Lontoon-suurlähetystön saunalle laatusertifikaatti ja Diplomatic Sauna Society Londonin toiminta käynnistyi

Aitoja suomalaisia saunoja löytyy useista Suomen suurlähetystöistä. Tähän asti kuitenkin vasta yhdelle niistä on myönnetty Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatti, nimittäin Lontoon-suurlähetystön saunalle. Laatusertifikaatti on todistus siitä, että elämys jättää vahvan positiivisen muistijäljen kokemuksesta ja edistää suomalaisen saunan parhaita puolia.

Kasvavan hyvinvointitrendin myötä saunasta on tullut ajankohtaisempi kiinnostuksen kohde maailmalla kuin pitkään aikaan. Sauna on myös yksi elementti Suomen maakuvatyössä, jota muun muassa Suomen suurlähetystöissä tehdään. Maakuvatyön tavoitteena on tehdä Suomesta myönteisellä tavalla kiinnostava valtio, ja suomalainen sauna jos mikä onkin kiinnostava elämys.

Ossi Piispanen 2021 Finnish Embassy Staff photo – Photographed in London on 02/12/2021

Lontoon-suurlähetystössä lähdettiin kehittämään elämyskokonaisuutta, sillä haluttiin että sauna on kaikin puolin edustava. Saunan tulisi antaa vieraille moderni kuva, joka voidaan vahvemmin liittää osaksi wellness-trendiä. Saunalla on suomalaisessa diplomatiassakin pitkät perinteet.

“Tärkeät sidosryhmämme saavat tukuittain lounaskutsuja, mutta kutsu saunaan on jotain ainutlaatuista.”

Lehdistöneuvos Heli Suominen

Yhteistyön avulla varmistettiin kokonaisuuden toimivuus viimeistä piirtoa myöten.

Lehdistöneuvos Heli Suomisen mukaan saunaelämyksen pitää olla kokonaisvaltainen: se alkaa sisääntulosta ja pukuhuoneesta. Siihen kuuluu myös tarjoilu, kauniit kylpytekstiilit ja rauhallinen, välitön tunnelma. Sauna from Finland oli luonteva kumppani suurlähetystön saunan kehittämiseen, sillä verkosto kokoaa sekä suomalaisen osaamisen että suomalaiset toimijat yhteen. Verkostoon kuuluvista yrityksistä muun muassa Lapuan Kankureiden tekstiilit, Nystad Sauna Companyn löylytuoksut, KOLO Kiulu, sekä Narvin kiuas edustavat suomalaista työtä ja laatua Lontoon-suurlähetystön saunatiloissa.

Sauna from Finland

Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju sai kunnian ojentaa laatusertifikaatin Suomen Lontoon-suurlähettiläs Jukka Siukosaarelle 27.1.2022. Harju kokee, että suurlähetystön laadukas sauna on hieno alku suomalaisen perinteen ja innovaation viestin viennille Iso-Britanniassa.

“Olen erittäin iloinen, että saimme Lontoon-suurlähetystön saunaelämyksen vihdoin laatusertifioitua pandemian tuottamien viivästysten jälkeen. Haluaisin erityisesti vielä kiittää British Sauna Societyn Mika Meskasta avusta kehittämisprosessin aikana. Jatkossa Sauna from Finlandin tavoitteena on laajentaa toimintaa Briteissä ja löytää alueelta lisää saunakohteita, joiden palveluita voidaan kehittää aidoiksi suomalaisiksi saunaelämyksiksi”, kertoo Carita Harju.

Sauna from Finland

Heli Suominen myös näkee uudistuneiden saunatilojen olevan vain yksi osa saunaan liittyvää maakuvatyötä. “Me kerromme saunasta toimittajille ja sidosryhmille, sekä autamme toimittajia pääsemään Suomeen, suomalaiseen saunaan. Sauna on parhaimmillaan kimmoke tutustua paremmin Suomeen laajemmin: luontoon, yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Toivottavasti työmme ansiosta myös suomalaiset saunaan liittyviä tuotteita ja palveluita vievät yritykset pääsevät esille.”

Saunatilojen pieni koko rajoittaa saunojien määrää, joten suurlähetystössä järjestettävät saunaillat tulevat olemaan pienille kutsuvierasryhmille. Toiveena on kuitenkin, että sana saunasta kiirisi Lontoon toimittaja- ja diplomaattipiireissä. Lontoon-suurlähetystö onkin vahvasti inspiroitunut Washingtonissa vuosia toimineesta Diplomatic Sauna Society Washingtonista.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste