Suomalaista saunakulttuuria esittelyssä ulkomailla

Lehdistötiedote 4.2.2013

 

DETROITIN DEMONISAUNA ON VALMIS – SUOMALAISTA KULTTUURIA ASENTEELLA!

 

Taiteilija HENRI YOKI on suunnitellut ja rakentanut tammikuun aikana Detroitissa, USA:ssa ”Demonisaunan”. Sauna on rakennettu taiteilijakollektiivin North End Studios (NES) takapihan puutarhaan, ja se vetää lauteille noin 14-20 henkeä. Noin 40 henkilöä on tehnyt hankkeen eteen yli 400 tuntia. Materiaalit on rahoitettu keräämällä Suomesta, muualta Euroopasta ja Detroitin alueelta varoja yhteensä yli 5000 USD.

Saunan kiukaan ovat suunnitelleet ja valmistaneet paikalliset metallitaiteilijat STEVE KUYPERS ja STEVEN MCSHANE Henrin alkuperäisen idean pohjalta. Vaikka saunan viralliset avajaiset ovat 9. helmikuuta, eräs iso paikallinen radioasema on jo ehtinyt uutisoimaan tapahtunutta. Amerikkalaiset testisaunojat kuvailevat kokemusta uskomattomaksi.

Henri Yoki on kauppatieteiden maisteri, diplomi-insinööri ja hänellä on arvostettu CEMS (Community of European Management Schools) kansainvälisen johtamistaidon tutkinto. Vaikka päivätyö toi miehen Detroitiin paikallisen johtavan sairaalan palvelukseen, energiaa tällä tuoreella teräsmiehellä riittää vielä taiteisiin. Henri tekee elektronista musiikkia, visuaalista abstraktia grafiikkaa sekä hahmoittelee parhaillaan ensimmäistä kirjaansa.

Tämän nousevan taiteilijan ensimmäinen kuvataidenäyttely on saunan avajaisten yhteydessä helmikuun 9. päivä North End Studiolla.

Henriin voi olla yhteydessä puhelimitse +1-313-772-5801,

+358-40-8018943, tai spaceman@henriyoki.com.

www.henriyoki.com 

www.northendstudiosdetroit.com

 


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere
Sauna from Finland
Sauna from Finland lisää kansainvälisesti suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta, buustaa jäsenverkoston liiketoimintamahdollisuuksia sekä luo maailman parhaita saunaelämyksiä.
© 2021 Sauna from Finland › Tietosuojaseloste


Sauna from Finland on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttäminen ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.
Hyväksytyt jäsenemme saavat käyttää erillistä verkostomerkkiä.