”Te suomalaiset istutte kultakaivoksen päällä” – World Sauna Forum kokosi huippupuhujat ja sauna-alan yritykset yhteen

World Sauna Forum järjestettiin tiistaina 7.6., viidennen kerran Suomessa. Tänä vuonna tapahtuma sijoittui saunapääkaupunkiin Tampereelle. Tapahtumaan osallistui noin 300 vierasta 16 eri maasta. Iso-Britannian suurlähetystö toi mukanaan toimittajaryhmän mm. Sunday Timesista.

”Sauna käsitetään hyvin monin eri tavoin maailmalla. Suomalainen sauna on nosteessa ja kiehtoo hyvinvointialan päättäjiä, yrittäjiä, tutkijoita ja mediaa. Kansainväliset yritykset haluavat viedä suomalaista saunaelämystä nyt asiakkailleen ympäri maailmaa”, kertoo tapahtumaa järjestävä Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja Carita Harju.

Harju kertoo, että “sauna” on yleisin hakusana Suomen turismiin liittyen.

”Iso-Britanniassa on ollut selvästi havaittavissa kasvavaa kiinnostusta suomalaisen saunakulttuurin merkityksestä arkiseen hyvinvointiin ja rentoutumiseen. Yksityissaunat ovat edelleen Britanniassa harvinaisuus”, kertoo yksi tapahtuman vieraista, Pirjo Pellinen, kulttuuri- ja julkisuusdiplomatian neuvonantaja Suomen suurlähetystöstä Lontoosta.

“Te suomalaiset istutte kultakaivoksen päällä”

Mediapersoona ja “rakkauslääkäri” Emilia Vuorisalmi kertoi puheenvuorossaan, että sauna vapauttaa samoja hormoneja kuin rakastuminen. Martin R Goldmann, Spa & Wellness Designin uranuurtaja ja Aspa Internationalin perustaja totesi taas puheenvuorossaan, että me istumme Suomessa kultakaivoksen päällä. Sauna on hänen mielestään tärkein osa spa-kokemusta. Harju kertookin, että sauna on meille Suomessa niin arkinen asia, ettemme aina muista miten eksoottinen ja kokonaisvaltainen kokemus se onkaan. Ihmiset ovat maailmalla valmiita maksamaan siitä kokemuksesta.

HNRI OY Emilia Vuorisalmi puhui World Sauna Forumissa viimeisenä.

Tapahtumassa tutustuttiin myös sauna-alan yrityksiin. Tapahtuman odotetaan poikivan yhteistyösopimuksia kansainvälisesti.

”Tavoitteenamme on tehdä suomalaisesta saunaelämyksestä tunnettu maailmalla, ja rakentaa siitä uskottava vientituote”, Harju iloitsee.

Muita puhujia olivat Harvian Tapio Pajuharju, Studio Puisto Groupin Heikki Riitahuhta, Nordic Urbanin Raoul Grünstein ja Lapland Hotelsin Leena Turunen. Tapahtuman juonsi toimittaja Maria Markus. Tapahtuma sai osallistujiltaan paljon kiitosta:

”Kiitos teille, jotka olette tehneet ns. taustatyön tapahtuman järjestelyssä. Onnistunut kokonaisuus.”

”Niin älyttömän hieno tunnelma, paljon ensikertalaisia, joilta tuli pelkkää ylistystä! Olihan myös loistavat puhujat ja upea panostus kaikilta yrityksiltä saunatorilla.”

”Osaatte järjestää maailmanluokan tapahtumia.”

Tapahtuma pidettiin Tampereen Lapland Hotels Arenassa tiistaina 7.6. klo 10–17. Lisäksi iltatapahtumassa tutustuttiin suomalaiseen saunaelämykseen hotellin kattosaunoilla. Kansainväliset vieraat tapaavat myös sauna-alan vaikuttajia ja yrityksiä Tampereella, Helsingissä ja Jyväskylässä sunnuntaina, maanantaina, keskiviikkona ja torstaina.

Katso koko ohjelma täältä: https://worldsaunaforum.com/programme/

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste