Breadcrumb / Tulossa

Huolla saunasi hyvin — lisäät tilojen turvallisuutta, viihtyisyyttä ja toimivuutta

Puhdas ja huollettu sauna on turvallinen, miellyttävä ja pitkäikäinen. Säännöllinen huolto jopa tuplaa lauteiden käyttöiän ja auttaa ajoissa kartoittamaan esimerkiksi uusien osien tarpeellisuuden.

Saunan huollon asiantuntija SaunaMax huoltaa sekä kuluttajien että yritysten kuten hotellien, kuntoklubien ja taloyhtiöiden saunoja sekä tarjoaa asiakkailleen varaosia. SaunaMaxin operatiivinen johtaja Teemu Heiskanen kertoo yrityksen keskeisimmistä huoltotoimenpiteistä:

“Säännöllisellä siivouksella pääsee pitkälle, mutta lian pinttyessä esimerkiksi lauteiden koneellinen hionta ja käsittely parafiiniöljyllä antavat lauteille lisää käyttöikää. Yksi tärkeimmistä toimistamme on tarkistaa, etteivät kaiteet ei heilu tai ole rikki. Työntekijämme tarkistavat aina kaikki kiinnikkeet ja kiristävät ruuvit.”

SaunaMaxin saunan huollon ABC:
  1. Puhtaus ja siisteys. Siisti sauna on helpompi huoltaa, joten siivoa se säännöllisesti ja huolellisesti.
  2. Kiukaan huoltaminen. Vaihda kiuaskivet käytön mukaan säännöllisesti. Samalla on syytä tarkistaa kiukaan ja ohjauslaitteiden toimiminen. Kiukaan kunto on yksi keskeistä saunan turvallisuuteen vaikuttavista asioista.
  3. Teknisesti oikein rakennetut lauteet. Lauderakenteiden kiristäminen, korjaaminen ja siivoaminen on mahdollista, kun lauteet on rakennettu oikeaoppisesti.
  4. Lauteiden suojaaminen. Suojaa lauteet esimerkiksi parafiiniöljyllä heti asentamisen tai mekaanisen hionnan jälkeen. Suojaaminen lisää käyttöikää ja saa lauteet näyttämään siistimmältä pidempään.
  5. Ilmastointi. Tarkista, että ilmastointi on kunnossa. Hyvä ilmastointi takaa miellyttävän saunakokemuksen ja kuivattaa saunatilan tarpeeksi nopeasti käytön jälkeen.

Lisää tietoa saunan huoltamisesta ja siivoamisesta löydät Sauna from Finlandin Aito suomalainen saunaelämys -laatukäsikirjasta. Lue lisää…


Ota yhteyttä

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Puh: 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Liity postituslistallemme, niin saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Karhu
  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Visit Jyväskylä
  • Sauna Capital Tampere
Sauna from Finland
Sauna from Finland lisää kansainvälisesti suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta, buustaa jäsenverkoston liiketoimintamahdollisuuksia sekä luo maailman parhaita saunaelämyksiä.
© 2020 Sauna from Finland › Tietosuojaseloste