Sauna from Finland yritykset näyttävästi esillä Suomi100-juhlissa Berliinissä

Tiergartenin puiston vieressä sijaitsevan Suomen Berliinin suurlähetystön pihalle oli saanut kutsun 400 vierasta. Heidän joukossaan Saksan ulkoministeri Sigmar Gabriel ja Suomen pääministeri Juha Sipilä. Yleisötapahtuma keräsi tuhansia Suomesta kiinnostuneita ihmisiä paikalle. Juhlat olivat yksi suurimmista Suomi100-vuoden juhlista Saksassa.

Juhlassa oli monipuolisesti esillä suomalaista ruokaa, juomaa, musiikkia, kulttuuria sekä yrityksiä. Sauna from Finland esitteli sauna-alan osaamistaan yhdeksän yrityksen voimin.  Mukana olivat SaunaTour, Osmia, Mellis, Helo, Harvia, Hukka Design, Mellis, Lapuan Kankurit, Huliswood sekä Makuafoods.  Jäsenyrityksemme Woltti Group vastasi Sauna Loungen järjestelyistä. Saunayritykset saivat erityistä näkyvyyttä Sauna Loungessa, jossa esiteltiin ja myytiin mukana olevien yrityksientuotteita. Loungessa järjestettiin myös arvonta, jonka pääpalkintona oli SaunaTour-matka Kuusamoon.

Hetkeä ennen juhlia: Sauna from Finland lounge kokonaisuudessaan.

Tuoksuistaan tunnettu, kansainvälisille markkinoille pyrkivä yritys Osmia oli mukana juhlissa. Osmian tuotevalikoimaan kuuluu tuoksukynttilöitä, tuoksuöljyjä, löylytuoksuja, shampoita, nestesaippuaa, käsintehtyjä saippuoita sekä muita luonnonläheiseen ihonhoitoon ja kylpykulttuuriin liittyviä tuotteita.

Osmia Oy:n myyntijohtaja Anne Mäkijärvi

-Tilaisuus oli erinomainen paikka verkostoitua ja olemme tyytyväisiä että lähdimme mukaan. Saimme vietyä askeleen eteenpäin suomalaista aitoa saunaelämystä ja saimme konkreettisia liikeyhteyksiä juhlan aikana kertoo Osmia Oy:n myyntijohtaja Anne Mäkijärvi.

Kansainvälistymispilotti antanut eväät toiminnan jatkuvuuteen

Sauna from Finlandin kansainvälistymistoiminnan  tavoitteena on lisätä positiivista mielikuvaa Suomesta ja kasvattaa suomalaisten sauna-alan yritysten liiketoimintamahdollisuuksia maailmalla. Berliinin Suomi100-juhlat oli loppuhuipentuma parin vuoden aikaiselle pilottiprojektille, jota ovat olleet rahoittamassa Tekes sekä 21 sauna-alan yritystä. Toiminta jatkuu normaalisti myös pilottiprojektin jälkeen ja elokuussa 2017 uusia yrityksiä liittyy mukaan Sauna from Finland kansainvälistymisryhmään. Yksi konkreettisimmista näkyvyyksistä on ollut www.saunafromfinland.com-sivuston avaaminen viime vuonna.  Sivustolta pystyy neljällä eri kielellä kysymään lisätietoa suomalaisesta saunasta. – Olemme välittäneet kymmeniä tarjouksia ja useita yhteisehdotuksia projektissa mukana oleville yrityksille, kertoo Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju.  

Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja yhdessä Harvian Saksan myyntipäällikön Kalervo Laakson ja saksalaissyntyisen suomalaiskirjailija Roman Schatzin kanssa.

-Yksi tärkeimmistä kontakteista työn onnistumisen kannalta on ollut yhteistyö Suomen ulkoministeriön kanssa. Olemme päässeet kertomaan aidosta suomalaisesta saunaelämyksestä erilaisiin ulkoministeriön tilaisuuksiin ja olemme tuottaneet sauna-aiheisia artikkeleita yhteistyössä mm. This Is Finland-kanaville.  Pilotin aikana on tehty konkreettisia yhteistyöprojekteja sekä Pietarin että Berliinin suurlähetystöjen kanssa. Myös muiden  lähetystöjen kanssa on käyty keskusteluita ja yhteistyötä tehdään jatkossakin, Harju iloitsee.

Carita Harju, suurlähettiläs Ritva Koukku-Ronde ja Anne Mäkijärvi.

Sauna from Finland on suomalaisen saunan ympärillä toimiva yritysverkosto, jonka tavoitteena on luoda maailman paras suomalainen saunaelämys. Mukana on jo yli 160 yritystä mukaan lukien sauna-alan rakentajia, tuotevalmistajia, saunapalveluiden tarjoajia ja muita saunaan sidoksissa olevia organisaatioita.

Lisätietoja:

Carita Harju

Toiminnanjohtaja, Sauna from Finland

Puh. +358405662481

Osmian tuotteet olivat hyvin edustettuina juhannusjuhlassa.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste