Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja julkaistiin englanniksi

Viime vuonna suomeksi julkaistu Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja (Sauna from Finland ry) on saunapalveluntarjoajien ykköstyökalu saunaelämysten hiomisessa korkeatasoisiksi palveluiksi. Tammikuussa 2021 Sauna from Finland julkaisi kirjan myös englanniksi, jotta myös ulkomailla saunapalveluntarjoajat voivat kehittää toimintaansa kohti aitoa suomalaista laatuelämystä.

Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukäsikirja (eng. Authentic Finnish Sauna Experience Quality Handbook) tarjoaa vinkkejä sekä saunan suunnittelusta ja rakennuttamisesta kiinnostuneille että palveluntarjoajille, jotka haluavat nostaa elämyspalvelunsa tasoa korkeammalle. Vinkit on koottu yhdessä Sauna from Finlandin monialaisen verkoston yritysten ja asiantuntijoiden kanssa. Pitkän suunnittelun ja toteuttamisen jälkeen lopputuloksena on lähes 200 sivuinen käsikirja, jonka monien näkökulmien takia sen käyttöikä on hyvin pitkä.

Kuva: Anna Ruotanen/ Sauna from Finland

Sauna from Finland -verkosto on viime vuosina kasvanut vauhdilla Suomen rajojen ulkopuolelle. Siksi kirjan julkaiseminen myös englannin kielellä oli luonnollista ja selkeä päätös. Verkostoon kuuluu useita yrityksiä englanninkielisistä maista (Iso-Britannia, USA ja Kanada), mutta myös paljon muita kansainvälisiä toimijoita. Kirjan uskotaan levittävän laajemmalle Sauna from Finlandin painotusta siitä, että suomalaisen saunapalvelun kuuluu olla laadukas ja miellyttävä elämys. Saunomisen liittäminen UNESCOn elävän kulttuuriperinnön listalle vastikään tukee myös tätä päämäärää.

Vinkkien ja esimerkkiprojektien lisäksi kirjassa on listattu laadukkaan suomalaisen saunaelämyksen laatukriteeristöt. Ne on koostettu monen vuoden tutkimus- ja kokemustiedon perusteella ja ne myötäilevät suomalaisen saunan kahdeksaa ydinarvoa, jotka ovat: 1) aitous, 2) moniaistisuus, 3) läsnäolo ja rentoutuminen, 4) hyvinvointi ja terveys, 5) kontrasti, 6) puhtaus, 7) turvallisuus sekä 8) vastuullisuus.

Julkaisija Sauna from Finland ry työskentelee suomalaisen laatusaunan hyväksi

Sauna from Finland ry on suomalainen saunaelämysalan yritys- ja asiantuntijaverkosto, jonka tavoitteena on luoda maailman parhaita saunaelämyksiä ja edistää sauna-alan liikevaihtoa ja vientiä. Sauna from Finlandin asiantuntijat konsultoivat saunapalveluiden tarjoajia elämysten kehittämisessä ja myöntävät kirjassa esiteltyjen laatukriteeristöjen täyttäville saunaelämyksille Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatteja, jotka kertovat asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja henkilökunnalle, että kyseinen saunaelämys kuuluu maailman parhaimmistoon. Englanninkielinen laatukäsikirja on esimerkiksi tyylikäs yrityslahja kansainvälisille sauna-alalla toimiville kauppakumppaneille.

Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatit

Kirjaa voi tilata Sauna from Finlandin jäsenyritys Veicon nettikaupasta. Yli 10 kappaleen tilaukset, jälleenmyyntikyselyt ja muut yhteydenotot osoitteeseen sauna@saunafromfinland.fi.

Lue lisää Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatista täältä.

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste