saattaa helposti käydä niin että käyttöaste jää vähäiseksi. Woolmanin Jyväskylän toimiston kohdalla kävi hyvä tuuri, sillä koko tilojen jyräämisestä oli tehty jo päätös. Mahdollisuus oli siis lähteä rakentamaan omanlainen toimisto, omanlaisen saunan ympärille. Woolmanin operatiivinen johtaja Petteri Mustalahti lisää, että toimitilat nähdessään he olivat yhteistuumin todenneet saunan rakentamisen itsestään selväksi.

Lopputuloksesta tulikin vahingossa suunniteltua parempi

Pesola Objective

Kun sauna oli rakennettu, lähtivät Sauna from Finlandin Carita Harju, sisustussuunnittelija Maru Hautala sekä Woolmanin henkilöstöpäällikkö Anu Tuunanen luomaan tiloihin elämyksellisyyttä. Tiukan aikataulun takia kaikkia suuria suunnitelmia ei saatu toteutettua niin kuin alun perin suunniteltiin, mutta osittain sattumienkin kautta lopputuloksesta tulikin paikkaan sopivampi. Esimerkiksi kylmäallasta ei oltu alkuun suunniteltu tiloihin ollenkaan, mutta alkuperäisten suunnitelmien hankaloituessa se tuntuikin täydelliseltä idealta. Kylmä-kuuma-hoito auttaa tutkitusti palautumaan stressistä, joka on juuri tämän saunan tärkeä tavoite.

Saunaelämyksen kehittämisprosessissa tiiviisti mukana ollut Carita toteaa, että uuteen toimistoon saunan rakentaminen ei kuitenkaan kaikille olisi itsestään selvää. Woolman Oy panostaakin vahvasti työntekijöidensä jaksamiseen ja kohteluun ihmisinä ja yhteisöstä löytyy hyvinvointihoitaja Katri Keskinen tätä varten.

Hyvinvointihoitaja auttaa työntekijöitä saamaan kaiken hyödyn irti saunatiloista

Katri kävi Saunafulness-konseptin kehittäneen Caritan kanssa ajatustenvaihtoa hyvinvointiin ja saunomiseen liittyen. He päättivät yhdessä rakentaa elämyksestä sellaisen, että saunomaan pääsee, vaikka ei olisi mitään tarvittavia varusteita ottanutkaan mukaan. Tiloihin hankittiin paikallisen Lindentex Oy:n Kiteen Tekstiilitehtaalla valmistetut henkselipyyhkeet, jotka sopivat sekä naisille että miehille. Nämä korvaavat tarvittaessa sekä uimapuvun että pyyhkeet.

Pesola Objective

Lisäksi Carita ja Katri pohtivat, miten nimenomaan työntekijöiden jaksamista, palautumista sekä kehon hyvinvointia voidaan edistää saunaelämyksen avulla. Tätä varten he kehittivät kaksi eri pituisille tauoille suunnattua metodia, jotka lisäävät saunomisen ohella aineenvaihdunnan kierroksia.

Hoitometodit lyhyemmille ja pidemmille tauoille

  1. Lyhyttä saunataukoa kutsutaan Woolmanilla bisnessaunaksi. Siinä ehtii nopean löylyttelun lisäksi pulahtaa kylmäaltaaseen, jossa tuskin liian kauan kukaan viihtyisikään. Kylmä-kuuma-vaihtelu lisää aineenvaihdunnan kiertoa ja sen avulla voi keskittyä oman kehon tuntemuksiin.
  2. Jos aikaa löytyy pidemmälle tauolle, tai haluaa vaikka työpäivän jälkeen viettää puolisen tuntia työpaikalla palautumista varten, voi saunassa viettää tovin pidempäänkin. Tällöin suositellaan kokeilemaan vanhaa kiinalaista hoitotapaa, eli guashaa. Hukka Designin vuolukivestä tehdyt gua sha -lastat auttavat poistamaan kehoon kertyneitä kuona-aineita. Sen avulla voidaan myös rentouttaa esimerkiksi hiirikättä ja ehkäistä tenniskyynärpäätä. Vuolukivi pysyy kylmänä tai lämpimänä pitkään, joten sekin toimii lempeänä ja paikallisena kylmä-kuuma-hoitona.
Pesola Objective

Saunatilat ovat päässeet heti päivittäiseen käyttöön

Upeaa saunaa ei rakennettu ja kehitetty ihailtavaksi kylmänä, vaan ensimmäisten viikkojen aikana sauna on päässyt jo lähes kaikkien toimiston työntekijöiden kokeiluun. Säännöllisessäkin käytössä tilat ovat työntekijöiden omienkin kommenttien mukaan. Woolmanin front-end kehittäjä Erno Lehtonen tunnustaa aloittavansa joka aamun toimistolla kylmäaltaassa istuen. Tähän saimme todisteen, kun näimme miten Erno vietti valokuvia varten neliasteisessa vedessä useamman minuutin.

Kiitos yrityksille, jotka olivat mukana rakentamassa Woolmanin saunaelämystä.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste