Kuopioon uusi sauna-ravintolakeskus

Kuopion Maljalahteen urakoidaan parhaillaan modernia puurakenteista sauna-ravintolakeskusta. Kuopion Järvimatkailukeskuksen nimellä toistaiseksi kulkevan kohteen taustahahmot tunnetaan mm. Helsingin Löylyn saunakeitaan referenssistä ja Tampereen Saunaravintola Kuuman kehittämisestä. Kuopion konseptiin on yhdistelty vielä Järvisydämen matkailualan konkarin sekä paikallisten sijoittajien visioita.

Päärakennukseen on tulossa kaksi saunaa ja ravintolatoimintaa. Saunomaan pääsee vappuna 2023. Päärakennuksen seuraksi valmistuu toinen rakennus, josta harjoitetaan järvimatkailuaktiviteetteja ja siitä on myös vuokrattavissa tiloja ryhmille, yrityksille ja yksityisille.

Järvimatkailukeskus on perinteisen puurakentamisen taidonnäyte

Keskuksen urakoitsijan Rakennusliike Soimun hallituksen puheenjohtaja Eero Mustonen kertoo kohteen erityispiirteistä:

”Tämä on erikoisrakentamista, jossa hyödynnetään perinteistä kirvesmiestaitoa. Päärakennuksen rakentaminen tapahtuu sääsuojan sisällä paikan päällä kotimaisesta puusta. Järvenrannassa rakentaminen tuo myös omat haasteensa. Mutta kyllä se on hyvännäköinen.”

Matkailijoille uusi ankkurikohde: Puhdas luonto, stressinpoisto saunomisella, turvallinen ympäristö

Sauna Finlandia Holding Oy:n toimitusjohtaja Ville Iivonen kertoo, että konseptin kehittely lähti aikoinaan hänen kansainvälisistä vientiasiakkaistaan.

”Suomeen saapuessaan he kysyivät, että pääseekö saunaan ja avantoon?”

Kaikki globaaliin matkailuun, hyvinvointiin ja luontoon liittyvät trendit sopivatkin tähän konseptiin. Kuopion valikoituminen rakentamisen kohteeksi perustuu Ville Iivosen mukaan Kuopion kaupungin elinvoimaisuuteen, luonnon vetovoimaisuuteen sekä vahvaan kiinnostukseen kehittää järvimatkailua Kuopiosta Tahkolle.

”Tämän paikan tavoite on se, että palvelemme paikallisia, niin yksittäisiä kävijöitä kuin ryhmiä ja yrityksiä, mutta ennen kaikkea haluamme palvella koko Suomen matkailua niin, että Kuopion alueelle saadaan sekä kotimaan että ulkomaan matkailijoille uusi ankkurikohde. Sen myötä koko alueen ympärivuotisen järvimatkailun tarjonta paranee ja saa buustin.”

Paikasta tulee myös kuopiolaisten uusi olohuone:

”Lähtökohtaisesta olemme avoin kaikille kävijöille, emme halua olla mitenkään eksklusiivinen paikka. Periaatteessa kuka vain, joka sisään kävelee, on tervetullut”, Iivonen lisää.

Saunaravintolan virallinen nimi julkistetaan keväällä 2023

Kuopion Järvimatkailukeskuksen rakennuttajana toimii Isompi Visio Oy, joka myös vastaa liiketoiminnasta. Suunnittelijana on Studio Puisto Arkkitehdit Oy, jolla on entuudestaan lukuisia ekologisia matkailureferenssejä.

Kuopion Järvimatkailukeskus -nimi ei tule jäämään käyttöön, vaan kohteen virallinen nimi julkistetaan keväämmällä.

Yhteyshenkilö:

Sauna Finlandia Holding Oy
Toimitusjohtaja Ville Iivonen
p. +358 40 5060 422
ville@lumonordic.com

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste