Breadcrumb / Tulossa

Hollolan Hirven savusaunalle virallinen Sauna from Finland -laatumerkki

Päijät-Häme saa ensimmäisen virallisesti sertifioidun savusaunansa, kun Hollolan Hirven isäntä Ilkka Sipilä vastaanottaa savusaunallaan Sauna from Finland järjestön myöntämän laatumerkin. Authentic Finnish Sauna Experience -laatumerkki myönnetään saunajärjestön laatukäsikirjan kriteerit läpäisseille saunapalveluille.

”Tämä on pitkän suunnittelun ja monivaiheisen työn tulos. Laatumerkki on viisivuotisen projektin kruunu. Hollolan Hirven savusauna on auditoitu Suomen parhaiden asiantuntijoiden toimesta ja olemme valmiit saunottamaan vieraita ympäri maailmaa. Nyt tuntuu hyvältä”, Ilkka Sipilä kertoo. Laatumerkki luovutetaan saunan isännälle torstaina 19.10.2017, mitä juhlistetaan tietenkin saunomalla.

Sauna from Finland ry on määritellyt useiden tutkimusten pohjalta suomalaisen saunaelämyksen ydinarvot, joita ovat aitous, moniaistisuus, läsnäolo, rentoutuminen, puhtaus sekä hyvinvointi. Näitä ydinarvoja tarkasteltiin kokonaisuutena ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen.

“Ilkka Sipilä on tehnyt määrätietoista työtä kehittääkseen ainutlaatuisen saunaelämyksen maalaismaisemaan. Hollolan Hirven savusauna on malliesimerkki siitä, miten laatutyötä kannattaa tehdä matkalla kohti Sauna from Finland ry:n laatusertifikaattia. Savusaunamiljöössä kaikki osaset ovat kohdallaan. Kokonaisuuden kruunaa savusaunan ainutlaatuinen tunnelma ja lempeät löylyt. On ilo luovuttaa laatusertifikaattimme Ilkalle ja Hollolan Hirven savusaunalle”, kertoo Sauna from Finland -yhdistyksen asiantuntija Pekka Krook.

Hollolan Hirvi tunnetaan maatilapanimosta ja ravintolastaan, nyt matkailutilalla pääsee saunomaan virallisen laatumerkin omaavassa perinteisessä savusaunassa, jonka pehmeisiin löylyihin on päässyt tutustumaan kesän avoimissa sauna-, saunajooga- ja terassi-illoissa.

Savusaunaa vuokrataan ryhmille huhtikuusta joulukuuhun. Saunakokonaisuuteen kuuluu kaksi 12 henkilön nykyaikaista pukuhuonetta ja peseytymistilaa, sekä perinteen mukaan järeästä oman metsän haapahirrestä rakennettu savusauna, jonka lauteille mahtuu kerrallaan 24 henkilöä.

Lisätietoja antaa: 
Ilkka Sipilä, isäntä, Hollolan Hirvi puh. 040 502 7675, www.hollolanhirvi.fi
Pekka Krook, auditoija ja hallituksen puheenjohtaja, Sauna from Finland ry, puh. 045 631 8384, www.saunafromfinland.fi

Kuvat: Antti Ratia/Hollolan Hirvi

Save


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä Region
  • Sauna Capital Tampere
Sauna from Finland
Sauna from Finland lisää kansainvälisesti suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta, buustaa jäsenverkoston liiketoimintamahdollisuuksia sekä luo maailman parhaita saunaelämyksiä.
© 2021 Sauna from Finland › Tietosuojaseloste


Sauna from Finland on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttäminen ilman merkinhaltijan lupaa on kielletty.
Hyväksytyt jäsenemme saavat käyttää erillistä verkostomerkkiä.