Sauna from Finland laajentaa, yhdistää ja uudistaa ikivanhoja toimialoja

Noora Mustajärvi on Luin Livingin toimitusjohtaja ja brändin perustaja yhdessä Mari Luodeksen kanssa. Tämän blogitekstin kirjoittaja Noora Mustajärvi kuuluu Sauna from Finlandin hallitukseen ja hän uskoo verkostoitumisen olevan hyvä väylä jopa kansainvälisille vesille.

Sauna from Finland ry:n hallituksen jäsenten blogisarja herättää keskustelua suomalaisen saunaelämysalan nykytilasta, kansainvälistymisestä sekä yritysyhteistyöstä.

”Kun puhutaan suomalaisesta saunasta bisneksenä, mieleen saattaa ensimmäisenä tulla kokonaisten saunojen tai lauteiden ja kiukaiden tarjoajat. Ehkä jopa laudeliinat sekä löylykiulut ja -kauhat. Sauna from Finland -verkosto on kuitenkin todistanut, että sauna-ala on tosiasiassa laaja ekosysteemi, johon tulisi markkinoinnissa ja palvelun kehittämisessä liittää myös kylpyasusteet, -kalusteet sekä hyvinvointituotteet.

WILLE NYYSSONEN

Ikivanhasta toimialasta luodaan uutta elämysajattelulla

Luin Livingin ensimmäisten tuotteiden kehityksessä kiinnitimme huomiota yksityiskohtiin, materiaalien laadukkuuteen sekä toiminnallisuuteen. Kun esittelimme Marin kanssa ensimmäiset innovaatiomme, kuten monille tutun hiuspyyhkeen, meitä onniteltiin:

”Vihdoinkin joku keksi jotain uutta ikivanhalle toimialalle.”

Samanlaista uudenlaista keksimistä näen Sauna from Finlandin verkostossa. Sauna from Finlandin tarina on kestänyt jo yli 12 vuotta ja verkoston laajentuminen avaa edelleen uusia ovia maailmalle – nykyään jopa kiihtyvällä tahdilla ja enemmän kuin ennen. Aina ei välttämättä tarvita suuria markkinointibudjetteja, kun hyödyntää verkostoja, joiden kautta voi löytyä uusia jälleenmyyjiä. Olemme Luin Livingillä myös löytäneet Sauna from Finlandin kautta jälleenmyyjiä sekä Suomesta että ulkomailta.

WILLE NYYSSONEN

Tähän mennessä Luin Living on vienyt tuotteitaan yli 30 maahan. Pääasiallisia vientimaita ovat USA, Japani, Iso-Britannia, Ranska, Belgia, Saksa, Sveitsi sekä jotkin Lähi-Idän valtiot. Asiakkaamme ovat lähinnä jälleenmyyjiämme eli tavarataloja, verkkokauppoja ja alamme erikoisliikkeitä, yhä enemmän myös spat ja hotellit ovat kohderyhmäämme.

Jäsenet pääsevät mukaan suomalaisen saunaelämyksen parhaiden asiantuntijoiden joukkoon

Sauna from Finlandin päämääränä on ollut luoda uudenlainen eri aloja yhdistävä osaamisverkosto, jossa me kaikki saunaelämykseen liitettävät yritykset voimme yhdessä innovoida ja edistää suomalaisen saunan kansainvälistymistä ja laadun nostoa. Periaatteessa kaikki mitä me Sauna from Finlandilla teemme, luo edellytyksiä suomalaisen saunaosaamisen esiintuomiselle sekä tukee Suomen maakuvatyötä. Haluamme tuoda suomalaiset saunatuotteet tunnetuiksi sekä koti-Suomessa että ulkomailla.

Luin Living

Jokainen jäsen saa mahdollisuuksia osallistua verkoston tapaamisiin ja myös Luin Living on osallistunut aiemmin mm. kansainväliseen bisnestapahtumaan World Sauna Forumiin Tampereella. Lisäksi Sauna from Finlandin monikielisiltä verkkosivuilta etsii lukuisat ulkomaiset toimijat tietoa ja yhteistyökumppaneita, ja tällä alustalla kv-markkinoille haluavat pääsevätkin esille.

Menestyksekäs verkosto tarvitsee aktiivisia jäseniä

Jotta Sauna from Finland -verkosto pysyy vaikuttavan organisaationa ja kaikki sen jäsenet hyötyvät, me hallituksessa toivomme jäsentemme olevan aktiivisia toimijoita. Yhteisponnistuksin on lähdetty esimerkiksi messuille ulkomaille, julkaistu saunaelämykseen liittyviä kirjoja sekä koottu kaikille jäsenille avointa info- ja markkinointimateriaalia.

Kun monia pieniä ja keskisuuria yrityksiä yhdistetään isojen suuryritysten kanssa, voidaan luoda vetovoimainen kokonaisuus, joka hyödyttää kaikkia mukanaolevia. Suomalaisten yritysten kannattaa ponnistaa yhdessä kansainvälisille markkinoille, jotta ovet aukeavat helpommin jokaiselle. Vaikka meidät kaikki lasketaan saman Sauna from Finland -sateenvarjon alle, tarjoamme monet kuitenkin erilaisia tuotteita, joiden avulla asiakkaat ja jälleenmyyjät voivat saada koko saunapolun rakennettua kerralla.

WILLE NYYSSONEN

Suomalainen sauna sekä Luin Living ovat vastuullisia

Yksi aidon suomalaisen saunaelämyksen arvoista on vastuullisuus. Me Luin Livingillä näemme, että tuotteiden kuuluu kestää aikaa eli olla pitkäikäisiä, vaikka ne olisivat kovassa käytössäkin. Rakentaaksemme laadukkaita ja kestäviä saunaratkaisuja, meidän täytyy siis ottaa huomioon, miten koko elämys vaikuttaa ympärillä olevaan luontoon.

Kestävästä ja laadukkaasta materiaalista voidaan valmistaa koko elämyspolun tekstiilit, kuten laudeliinat, pyyhkeet, kylpytakit ja -tossut. Saippuoiden valinnassa kannattaa suosia suomalaisia käsin valmistettuja tuotteita, joiden raaka-aineet ovat luonnollisia. Esimerkiksi Luin Livingin uusi Woodeco-saippuarasia on valmistettu Suomessa puukuidusta sekä kierrätysmuovista, joten vastuullisia ratkaisuja löytyy pieniinkin yksityiskohtiin.”

Noora Mustajärvi, Luin Livingin perustaja ja Sauna from Finlandin hallituksen jäsen

Artikkelikuva: Wille Nyyssönen

WILLE NYYSSONEN WoodEco-saippuarasia

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste