Virtuaalistressi sairastuttaa nykyihmisen – lääke voi löytyä turvesaunasta

SAUNATURVE_saunapeatVirtuaalistressi on salakavala sairastuttaja. Se on hiipinyt tekniikan kehityksen myötä jokaiseen selkärankaan ja lihakseen. Virtuaalistressillä tarkoitan paitsi virtuaalilaitteen kuten tietokoneen, puhelimen ja television ääressä maan vetovoimaa staattisesti vastustavassa asennossa vietettyä aikaa, myös stressiä joka tulee siitä, että pelkäämme ja huolestumme asioista, jotka ovat menneitä tai ovat vasta tulossa. Toimimme edelleen niin kuin primitiivinen luontoihminen valmiustilassa hyökkäämään ja taistelemaan tai sitten pakenemaan.

Primitiivinen stressi perustui todelliseen vaaratilanteeseen ja purkautui lihastyöhön, jonka seurauksena myös imunestekierto vilkastui. Virtuaalitilanteista jännittyneiden lihasten vaikutuksesta body flow laahaa ja aiheuttaa turvotusta ja kipua.

Turvesauna_peatsauna
Kuva: Aino Klinikat

– Harva pystyy elämään niin aidosti joka hetkessä, ettei tuntisi lainkaan virtuaalistressiä. Se kulkee tämän päivän ihmisen mukana ja siihen suhtaudutaan kuin elämään kuuluvana, naistentautien erikoislääkäri, turvesaunahoitoihin erikoistunut luontaishoitaja Leena Larva sanoo.

Larva on nähnyt virtuaalistressin ryhmävaikutuksen tarkkailemalla jalkapallojoukkuetta pelin jälkeen. Voitettu peli johtaa euforiaan, hyvinvoinnin stressiin. Hymy ja nauru ovat herkässä, puhe on äänekästä. Hävitty peli taas vetää etukumaraan, suupielet ovat alaspäin, puhe kuiskaavaa tai ei sanota mitään.

– Yhteisen turvesaunomisen ja aterian jälkeen oli huomattavissa, kuinka body flow palautui. Joukkueen puhe muuttui positiiviseksi ja asenne tulevaan peliin normalisoitui, hän kertoo.

Larvan mukaan SUOMAA-turvesaunominen ohjattuna, hoitoturve, pumppuhengitys sekä venyttely ovat ehkä tehokkain ja nopein tapa päästä eroon virtuaalistressistä ja normalisoida myös tunnemaailmaa. Turvesaunomisen myötä Body flow lisääntyy silminnähden, lihakset rentoutuvat ja ajatus selkeytyy.

– Saunominen tuo hyvää oloa ihon kautta. Kun siihen yhdistetään sopiva ympäristö, taide- ja äänimaailma sekä puhtaus, myös sielu tasapainottuu. Vaikutus yltää myös lievittämään kipuja tasapainottamaan unta, Larva sanoo.

In German language: www.suomaa.com

mies vilvoittelemassa 4_pintodesign
Kuva: Pisa Design

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste