Lisää asiakkaita – kansainväliset jäsenet apuna

Sauna from Finlandilla on tarjota jäsenyrityksilleen uusi kanava kansainvälisiä markkinoita avaamaan, kansainväliset jäsenyrityksemme. Kansainvälisiä jäseniä on tällä hetkellä vajaa kymmenkunta, pian enemmän. Yhteistä heillä on vahva usko suomalaiseen saunaelämykseen ja halu puhua sen puolesta. He ovat myös erinomainen kanava kansainvälisille markkinoille. Paikallisen markkinan ja kulttuurin tunteminen on tärkeätä ja lisäksi jäsenet ovat itsekin kiinnostuneet ostamaan suomalaisia saunatuotteita.

Yhteistyössä on voimaa

Kansainvälisille markkinoilla pienen yrityksen on joskus vaikea saada riittävästi näkyvyyttä tai tavoittaa asiakkaita, mutta yhteistyötä tekemällä se onnistuu. Kysymys asiakkaan tarpeen laaja-alaisuuden ymmärtämisestä ja siihen yhteistyössä ratkaisun tarjoamisesta. Sauna from Finlandin kansainvälistymisryhmä tekee työtä tämä tähtäimessä, saaden tärkeää tukea yhdistyksen kansainväliseltä verkostoltaan.

Jäsenyrityksiämme löytyy jo nyt eri puolilta maailmaa

Sauna from Finlandin jäsenverkostoon on tullut joukko yrityksiä eri puolilta maailmaa. Nämä yritykset haluavat tarjota asiakkailleen suomalaista saunaosaamista sen eri muodoissaan. Verkostoon kuuluvat jo seuraavat yritykset: Metos, Finnmark Sauna, ALATI, Raison D´Etre/Liv Nordic, Sauna Brick, Seth Ascetic kuntokeskus ja Nordic Sauna.

Verkostot tasoittamassa tietä kansainvälisille markkinoille

Myös suomalaiset yritykset, suurlähetystöt, saunaseurat sekä monet muut Sauna from Finlandin kumppanit ovat osaltaan auttamassa sen jäsenyritysten tietä kansainvälisille markkinoille. Kansainväliset jäsenet sekä muu verkosto on helppo tavata kasvokkain vaikka vuosittain järjestettävässä World Sauna Forumissa. Tänä syksynä World Sauna Forumissa järjestettiin matchmaking, jossa oli mukana kansainvälisiä jäseniämme ja myös muita kiinnostuneita kumppaneita eri maista. Tapahtumassa moni suomalaisyritys sai uusia kontakteja ja tarjouspyyntöjä, joista osa on jo muuttunut kaupoiksi.

Myös kansainvälinen media on osaltaan tasoittamassa suomalaisten saunayritysten kansainvälistymistä. Esimerkiksi World Sauna Forumissa vieraili kymmeniä toimittajia. Suomalaisen saunan ainutlaatuisuus, terveyshyödyt ja monipuolisuus kiinnostivat toimittajia. Moni toimittaja innostui saunomaan itsekin, jotkut jopa ensimmäistä kertaa. Monen median edustajan kanssa yhteistyömme on säännöllistä ja tämä tukee yrityksiämmekin, näkyvyyden ja tunnetuksi tekemisen kautta.

Sauna from Finland tekee tiivistä yhteistyötä myös Ulkoministeriön ja Suomen suurlähetystöjen edustajien kanssa. Heidän kauttaan viesti suomalaisesta saunaosaamisesta kulkeutuu ympäri maailmaa ja he myös välittävät kiinnostuneita yhteydenottoja Sauna from Finlandin suuntaan. Myös yhteisiä tilaisuuksia ja mediavierailuja Sauna from Finland järjestää yhteistyössä suurlähetystöjen kanssa. Nämä ovat hyviä tilaisuuksia yrityksille tuoda esille osaamistaan.

Myös saunaseurojen kanssa tehdään myös yhteistyötä eri puolilla maailmaa mm. Australiassa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Esimerkiksi North American Sauna Societyn kanssa solmittu kumppanuus helpottaa matkaa kohti Yhdysvaltain markkinoita. Jotta viesti suomalaisesta saunasta ja sen paremmuudesta saadaan USA:ssa läpi, täytyy levittää tietoa suomalaisesta saunasta sekä tehdä runsaasti markkinointityötä. Kärkenä kannattaa korostaa oikeita hyötyjä, kuten rentoutumista, hyvää oloa ja terveysvaikutuksia.

British Sauna Societyn Mika Meskanen kertoo, että saunakulttuurin eteneminen Britanniassa on viime vuosina ottanut lupaavia askeleita. Saunomisen terveysvaikutuksista on uutisoitu laajasti ja pohjoismaiset elämäntavat kiinnostavat trenditietoisia. Yksityisellä puolella aito suomalainen sauna päätyy yhä useammin osaksi luksusremonttia. Yhteisöllisellä puolella erityisesti nuoret naiset ja kulttuuriväki ovat ottaneet saunan omakseen ja luovat ennakkoluulottomia elämyksiä saunan ympärille.  Kaikille on roolinsa: Elinvoimainen saunakulttuuri vaatii osakseen sekä yksilötä, yrityksiä että järjestöjä – British Sauna Societyn visio tässä kehyksessä on luoda saunojien ja saunatoimijoiden yhteisö ja toimia valistuneisuuden majakkana yhteisen saunahyvän puolesta. Mika korostaa, että ennakkoluulojen ja väärien käsitysten korjaaminen ottaa kuitenkin aikansa ja siihen tarvitaan kaikkien osapuolten panos. Esimerkkinä Mika nostaa, että Jake Newportin luotsaama Finnmark on aina seisonut suomalaisen saunan ja saunatavan takana, tukenut pyyteettömästi brittiläistä saunayhteisöä ja osoittanut miten tärkeä voimavara periaatteista kiinni pitäminen on kaupallisille toimijoille.

Sauna from Finlandin kansainväliseen verkostoon ja erityisesti kansainvälisiin jäsenverkostomme jäseniin kannattaa ehdottomasti tutustua. Heidät tavoittaa helposti, olemalla yhteydessä Satuun (sähköposti: satu@saunafromfinland.fi ja puh: 0400 966112)

Kuvat on otettu vuoden 2018 World Sauna Forumissa.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste