Keskisuomalainen: Saunomisen laboratorio kehitteillä Jyväskylään

Julkaistu 8.9. Keskisuomalainen/Rai Suhkonen

Jyväskylän Hippokselle hahmotellaan maailman ensimmäistä saunomisen hyvinvointi- ja terveyslaboratoriota. Asialla on lähes 200 yrityksen Sauna from Finland -verkosto, joka pitää pääpaikkaansa Jyväskylässä. Keski-Suomesta verkostoon kuuluu 30 jäsentä.

Hippoksen saunomisen hyvinvointi- ja terveyslaboratorio on hiljattain käynnistyneen pilottihankkeen päätavoite. Laboratorio tarjoaisi uusimpia saunomistapoja ja -elämyksiä sekä tarjoaisi saunomiseen liittyvää tutkimustietoa.

Saunalaboratorio kokoaisi yhteen tiedealoja ja maailman johtavia tutkijoita. Laboratorioon kytkeytyisi lisäksi alan yritysten tutkimusta ja kehitystoimintaa. Testisaunoja olisi eri käyttäjien tarpeisiin.

– Yksi mahdollinen toteuttamistapa voisi olla vierailukeskustyyppinen tila, jossa pääsisi tutustumaan erilaisiin saunomistapoihin ja niiden terveysvaikutuksiin. Testisaunat voisivat sijaita ympäri Hipposta, sillä alueellahan on jo useita saunoja ja uusia rakennetaan Hippos2020-hankkeessa, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju toteaa.

Saunan terveysvaikutusten tutkimuksella ja tuloksilla tavoitellaan Jyväskylään uutta liiketoimintaa, kuten kasvuhaluisia start uppeja sekä opiskelijavetoisia yrityksiä. Ne voisivat sijoittua Hippoksen ja uuden Keski-Suomen Sairaala Novan yhteyteen.

Lue koko uutinen Keskisuomalaisen sivuilta.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste