Vuosi saunan uudesta elämästä

 

Rohkeasti eteenpäin kohti laatusertifikaattia

Muutama vuosi sitten kevätkokouksessamme tehtiin rohkea päätös.  Sauna from Finland ry haluaa ottaa johtavan roolin suomalaisen saunan kehittämisessä, sekä olla mukana luomassa, rajaamassa ja kehittämässä palvelukokemusta, joka takaa maailman parhaan suomalaisen saunaelämyksen.

Tavoitteet saavuttaaksemme tarvitsimme vahvan pohjan. Halusimme ottaa suomalaisen saunan haltuun perusteellisella tausta- ja määrittelytyöllä. Asiakaskeskeistä kehittämistä tehtäessä on keskusteltava laajasti ihmisten kanssa ymmärtääksemme ja tunnistaaksemme mitä arvoa sauna, ja erilaiset saunapalvelut voisivat tarjota. Mikä on oikeastaan suomalainen saunaelämys? Saunaelämyksen määrittely antaa pelkän saunan määrittelyä laajemman merkityksen työllemme.

Syvemmälle kuluttajatarpeisiin asiakastutkimusten kautta

Suomalaisella saunalla on paljon ystäviä. Jo pelkästään yli viidellä miljoonalla suomalaisella on oma mielipide ja omakohtaisia kokemuksia saunasta. On ilahduttavaa, että toteuttaessamme kyselyjä tai tutkimuksia, saunaa koskeva mielipide halutaan myös useimmiten antaa.

Kevään aikana olemme keskustelleet lähes 1000 suomalaisen kanssa, ja kysyneet mitä he arvostavat suomalaisessa saunakokemuksessa eri ympäristöissä. Kyselyjä on toteutettu uimahallisaunoihin, hotellisaunoihin ja matkailukohteiden saunoihin liittyen. Jäsenyrityksemme pääsevät hyödyntämään tätä tietoa palveluidensa kehittämisessä. Julkistamme tutkimuksiemme tulokset myöhemmin tänä vuonna.

Laatukäsikirja saunaelämyksen kehittämisen välineeksi

Kokemuksiemme, lukuisten tutkimusten sekä jatkuvan palautteen mukaan suomalaiset, mutta erityisesti kansainväliset asiakkaat ovat valmiita maksamaan laadukkaista ja mietityistä saunapalveluista. Siksi hyviäkin saunapalveluita täytyy kehittää edelleen. Täytyy olla askeleen edellä kilpailijoita.

Sauna from Finland tarjoaa jatkossa entistä laajempia palveluita saunapalveluiden kehittämiseen. Elokuussa julkaistavat laatukriteerit antavat sauna-alan yrityksille konkreettisen työkalun. Jäsenillemme julkaistaan työkirja, jonka avulla oman saunapalvelun laatua ja kehittämiskohteita voi arvioida ja kehittää. Myös koulutuksia sekä konsultointia saunaelämyksen kokonaisuuteen on tulossa. Ensimmäiset saunan puhtaanapitoon sekä huoltoon liittyvät koulutukset on jo pidetty ja lisää eri teemaisia työpajoja on tulossa runsaasti.

Suunta kansainväliseksi

Uskomme työllämme olevan pitkäjänteisiä ja positiivisia vaikutuksia suomalaisen saunamarkkinan kasvuun. Suomalaisen aidon saunaelämyksen kysyntä on kasvava. Verkostomme katseet ovat kansainvälisillä markkinoilla ja kansainvälisissä asiakkaissa.  Syksyllä käynnistyy myös uusi vaihe suomalaisen saunan brändityöstä. Sen myötä yritykset saavat entistä enemmän työkaluja myös saunan markkinointiin ja viestintään. Nyt jos koskaan kannattaa tulla mukaan!

Verkoston 100% kasvu

Kiinnostus Sauna from Finlandia kohtaan on iloksemme kasvava. Olemme tuplanneet jäsenmäärämme alkuvuodesta. Nyt jäsenenämme on jo 75 suomalaista yritystä. Tavoitteemme on pitää sama kasvuvauhti myös jatkossa.  On hienoa, että Sauna from Finland -verkosto on löytänyt  oman roolinsa. Jäsenyritykset haluavat osallistua yhteisiin markkinointiponnistuksiin, tapahtumiin, koulutuksiin ja projekteihin. Aktivoimme yrityksiä entisestään ja kehitämme toimintaamme verkoston palautteen perusteella.

Toivoamme kaikki sauna-asioista kiinnostuneet mukaan toimintaamme. Liittyminen on helppoa esimerkiksi  nettisivuiltamme: www.saunafromfinland.fi.

Ota yhteyttä ja tule mukaan kasvavaan joukkoomme!

Saunaterveisin,

Carita Harju

 

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste