Tampereen seudun yritykset luovat saunaelämyksiä maailmanmarkkinoille

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere sekä markkinoinnin ja matkailun asiantuntijaorganisaatio Visit Tampere tiivistävät yhteistyötään Sauna from Finland ry:n kanssa. Strategisella kumppanuudella on tarkoitus aktivoida Tampereen seudun yrityksiä innovoimaan uusia saunaelämystuotteita ja liittymään osaksi kasvavaa saunaelämysalaa. Ekologinen ja kestävästi rakennettu suomalainen sauna nimittäin myy maailmalla ja erityisesti kokonaisratkaisuille on kysyntää.

Tampere on maailman saunapääkaupunki ja Tampereen seudulla on yli 50 julkista saunaa. Monipuolisella ja laadukkaalla suomalaisella saunaelämyksellä on kysyntää erityisesti kotimaan matkailumarkkinoilla, mutta kansainvälisesti potentiaali on valtava. Globaalit hyvinvointimarkkinat ovat noin 4,5 biljoonan euron arvoiset.

Saunan kiinnostus on ollut jo pitkään kasvussa ja se näkyy kasvavana liiketoimintana. Kansainvälisen liikkeenjohdon konsulttiyrityksen syksyllä 2017 tekemässä analyysissä arvioitiin globaalin sauna- ja spa-markkinan kooksi noin 2,7 miljardia euroa, markkinan kasvaessa noin 5% vuodessa. Hyvinvointimatkailu kasvaa bisneksenä noin 5–15% vuodessa riippuen eri maista.

visit tampere saunaravintola kuuma
Laura Vanzo/ Visit Tampere

Hyvinvoinnin merkityksen kasvaessa kansainväliset asiakkaat haluavat panostaa autenttisiin ja laadukkaisiin saunaratkaisuihin. Vastuullisuuden ja esteettömyyden vaatimukset liitetään myös saunaelämyksiin.

”Sauna on yksi Tampereen kansainvälisen matkailumarkkinoinnin kärjistä. Seudun yleiset saunat tarjoavat matkailijoille helpon tavan päästä osallisiksi yhdestä suomalaisen onnellisuuden tärkeimmistä elementeistä. Jotta matkailijan kokemus olisi mahdollisimman hyvä, tarvitaan paitsi laadukkaita saunoja, myös laadukkaita saunaelämyksiä”, kertoo Visit Tampereen asiakkuusvastaava Mari Saloniemi.

visit tampere saunaravintola kuuma
Laura Vanzo/ Visit Tampere

”Visit Tampere on tehnyt jo usean vuoden ajan yhteistyötä Sauna from Finlandin kanssa edistääkseen saunaan ja saunomiseen liittyvien elämyspalveluiden kehittämistä Tampereen seudulla. Strateginen kumppanuus vie yhteistyömme uudelle tasolle ja entistä tiiviimpi yhteistoiminta hyödyttää niin Tampereella vierailevia matkailijoita kuin seudulla toimivia alan yrityksiä”, summaa Saloniemi.

Ekologinen, kestävästi rakennettu, turvallinen ja energiatehokas suomalainen sauna myy maailmalla ja erityisesti kokonaisratkaisuille on kysyntää. Saunaan ja moderniin saunomiseen kuuluu myös teknologia ja sen soveltaminen.

”Parhaimmillaan sauna tarjoaa wow-efektejä ja mukana on myös ripaus luksusta parantamassa käyttökokemusta. Elämyksellisen kokemuksen taustalla on huipputeknologiaa, mukana voi olla mm. sensoreita ja tekoälyä, uusia hygieenisiä materiaaleja sekä designia. Tähän kaikkeen tarvitaan innovaatioita ja tuotteiden kehittämistä sekä yhteistyötä teknologiaosaajien ja saunabisneksen ammattilaisten välillä. Business Tampere on mielellään mukana synnyttämässä uusia saunainnovaatioita”, kertoo seudun teollisuuden parissa toimiva Business Tampereen asiakkuusvastaava Jouni Myllymäki.

Saunaelämysverkosto tarjoaa uusia avauksia, yhteistyökumppaneita ja tukea vientiin

Kiinnostusta hyvinvointi- ja sauna-alan tarjoamiin bisnesmahdollisuuksiin on jo havaittavissa Tampereen seudulla toimivien yritysten keskuudessa. Visit Tampereen, Business Tampereen ja Sauna from Finlandin tammikuussa 2021 järjestämään Kasvava saunaelämysala -avaustapahtumaan ilmoittautui yli 100 aiheesta kiinnostunutta pirkanmaalaisyritystä. Verkoston toiminta jatkuu Visit Tampereen, Business Tampereen ja Sauna from Finlandin strategisen kumppanuussopimuksen siivittämänä. Kansallisen saunaelämysverkoston käytännön vetovastuu on Sauna from Finlandilla.

Laura Vanzo/ Visit Tampere
Sauna from Finland

Suomalaisen saunan asiantuntijayhdistys ja yritysverkosto Sauna from Finland tukee suomalaisia yrityksiä kotimaisilla ja kansainvälisillä saunaelämysmarkkinoilla. Yhdistyksen kahdensadan jäsenyrityksen verkosto edustaa yli 17 eri toimialaa. Mukana on perinteisten sauna- ja kiuasvalmistajien lisäksi muun muassa kosmetiikkaa, tekstiilejä, valaistusta, matkailuyrityksiä, teknologiaa ja elintarvikkeita. Verkostosta löytyy kaikki, mitä tarvitaan suomalaisen saunaelämyksen rakentamiseen, oli kyseessä sitten moderni citysauna tai tunnelmallinen savusauna järvimaisemalla.

”Strateginen kumppanuutemme Business Tampereen ja Visit Tampereen kanssa on luonteva jatko hyvälle yhteistyöllemme. Suomalaisen saunan asiantuntijana voimme avata Tampereen seudun yrityksille ovia niin kansallisilla kuin kansainvälisillä saunamarkkinoilla”, lupaa Sauna from Finland ry:n toiminnanjohtaja Carita Harju.

lapland hotels tampere
Lapland Hotels Tampere

”Saunaelämysverkostossa tapaat yhteistyökumppaneita, saat tukea yrityksesi liiketoimintasi kehitykseen ja pääset maailmalle osana Sauna from Finlandin ja suomalaisen saunaelämyksen brändejä. Yritykselläsi voi jo olla valmis saunaan liitettävä tuote tai palvelu, kun liityt verkostoon, mutta yhtä hyvin se voi olla vasta ajatuksen asteella”, summaa Harju.

Maailman saunapääkaupunki Tampereen saunomismahdollisuuksiin voit tutustua Visit Tampereen verkkosivuilla.
Business Tampere auttaa Tampereen seudulla toimivia yrityksiä saunainnovaatioiden ideoinnissa ja toteutuksessa

visit tampere

business tampere

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste