Vuolukivi on suomalaisuuden tunnusmerkki saunassa

Monet tuntevat Tulikiven erityisesti upeista takoista ja uuneista, mutta mallistosta löytyy myös ratkaisuja saunan rakentamiseen. Keskustelimme hetken suomalaisen saunan liiketoimintamahdollisuuksista Heikki Vauhkosen kanssa, joka on Tulikivi Oyj:n toimitusjohtaja sekä Sauna from Finland ry:n hallituksen jäsen.

Liiketoiminnallisesti Tulikivellä nähdään saunan kasvumahdollisuudet ja se on Heikki Vauhkosen mukaan muutoinkin luonnollinen alue Tulikiven osaamiselle. Yritys on Suomen suurin kivenjalostaja sekä maailman suurin varaavien tulisijojen valmistaja. Vuolukivestä on meillä Suomessa osattu tehdä loistava materiaali, ja Heikki kertoo, että Tulikivellä halutaan tehdä siitä lisäksi loistava saunamateriaali.

Tulikivi Tulikivi Naava Nobile -kiuas

Vuolukivi on Suomen oma marmori – käytetään sitä enemmän saunassa

Vuolukivi on aito alkuperäinen suomalainen materiaali sekä Tulikiven intohimon kohde. Suomessa on lähes ainoat vuolukivivarat, joita hyödynnetään ja maallamme onkin siinä hyvä kilpailuasetelma. Vuolukivellä on erinomainen lämmönvaraavuus ja -johtavuus. Se lämpenee tasaisesti, mutta pinta ei käy tulikuumaksi koskettaa. Märkätiloihin vuolukivi sopii lisäksi siksi, ettei se ole liukas, jolloin saunassa voi kävellä turvallisin mielin. Kaiken tämän lisäksi vuolukivi on hyvin kaunis materiaali ja saunassa se luo tyylikkään lopputuloksen. Heikin mielestä suomalaisen saunan viennissä kannattaa käyttää mahdollisimman paljon suomalaisia materiaaleja niiden laadun sekä autenttisuuden takaamiseksi:

“Miksi käyttäisimme aidossa suomalaisessa saunassa italialaista marmoria, kun meiltä löytyy vuolukiveä omasta takaa?”

Heikki Vauhkonen, Tulikivi Oyj

Lue lisää vuolukiven ominaisuuksista täältä.

Hukka Design Vuolukiven lämmönvaraavuuden vuoksi siitä voidaan tehdä kattaustarvikkeita sekä kylmänä tai lämpimänä käytettäviä hierontakiviä. Kuva: Hukka Design

Sauna from Finlandin nimen takana on alan vientiyritysten helppo seistä

Sauna from Finland on markkinointiorganisaatio, jonka nimi antaa selkeän suunnan toiminnalle: suomalaisen saunan vienti maailmalle. Heikki Vauhkosen mukaan Tulikiven kaltaiselle kansainväliselle firmalle verkosto on luonteva paikka kuulua. Heidän tavoitteenaan onkin laajentaa omaa jakeluverkostoaan sekä tehdä Tulikiveä tunnetuksi. Suomessa ja Baltian maiden markkinoilla Tulikivi on jo vakiintunut sauna-alan yritys. Näiden maiden ulkopuolella kuitenkin töitä vielä riittää tunnettuuden saavuttamiseksi.

Tulikiven toimitusjohtaja kiteyttää verkoston parhaat puolet: “Sauna from Finland avaa ovia relevantteihin kansainvälisiin jakelijoihin ja jälleenmyyjiin. Myynti pitää edelleen itse tehdä, mutta hyvien liidien etsiminen on välillä hyvinkin työlästä. Tässä asiassa verkostosta on hyötyä.”

Saunan merkitys Suomelle on isompi kuin yleisesti ajatellaan

Heikki Vauhkonen painottaa, että saunan merkitys Suomelle on isompi kuin yleisesti ajatellaan. Sauna on monen Suomeen matkaavan koettavien asioiden listalla. “Meillä on alalla hieno kilpailuasema, varsinkin vahvan saunakulttuurimme takia”, Heikki kertoo. “Lähtökohtaisesti suomalaista saunaa on melko helppo viedä ulkomaille sen uniikkiuden, laadun sekä terveyshyötyjen takia. Löytyyhän suomalainen saunaperinne Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luettelostakin!”

Valokuvaaja Marjo K

Heikki Vauhkonen on oikeustieteen sekä kauppatieteiden kandidaatti, ja hän on ollut Tulikiven palveluksessa jo vuodesta 1997 lähtien. Hänen nykyinen toimitusjohtajakautensa alkoi vuonna 2013.

Pörssinoteerattu perheyritys Tulikivi Oyj ja sen tytäryhtiöt muodostavat Tulikiven, joka on maailman suurin lämpöä varaavien tulisijojen valmistaja. Tulikivellä työskentelee noin 200 ihmistä.

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste