Kauneutta ja ihonhoitoa saunassa

Jo tuhansien vuosien ajan höyryä ja hikoilua on hyödynnetty kehon puhdistukseen ja kaunistamiseen. Nykyaikainen kylpyläkulttuuri on alkanut muotoutua jo antiikin Kreikan ja Rooman kylpytavoista. Blogiteksti kirjoitettu yhteistyössä Harvian kanssa.

Mitä tulee hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon, oli antiikin väki oikeassa! Saunoissa ja kylpylöissä syntyvällä höyryllä tiedetään olevan ihoa piristäviä ja jopa nuorentavia vaikutuksia.

Harvia Harvia Nova höyrysuihkukaappi

Höyryn hyödyt iholle:

  • Lämmin höyry auttaa ihohuokosia aukenemaan, jolloin epäpuhtaudet, kuolleet ihosolut ja bakteerit poistuvat helpommin kehosta.
  • Höyry kiihdyttää verenkiertoa. Kiihtynyt verenkierto tuo happea ihosoluille ja antaa poskille kauniin punan. Kiihtyneellä verenkierrolla on myös positiivisia vaikutuksia kollageenin ja elastiinin, kahden iholle tärkeän proteiinin, tuotannolle.
  • Höyry edistää talin, kehon luontaisen kosteuttajan, erittymistä.
  • Saunan jälkeen ihostasi tulee imukykyisempi, mikä voi tehostaa iholla käytettyjen tuotteiden vaikutuksia.

Kaikkein tehokkain aktiviteetti näiden vaikutusten saavuttamiseksi on saunominen. Peseydy shampoolla ja saippualla ennen saunaa. Kun olet saunonut haluamasi ajan, käy kylmässä tai viileässä suihkussa. Ihonhoidossa on tärkeää muistaa, että lämmin avaa ihohuokoset, kun taas kylmä sulkee ne. Saunasta poistuminen ilman kylmää suihkua tai muuta kylmähoitoa jättää ihohuokoset auki, jolloin ne ovat jälleen alttiita mahdollisille bakteereille ja epäpuhtauksille, jotka juuri pestiin kehosta pois.

Sauna from Finland Harvia Nova höyrysuihkukaappi

Näiden vinkkien lisäksi voit myös käyttää saunoessasi erinäisiä lämpimään ympäristöön sopivia ihonhoitotuotteita, kuten esimerkiksi kasvonaamioita tai kuorintavoiteita. Tarkistathan kuitenkin tällöin tuoteselosteesta, että kyseinen tuote todellakin sopii lämpimään ympäristöön, kuten saunaan.

Tasa-arvon keitaana sauna muistuttaa meitä myös näkemään kauneuden kaikissa yksilöissä. Olemme kaikki kauniita omalla tavallamme, ja saunassa jokaisen luonnollinen kauneus saa mahdollisuuden loistaa.

Toivotamme sinulle nautinnollisia saunahetkiä!

Harvia

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste