Ähtärin Saunamaailma ja Snow Panda Edition yhteistyöhön Sauna from Finlandin kanssa

Sauna from Finland aloittaa yhteistön Ähtärin Saunamaailman ja Snow Panda Editionin kanssa. Yhteistyön mahdollisuudet ovat moninaiset ja hedelmälliset. Uuden Saunamaailman rakentaminen poikii mahdollisuuksia monenlaisille yrittäjille ja yhteyden Ähtärin pandojen kotimaakuntaan Kiinaan.

Ähtärin Matkailu, kaupungin elinkeinotoimi ja paikalliset yrittäjät, mm. Naava Resort/Kari Vainio ovat työstämässä Ähtäriin Saunamaailmaa. Studio Puisto Arkkitehdit Oy:stä Heikki Riitahuhta konseptoi saunamaailmaa pidemmälle: tavoitteena on saada järven rannalle kahvilan, vesiurheilukeskuksen ja saunojen muodostama kokonaisuus, joka houkuttelisi pandoja katsomaan tulevia perheitä jäämään Ähtäriin pidemmäksi aikaa. Ähtärissä oleva jäsenyrityksemme Heikki Ruhan luotsaama Lehtopeat on myös mukana turvesaunomiskonseptillaan. Sauna from Finland on yksi yhteistyökumppaneista ja jäsenillämme on mahdollisuus tarjota tuotteitaan ja osaamistaan mukaan uuteen Saunamaailmaan. Saunamaailman rakennustyöt alkavat loppukesästä 2019 ja alustavana tavoitteena on avata saunamaailma kesällä 2020.

Vientiyhteistyö: Snow Panda Edition

Ähtärin Matkailu ja kaupunki tekevät yhteistyötä kiinalaisten kanssa, osana Panda- yhteistyötä. Yhteistyökumppanina toimivassa Kiinan maakunnassa asuu n. 27 miljoonaa ihmistä. Maakunta kehittää kovasti matkailua ja alustavasti on ilmaistu kiinnostusta myös saunoihin ja saunomiseen. Kestävä kehitys on tärkeässä roolissa alueella. Kiinalaisia matkailijoita on tarkoitus saada matkustamaan Ähtäriin ja Suomeen. Ähtäriläiset ovat kehittämässä Snow Panda Edition liiketoimintaa, jossa pandojen brändin avulla ja sitä lisensoimalla vauhditettaisiin mm. saunatuotteiden vientiä Kiinaan. Tähän toivotaan myös Sauna from Finlandin jäsenyrityksiä mukaan yhteistyöhön.

Taustaa Ähtäri-yhteistyöhön

Ähtärin pandojen kotikaupunki Dujiangyan on Roomaa vanhempi kiinalaisen kulttuurin ja heränneen luonnonsuojelun keskus. Se on taolaisuuden syntypaikka ja Giant Panda National Park –kansallispuiston keskus, joka kehittää kestävää matkailua, kansallispuiston alueen maaseutu- ja luontomatkailua ja ekologista kaupunkirakennetta.  Dujiangyanissa kävi vuonna 2018 23 miljoonaa matkailijaa ja Ähtärillä ja Dujiangyanilla on kumppanuussopimus matkailun kehittämisestä vuosille 2019-2033

Ähtärin ja Dujiangyanin kumppanuussopimus – matkailu – osa-alueita

  • Dujiangyan ja viereinen Chengdun suurkaupunki ovat Suomen kumppaneita viherrakentamisessa jo vuodesta 2005.
  • GPNP-kansallispuiston alueen maaseutumatkailun kehittäminen
  • Ekologisesti ja sosiaalisesti kestävien matkailukohteiden (Resorts) kehittäminen Sichuanin vuoristossa (puurakentaminen)
  • Dujiangyanin kaupunkirakenteen kehittäminen ympäristönäkökulmasta (Suomen ja Kiinan välinen Joint Action Plan 2019-2023) ja Twinning-hankkeet Suomen ja Kiinan luonto- ja maaseutumatkailun välille. Ähtärin matkailulla rooli Dujiangyanin länsimaisen luonto- ja maaseutumatkailun kehittämisessä.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste