”Verkostoituminen, yritysten kanssa keskustelut ja yhteinen ideointi oli parasta”

Tuo oli suunnilleen se lause, joka kuultiin Brysselissä mukana olleiden kansainvälistymisryhmän yritystemme suusta, kun puhuttiin, mitä jäi päällimmäisenä mieleen Brysselin matkasta. Olimme parin päivän reissulla suomalaista saunavientiä edistämässä ja sauna-alaa lobbaamassa Brysselissä kv-ryhmän yritysten kanssa. Mukana meitä oli 15 hengen porukka ja isäntämme oli MEP Hannu Takkula.

Professori, kardiologian erikoislääkäri Jari Laukkanen

Euroopan Parlamentissa järjestetyssä Saunaseminaarissa saunan terveysvaikutukset kiinnostivat kuulijoita ja Jari Laukkanen kertoi uusiakin tuloksia. Saunastoren Tapani Aho kertoi saunabisneksen potentiaalista ja Osmian Anne Mäkijärvi kertoi moniaistisesta saunaelämyksestä. Myös muut yritykset esittelivät osaamistaan.

Jotkut paikalla olleista vieraista esittäytyivät hekin meille, näistä jäi muutamia erityisesti mieleen: Brysselin sauna- klubin edustaja kertoi meille mielenkiintoista tietoa heidän toiminnastaan. Esille nostettiin tarve sauna- konsulteille ja asiantuntijoille, jotka osaavat katsoa muutakin kuin vain saunan ulkonäköä. Paikalla oli myös paikallinen sauna-alan yrittäjä, joka on rakentanut saunoja Belgiassa jo parikymmentä vuotta ja kiinnostunut yhteistyöstä yritystemme kanssa. Ruotsalaisen Smålannin alueen edustaja, kertoi, että heidän alueellaan satsataan erityisesti ennalta ehkäisevään terveydenhoitoon ja hän koki suomalaisen saunan yhtenä osana tätä.

Tapasimme lisäksi Länsi- Suomen alueen Euroopan- toimiston edustajat, jotka kertoivat erilaisista rahoitusmahdollisuuksista sauna-alan innovaatio- ja tutkimustoimintaan sekä esittelivät meille erilaisia eurooppalaisia verkostoja, joita voimme hyödyntää.

Saimme matkan aikana myös hyvän tietopaketin EU;n toiminnasta, isäntänämme toiminut MEP Hannu Takkula johdatti ryhmäämme eri toimielimiin, päätöksentekoon jne. Luulen, että vierailun ansiosta monen osallistujan mielikuva EU: toiminnasta parani. Isäntämme Hannu Takkula on siirtymässä maaliskuussa uusiin tehtäviin EU:n Tilintarkastustuomioistuimeen Luxemburgiin, joten me olimme hänen viimeisin vierailijaryhmänsä.

Summa summarum: markkinointityötä suomalaiselle saunalle, uusia verkostoja sekä yhteistyöideoita, tämä oli matkamme päällimmäisin saldo. Seuraavana kansainvälistymisryhmämme suuntaan Tukholmaan, ajankohta 10-11.4. Lähdetkö mukaan?

Satu Freyberg/Sauna from Finland
Puh: 0400 966 112
Email: satu@saunafromfinland.fi

Save

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste