Urheilusta palautuminen saunan ja kylmäuinnin avulla, Joni Tuulolan näkemyksiä

Ammattiurheilussa palautuminen on usein yhtä tärkeää kuin itse harjoittelu. Urheilijat laittavat kehonsa äärirajoille intensiivisten harjoitusten ja kilpailujen aikana, ja oikeanlainen palautuminen voi tehdä suuren eron urheilijoiden välillä. Viimeaikaisessa haastattelussa Joni Tuulola, Tapparan pelaaja, jakoi arvokkaita näkemyksiään palautumisesta, korostaen saunomisen ja kylmäaltistuksen merkitystä.

Sauna rentoutumiseen ja sosiaaliseen yhteyteen

Tuulola korostaa saunomisen roolia palautumisrutiinissaan, sekä sen rentouttavia että sosiaalisia hyötyjä. Olipa kyseessä hiljainen hetki yksin tai joukkuekavereiden kanssa vietetty aika, sauna on tullut olennaiseksi osaksi hänen palautumisrituaaliaan. Tuulola ilmaisi mieltymyksensä perinteisiin suomalaisiin saunoihin, erityisesti niihin, joissa voi heittää löylyä.

Sauna from Finland

Avantopool kylmäaltaat intensiiviseen palautumiseen

Harjoitusviikon aikana Tuulola luottaa Tapparan huippumodernien harjoitustilojen Avantopool kylmäaltaisiin. Kylmäaltaita tunnetaan tulehduksen vähentämisestä, lihasten palautumisen nopeuttamisesta ja kokonaisvaltaisen suorituskyvyn tehostamisesta. Tuulola kokee saunan kuumuuden ja kylmäaltaan jäähdyttävyyden kontrastin dynaamiseksi yhdistelmäksi, joka tukee hänen palautumistaan.

Kylmäaltaiden ohella Tuulola puhui avanto-kokemuksistaan. Jääkylmään veteen sukeltaminen on osoittautunut verenkiertoa tehostavaksi ja edistää siksi palautumista. Tuulolalle avanto tarjoaa ainutlaatuisen ja virkistävän tavan parantaa palautumista, erityisesti kiireisen peliaikataulun aikana.

Amerikassa pelatessaan Tuulola koki kaipuuta perinteisiin suomalaisiin saunoihin, joihin hän oli tottunut ja kaipasi ennen kaikkea aitoa kokemusta löylyn heittämisestä saunassa.

Sauna from Finland

Terveyshyödyt

Saunan ja kylmäaltistuksen terveyshyödyt ovat laajasti tunnettuja. Saunominen voi edistää verenkiertoa, rentouttaa lihaksia ja lievittää stressiä. Kylmäaltistus puolestaan auttaa vähentämään tulehdusta, nopeuttamaan lihasten palautumista ja lisäämään elimistön vastustuskykyä. Yhdistämällä nämä kaksi menetelmää, Joni Tuulola optimoi palautumisensa ja varmistaa huippusuoritustasonsa jäällä.

Joni Tuulolan näkemykset urheilijan palautumisesta valottavat perinteisen saunomisen ja kylmäaltaiden roolia jääkiekon ammattilaisten maailmassa. Yksin hiljaisista saunahetkistä joukkueen yhteiseen rentoutumiseen, Tuulola korostaa näiden palautumis menetelmien monimuotoisuutta ja niiden merkitystä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Urheilijoiden jatkaessa innovatiivisten lähestymistapojen tutkimista huippusuorituksen optimoimiseksi, saunan rentoutuminen ja kylmäaltaan virkistys nousevat yhdessä voittavaksi kaavaksi.

Sauna from Finland

Avantouinti auttaa palautumaan arjesta

Visit Jyväskylä Region alue tarjoaa monia mahdollisuuksia avantouinnin ystäville. Ei tarvitse olla huippu urheilija halutakseen palautua kiireisestä arjesta. Keski-Suomen alueelta, jota pidetään maailman saunamaakuntana, löydät vaihtoehtoja kylmäuinnin ja saunan yhdistämiselle, kuten Hankasalmella sijaitseva Revontulen saunamaailma, Muuramen Haikusauna, Laukaassa sijaitseva Varjolan Tila ja Jyväskylän Säynätsalossa  Juurikkasaari. Jyväskylän sataman Viilussa on myös useita saunoja ja järvivesiallas. Näiden lisäksi Jyväskylässä AaltoAlvarissa, Alvar Aallon suunnittelemassa vesiliikuntakeskuksessa on sauna sekä kylmävesiallas.

Mikäli haluaisit nauttia avannosta ja tilaussaunoista yhdessä oman porukan kesken, voit näistä paikoista varata tilaussaunavuoron: Tupaswilla Laukaassa (Suomen suurin savusauna), Piispala Kannonkoskella, Savutuvan apaja Jyväskylässä ja Jämsässä Himoksen saunapiha. Toivakasta löytyy Taulun Kartanosta tilaussauna, johon on myös mahdollista kysyä avantoa. Kankaan Saunan erilaiset saunat + kylmävesiallas varattavissa tilaisuuksiin sekä avoinna tapahtumissa ja teemailloissa, kuten avoimessa saunajoogaillassa.

Lisäksi seuraavissa paikoissa on Jyväskylän seudun avantouimarit ry:n jäsenille avantouintimahdollisuus, muttei saunaa: Köhniö / Tikka /  Tuomiojärvi / Palokka / Vaajakoski (Uimapaikat | Jyväskylän seudun avantouimarit ry (jklavanto.net)).Näiden lisäksi Mankolan sauna + avanto palvelee jäseniä: Home – Jyvässeudun Perinnesaunojat ry

Keski-Suomi maailman saunamaakunta, tarjoaa rikkaan valikoiman saunakokemuksia, yhdistäen perinteen, luonnon ja modernit mukavuudet luodakseen turvasataman saunaharrastajille kuten Joni Tuulola, missä on mahdollista virkistää sekä kehoa että mieltä.

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste