Sauna from Finland julkaisee käsikirjan maailman parhaiden saunaelämysten luomiseen

Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja mahdollistaa laadukkaan suomalaisen saunaelämyksen luomisen siellä, missä ihmiset saunovat. Laatukäsikirjan artikkelit ja perusteellisen tutkimustyön lopputuloksena luotu laatukriteeristö tukevat saunaelämyksen ajattelu- ja suunnittelutyötä alusta loppuun saakka.

Suomalainen sauna kiinnostaa enemmän kuin koskaan. Sen tieteellisesti tutkitut terveysvaikutukset, laadukkaat luonnonmateriaalit sekä rentoutumista ja läsnäoloa korostavat periaatteet tekevät siitä tuotteen, joka vastaa täydellisesti globaaleihin hyvinvointitrendeihin. Neljän biljoonan euron markkinoilla suomalaisella saunaosaamisella on etulyöntiasema laadukkaana ja asiantuntevana palveluna.

Elämykselliset, mieleenpainuvat ja laadukkaat suomalaiset saunapalvelut ovat kysyttyjä Suomessa ja maailmalla. Hyvät saunaelämykset lisäävät matkailua ja kasvattavat yritysten liikevaihtoa ja vientiä. Laadukkaita ja onnistuneita saunaelämyspalveluita kehittääkseen Sauna from Finland julkaisee Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirjan maaliskuussa 2020.

”Tavoitteenamme on luoda maailman parhaita saunaelämyksiä. Käsikirja on rakennettu niin, että saunapalvelun kehittäminen on palveluntarjoajille mahdollisimman helppoa ja vaivatonta”, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju kertoo.

Uudistunut käsikirja on Sauna from Finland -yritysverkoston yhteistyön hedelmä. Laatukäsikirja on ensisijainen työkalu saunaelämyksen suunnitteluun ja kehittämiseen saunaelämyspalveluksi. Sen sisältö kannustaa saunapalveluita tarjoavia yrityksiä, kuten hotelleja, kylpylöitä ja kuntosaleja, kehittämään saunaelämyspalveluaan niin suunnitteluvaiheessa kuin jo aktiivisessa käytössä olevissa kohteissa.

Kattava ja konkreettinen käsikirja sisältää kuvauksia sauna-alan ykkösyritysten tuotteista ja palveluista, vinkkejä ja ohjeita muun muassa saunan turvallisuuteen ja puhtaanapitoon sekä tarkat kriteerit, joiden pohjalta voi tarkistaa, täyttääkö saunapalvelukokonaisuus laadukkaan elämyksen vaatimukset. Kirjan lopusta löytyvän laatukriteeristön avulla palveluntarjoaja näkee, mitkä kriteerit on vähintään täytettävä erilaisissa saunomisympäristöissä, jotta aito suomalainen saunaelämys toteutuisi. Laatukriteeristö on johdettu kahdeksasta Sauna from Finlandin määrittelemästä suomalaisen saunaelämyksen ydinarvosta, jotka ovat muotoutuneet vuosien tutkimus- ja kehitystyön perusteella.

”Uudistimme suomalaiselle saunaelämykselle määrittämiämme ydinarvoja käsikirjan kirjoittamisen yhteydessä. Lisäsimme mukaan turvallisuuden, kontrastin sekä vastuullisuuden ydinarvot, sillä aito suomalainen saunaelämys on turvallinen, arjesta erottautuva ja vastuullinen kokemus”, Harju toteaa.

Kannen design: Eero Heikkinen

Laatukäsikirja julkaistaan sekä suomeksi että englanniksi. Englanninkielisellä laatukäsikirjalla on yhtä paljon, ellei jopa enemmän, kysyntää kuin suomenkielisellä versiolla. Se on tilattavissa 29.4.2020 alkaen.

”Suomalaisia saunoja rakennetaan maailmalla jatkuvasti. Harvat niistä ovat kuitenkaan aidosti suomalaisia saunaelämyksiä. Monet ”suomalaiset” saunat ovat kuumia ja kuivia, eikä niissä saa heittää löylyä. Tavoitteenamme on korjata vääristyneitä käsityksiä suomalaisesta saunasta ja viedä autenttisia ratkaisuja maailmalle. Monet palveluntarjoajat haluavat tarjota asiakkaalleen laatua ja aitoja suomalaisia saunoja – ja siihen laatukäsikirja ja verkostomme on ratkaisu.”

Julkaisun jälkeen Suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja on tilattavissa 18.3.2020 alkaen Veicon nettisivuilta hintaan 79€/kpl. Suuret tilausmäärät (yli 5 kpl) saa tehtyä ottamalla yhteyttä Sauna from Finlandiin (sauna@saunafromfinland.fi).

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste