Ranskalaiset haluavat suomalaisen saunaelämyksen ja matkustaa Suomeen

Suomalainen saunaelämys herätti laajaa kiinnostusta kansainvälisessä kauneuden ja kylpyläalan kongressissa Pariisissa 6.-8. huhtikuuta. Sauna from Finland -verkosto oli kunniavieraana kongressissa, joka keräsi yhteen lähes 30 000 kävijää ympäri maailman.

Suomalainen saunaelämys ja Sauna from Finlandin jäsenyritykset olivat kongressissa näyttävästi esillä. Suomalaista saunaelämystä esiteltiin kongressivieraille ja medialle erilaisista näkökulmista. Saunan elämyksellisyys ja hyvinvointivaikutukset kiinnostivat niin hotellialan johtoa, sauna-alan jälleenmyyjiä kuin yksittäisiä kuluttajiakin. Sauna from Finlandin laatukäsikirjan ranskankielinen tiivistelmä oli kovassa käytössä.

Yrityksillä ja Sauna from Finlandilla oli tilaisuudessa puheenvuoroja sekä demonstraatioesityksiä laajalle joukolle. Yhteisosastolla esiteltiin jopa kahdenkymmenen saunayrityksen tuotteita, joita messukävijät pääsivät myös kokeilemaan. Lisäksi kävijät saivat monipuolisia vinkkejä oman saunaelämyksensä rakentamiseen.

Messuosastolla esiteltiin muun muassa saunatuotteita, -kosmetiikkaa, -tekstiilejä sekä matkailukohteita. Osastolle oli rakennettu myös kolme saunaa, jotka keräsivät katseita. Mukana Pariisissa olivat: Harvia, Saunastore, Ecofurn, Frantsila, Hukka Design, Mellis, Narvi, Nowene ja Osmia. Lisäksi myös seuraavien yritysten tuotteita oli esillä Pariisissa: Jokipiin Pellava, Veico, Lehtopeat, Nystad Sauna Company, Saunatour, Saunayoga International, Visit Jyväskylä, Tampere Sauna Capital ja Lapland Hotels.

bodypainting pariisi
Sauna from Finland

Näkyvyyttä body painting-kilpailulla ja laajalla aikakauslehden levikillä

Kongressissa järjestettiin maailman parhaiden bodypainting -taiteilijoiden kilpailu, jonka teemana oli tietenkin Suomi. Yhteensä kuusi onnekasta taiteilijaa voitti palkintomatkan World Sauna Forumiin Tampereelle, jossa he pääsevät tutustumaan entistä paremmin suomalaiseen saunaelämykseen.

Kongressi oli erinomainen tilaisuus lisätä tietoutta suomalaisesta saunasta, sen terveysvaikutuksista sekä sen elämyksellisyydestä. Messuilta saatiin arvokasta tietoa Ranskan markkinoista sekä uusista asiakasryhmistä. Moni kongressikävijä yllättyi kuullessaan, että myös kerrostaloasuntoihin pystyy saamaan saunan helposti ja järkihintaan. Sauna kokonaisvaltaisena hyvinvointielämyksenä erilaisine saunatuotteineen ja terveysvaikutuksineen oli monelle erityinen kiinnostuksen kohde. Useat tulivat kyselemään esimerkiksi kehon kuuma-kylmä-vaihteluista, jonka terveellisyydestä olivat kuulleet.

Yritykset lahjoittivat erilaisia saunatuotteita Suomen suurlähetystöön Pariisiin. Suomalainen sauna on siis jatkossa esillä myös Pariisin suurlähetystössä, mikä lisää yhteistä viestiä suomalaisesta saunaelämyksestä siellä vieraileville. Les Nouvelles Esthétiques & Spa –lehdet ovat julkaisseet laajalti artikkeleita suomalaisesta saunaelämyksestä kuluneen talven aikana. Myös keväällä on odotettavissa näkyvyyttä lehtien palstoilla muun muassa Pariisin tilaisuudesta ja suomalaisesta saunaelämyksestä.

Ranskaan on suunnitteilla suomalaista saunaelämystä edistävä saunayhdistys ranskalaisen Jean-Baptiste Billetin toimesta. Saunayhdistys toimisi osaltaan tien tasoittajana yritysten Ranskan valloituksessa. Billet on asunut aikanaan Suomessa ja ihastunut tuolloin suomalaiseen saunaan. Hänen kanssaan tehdään tiivistä yhteistyötä asian tiimoilta.

Mikäli Ranskan markkinat kiinnostavat, olkaa yhteydessä Satuun. Katsotaan yhdessä, miten voidaan päästä asiassa liikkeelle.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste