Viiden tähden saunakokemus Taiwanissa

Taiwanissa monet hotellit ja kuntosalit tarjoavat asiakkailleen saunan, mutta saunat eivät ole saunoja, joihin me suomalaiset olemme tottuneita. Taiwanissa saunat ovat perinteisesti kuumia, puusta rakennettuja huoneita, joissa ei ole kiuasta, johon voisi heittää löylyä. SETH ASCETIC halusi tarjota asiakkailleen paremman saunaelämyksen ja Karl Chi, SETH ASCETICin projektipäällikkö, lähti etsimään tietoa saunasta ja sen alkuperästä. Chi päätyi lopulta Visit Finlandin sivuille, josta löytyi lisää tietoa saunasta ja Suomesta saunan alkuperämaana.

Etsittyään lisää tietoa Chi päätyi lopulta Sauna from Finlandin verkkosivuille. Lähestyttyään Sauna from Finlandia, hän sai kutsun ensimmäiseen World Sauna Forumiin, kansainväliseen sauna- ja hyvinvointialan ammattilaisten tapahtumaan, joka järjestettiin Jyväskylässä syksyllä 2017. World Sauna Forumissa Chi tutustui muun muassa Harviaan ja muihin suomalaisiin sauna-alan toimittajiin. Lisäksi hän kävi tutustumassa jyväskyläläiseen liikuntakeskus Klub1:seen. Saunottuaan ensimmäistä kertaa Varjolan Tilalla World Sauna Forumin yhteydessä Chi päätti, että Taiwaniin on saatava aito suomalainen saunaelämys.

Karl kokee, että toisen World Sauna Forumin yhteydessä järjestetty Valon sauna -pop up tapahtuma oli hyvä kokonaisuus, jossa ulkomaalainen vieras sai kerralla kokonaiskäsityksen mitä kuuluu suomalaiseen moniaistiseen saunaelämykseen. Samankaltainen tapahtuma voisi Karlin mukaan toimia myös ulkomailla suomalaisen saunaelämyksen tietoisuuden lisäämiseksi. Samalla tulisi lisätä myös yleistä tietoisuutta suomalaisen saunan hyvinvointi- ja terveysvaikutuksista.

Vuoden kuluttua ensimmäisestä World Sauna Forumista SETH ASCETICin luksusluokan yksityisklubille syntyi Harvian ja SETH ASCETICin yhteissuunnittelun tuloksena kaksi suomalaista saunaa. Saunaelämystä täydentävät Harvian höyryhuoneet sekä kolme allasta (hot, cool ja cold).  Lisäksi tilasta löytyy Jokipiin Pellavan laudeliinat jokaiselle saunojalle.

SETH ASCETIC haluaa olla kokonaisvaltaisen kehon ja mielen hyvinvoinnin suunnannäyttäjä ja edelläkävijä. Siksi he haluavat myös tarjota aidon suomalaisen saunaelämyksen ensimmäisenä yrityksenä Taiwanissa. Taiwanissa on paljon luksusluokan hotelleja, jotka tarjoavat saunan asiakkailleen. Heillä ei ole kuitenkaan oikeaa käsitystä suomalaisesta saunasta, joten markkinat suomalaiselle saunalle ovat olemassa. Lisäksi Taiwanissa on paljon asuinalueita, joissa on iso piha-alue. Näissä pihoissa pihasaunakonsepti voisi olla Chin mielestä hyvinkin toimiva konsepti.

Joulukuussa 2018 sauna-auditoijat Piija Äijänen ja Elina Heininen matkustivat Taiwanin Taichungiin auditoimaan SETH ASCETICin tarjoaman saunaelämyksen. Piija ja Elina olivat iloisia voidessaan myöntää kyseiselle saunaelämykselle ensimmäisen kansainvälisen laatusertifikaatin, tunnustuksen aidosta suomalaisesta saunaelämyksestä. Kokonaisuus on hienosti suunniteltu ja pienetkin yksityiskohdat on mietitty asiakkaan näkökulmasta erittäin toimivaksi. Laatukäsikirjan kaikki kohdat oli toteutettu juuri niin kuin kuuluukin. Suomalainen saunaelämys Taiwanissa on nyt totta.

Chi korostaa, että aidon suomalaisen saunaelämyksen sertifikaatti on heille ikään kuin aitoustodistus. Läpäistessään sertifikaattiprosessin he ajattelevat, että heillä täytyy olla suurempi tietoisuus suomalaisen saunaelämyksen laadusta kuin muilla toimijoilla Taiwanissa. Sertifikaatti auttaa heitä myös klubin markkinoinnissa, sillä se viestii, että klubilta löytyy asiakkaille jotain ainutlaatuista. Lisäksi he uskovat, että heillä on sertifikaatin myötä vahva käsitys suomalaisen saunan turvallisuudesta ja siihen liittyvistä tekijöistä.

Chi kokee, että suomalaisten yritysten kanssa on helppo tehdä yhteistyötä. Suomalaisiin yrityksiin voi luottaa, eikä kukaan yritä huijata. Ei ole myöskään ylilupauksia laadusta. Jos suomalainen yritys haluaisi tehdä kauppaa Taiwanissa tulisi yrityksellä olla Chin mielestä ainakin englanninkieliset versiot verkkosivuista. Mielellään myös kiinankieliset. Asiakkaan ostopolku tulisi miettiä niin, että asiakkaan olisi helppoa ostaa tuotteita tai saada niistä edes lisätietoa. Lisäksi asiakkaan kysymyksiin tulisi reagoida nopeasti.

Suomalaisissa tuotteissa taiwanilaisia viehättää tuotteet, jotka ovat laadukkaita sekä kestäviä. He pitävät skandinaavisesta suunnittelusta, minimalistisuudesta sekä käytännöllisyydestä. Taiwanilaiset naiset käyttävät paljon kauneushoitoloiden palveluja, joten esimerkiksi luonnollisesti valmistetut, laadukkaat kosmetiikkatuotteet olisivat tervetulleita Taiwaniin. Pohjoismainen luonto ja pohjoisen karun luonnon ainesosista tehdyt kosmetiikkatuotteet kiinnostavat taiwanilaisia naisia. Brändin pitää olla kuitenkin laadukas menestyäkseen Taiwanissa, sillä kilpailevia tuotteita on paljon.

SETH ASCETICille tämä on ensimmäinen luksusluokan yksityisklubi, mutta heillä on jo suunnitelmia laajentaa lähitulevaisuudessa konseptia muihin Taiwanilaisiin kaupunkeihin. Ensiksi on kuitenkin kerättävä asiakaskokemusta tästä paikasta, mikä toimii ja missä on vielä parantamisen varaa. Chi kertoi myös, että he ovat perustamassa Taiwaniin oman suomalaisen saunan yhdistyksen ja Mika Mieskanen Brittish Sauna Societysta on jo heitä siinä auttanut paljon. Suomalainen saunaelämys on hyvissä käsissä Taiwanissa.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste