Sauna from Finland on suomalaisen saunan kasvot maailmalle

Kuva: Harvia
Kuva: Harvia

Sauna from Finlandin jäsenyrityksille suunnattu kansainvälistymishanke on käynnistynyt innostuneissa tunnelmissa. Hankkeen tavoitteena on lisätä saunayritysten vientiä sekä kehittää suomalaisen saunan brändiä tukevia kokonaiskonsepteja kansainväliseen vientiin. Mukana oleville yrityksille tehdään tavoitteellinen ohjelma ja suunnitelma kansainvälistymiseen.

Kaiken tavoitteena on totta kai vauhdittaa suomalaisten saunayritysten vientiä. Sauna from Finland avaa ovia ja järjestää näkyvyyttä mukana oleville yrityksille mm. suurlähetystöihin, erilaisille messuille sekä Visit Finlandin ja ulkoministeriön markkinointikanaviin ja -tapahtumiin. Valituista kohdemarkkinoista tehdään markkinatutkimus, jolla hankitaan uutta tietoa markkinoilta. Yrityksien käyttöön kootaan tietoa esimerkiksi siitä, miten suomalainen sauna tällä hetkellä markkinoilla tunnistetaan ja mitkä ovat kohderyhmälle merkitykselliset saunaan liittyvät viestit.

– Kansainvälistymishankkeella halutaan kirkastaa suomalaisen saunan kasvot maailmalle, kiteyttää mukana olevien yritysten puheenjohtajana toimiva Helo Oy:n Vesa Hietalahti.

Kuva: Jokipiin pellava
Kuva: Jokipiin pellava

– Haluamme helpottaa suomalaisesta saunasta, sen tuotteista ja palveluista kiinnostuneen asiakkaan ostoprosessia. Tätä varten perustetaan yhteinen internetsivusto ja tuotetaan katalogi, josta asiakas löytää tarvittavan informaation kootusti sekä selkeästi esitettynä. Sivusto toimii siis kysynnän ja tarjonnan yhteisenä kohtauspaikkana, Hietalahti kertoo.

Hankkeessa mukana olevat yritykset ovat kehittämässä omaa liiketoimintaansa sekä hakemassa kansainvälistä kasvua. Yritykset ovat erilaisia niin kooltaan, palveluiltaan, tuotteiltaan kuin osaamiseltaankin. Jokainen kuitenkin työskentelee yhteisen teeman parissa.
– Meillä kaikilla on erilaiset lähtökohdat ja tarpeet kansainvälistymiseen liittyen. Osa yrityksistä tekee jo kansainvälistä kauppaa, osa on taas vasta avaamassa ovia ulkomaille, Hietalahti summaa.

– Tämä on aivan mahtava juttu! Usein näkee, kuinka yritykset yrittävät mennä yksin eteenpäin sen sijaan, että yhdistäisivät voimansa. Nyt mennään yhdessä eteenpäin, iloitsee yrityskohtaista sparrausta antava Satu Freyberg Induco Oy:stä.

Hankkeesta on moninaisia hyötyjä niin mukana oleville jäsenyritykselle, Sauna from Finlandille kuin myös Suomen kansantaloudelle:

  • Liikevaihdon kasvu suomalaisen saunan viennissä
  • Saunaturistien kasvava määrä Suomessa
  • Saunaan liittyvän yleisen viennin kasvu
  • Kannattava kasvu jäsenyrityksille
  • Suomen kansantalouden paraneminen
  • Jatkuvuutta ja näkyvyyttä Sauna from Finlandin toiminnalle
  • Lisää onnellisia ja hyvinvoivia suomalaisen saunakulttuurin omaksujia kohdemaihin

Hankkeessa ovat jo mukana:
Veto-kiuas, Hukka Design, Helo, Saunavaunut, Jokipiin Pellava, Harvia, Sun Sauna, Lapuan Kankurit, PineArt Production , Tilassa Oy/ Slowsauna, Mökkisuihku, Saunastore, Huliswood, Saunatour, Cariitti, Sisusavusauna ja Pisa Design.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste