Uusi kansainvälinen sauna-alan tapahtuma World Sauna Forum oli menestys

Sauna from Finland ry järjesti 29. syyskuuta 2017 uuden sauna-alan tapahtuman Jyväskylässä. World Sauna Forum keräsi yhteen suomalaisia saunayrityksiä sekä kansainvälisiä asiakkaita verkostoitumaan.

Tapahtuma alkoi Jyväskylän kaupunginjohtajan Timo Koiviston tervetulosanoilla. Sen jälkeen vieraat saivat kuulla uusia tutkimustuloksia kardiologi Jari Laukkaselta saunomisen ja sydänterveyden yhteyksistä sekä aivotutkimuksen näkökulmaa saunaan kun Tiina Parviainen, Jyväskylän yliopiston aivotutkimuskeskuksen johtaja, kertoi mitä aivoissa tapahtuu saunoessa. Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju kertoi sauna-alan kuulumisia ja tulevaisuudennäkymiä. Seminaarin vieraat kuulivat myös, kuinka Original Sokos Hotel –ketju on valinnut saunaelämyksen strategiseksi kilpailuedukseen, kun konsepti- ja kehitysjohtaja Peter Jung SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta kertoi, miten heidän saunojensa laatua on parannettu vastaamaan Sauna from Finland -laatukriteerejä.

Tämän jälkeen palkittiin uudet Authentic Finnish Sauna Experience –laatusertifikaatin saajat: Original Sokos Hotel Seurahuone Kotka, Original Sokos Hotel Royal Vaasa, Original Sokos Hotel Lappee Lappeenranta, Original Sokos Hotel Hamburger Börs Turku ja uimahalli Neidonkeidas Lohjalla.

Tapahtuman pääpuhuja oli Meik Wiking, Kööpenhaminassa sijaitsevan Happiness Research Instituten johtaja, joka on myös kirjoittanut menestysteoksen Hygge – Hyvän elämän kirja. Wiking saapui World Sauna Forumiin puhumaan suomalaisen saunan ja hyggen yhteydestä.

Inspiroivien puheenvuorojen jälkeen vierailla oli tilaisuus verkostoitua ja tutustua upeaan saunaelämysnäyttelyyn, jossa oli lähes 50 näytteilleasettajaa. Näyttelyssä nähtiin mm. saunoja, kiukaita, ulkoporealtaita, tekstiilejä, kosmetiikkaa ja saunainnovaatioita.

Tapahtuma jatkui vielä paneelikeskustelulla, jossa puhujina olivat Anna-Cari Gund, Raison d’Etren toimitusjohtaja, Jack Tsonis, International Journal of Sauna Studies –lehden perustaja ja Australian saunaseuran ASBAn johtaja, Tiina Vainio, Allas Sea Poolin hyvinvointivastaava ja Guangrui Zhang, Kiinan yhteiskuntatieteiden akatemian Matkailututkimuskeskuksen kunniatohtori. Eri näkökulmat saunaan johtivat mielenkiintoiseen keskusteluun siitä, miten sauna on nousemassa hyvinvoinnin trendiksi.

Iltaa kohden vieraat saivat vielä nauttia maailman ensimmäisestä saunamuotinäytöksestä ja kaikilla oli mahdollisuus myös kokeilla neljää erilaista saunaa sekä ulkoporealtaita ja paljuja. Kaiken kaikkiaan World Sauna Forum oli menestys. Kansainvälisen verkostoitumisen taso oli kova ja osallistujat kehuivat niin järjestelyjä kuin upeaa saunaelämysaluetta ja mukavaa tunnelmaa.

– World Sauna Forumin kaltaiselle tapahtumalle on ollut kysyntää. Johtavana saunamaana tarvitsemme tilaisuuden, jonne kutsua kansainvälisiä vieraita. Jyväskylä on maailman saunapääkaupunki ja tarjoaa upeat puitteet tapahtumalle, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju sanoo.

– Sauna tuo ihmisille hyvinvointia, rentoutumista ja tasapainoa kiireiseen elämään ja tätä viestiä halumme viedä myös maailmalle. World Sauna Forumin tavoitteena on kasvaa maailman johtavaksi sauna-alan ja hyvinvoinnin tapahtumaksi sekä vuotuiseksi kohtaamispaikaksi alan toimijoille ympäri maailman, Harju toteaa.

Seuraava World Sauna Forum julkistetaan vuoden loppuun mennessä.

Sauna from Finland –verkoston tavoitteena on luoda maailman paras suomalainen saunaelämys. Verkoston jäsenet vauhdittavat tätä tavoitetta omilla tuotteillaan, palveluillaan ja osaamisellaan. Kasvavassa verkostossa on jo yli 170 jäsenyritystä.

Lisätietoa:

www.worldsaunaforum.fi
www.saunafromfinland.com

Save

Save

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste