Tiedote: Marko Paananen haluaa suomalaisen saunan uudistuvan

Kutsu tiedotusvälineille 
Julkaisuvapaa 23.5.2013 klo 14

Tervetuloa Sauna from Finlandin kevätkokoukseen!

Aika: 23.5.2013 klo 14–18
Paikka: Varjolan tila, Vilppulantie 51, 41370 Kuusa

Tervetuloa Sauna from Finland ry:n kevätkokoukseen ja Jälkilöylyihin. Yksi kokouksen puhujavieraista on sisustusarkkitehti Marko Paananen, joka esittelee tapahtumassa omia näkemyksiään siitä, miksi suomalainen sauna ei uudistu. Paananen on tullut tutuksi tv-kanava Nelosella nähdystä Inno-sisustusohjelmasta ja nykyään hänet voi nähdä muun muassa Liv-kanavalla Sisustusarkkitehti Marko Paananen -ohjelmassa.

– Suomessa on paljon hienoja asioita, joista voi olla ylpeä, yksi niistä on sauna. Erityisen vahvaa suomalaisessa saunassa on sauna-sana, konseptin laaja levinneisyys koko kansan parissa, ajallisesti pitkä historia ja wellness-ajattelu, joka on koko maailmassa kovassa boomissa. Jotta pääsisimme eroon turhista alemmuuskomplekseista, meidän tulisi aloittaa asioista, jotka oikeasti tunnemme ja joissa meillä on etumatkaa, kuvailee Marko Paananen.

Paanasen mukaan voitaisiin esimerkiksi luoda jonkinlainen sauna-luokitus, joka kattaisi vaikkapa saunan materiaalit, niiden työstön, ilmanvaihdon ja energiankulutuksen. Näiden kautta voitaisiin luokitella esimerkiksi A1-luokan sauna. Luokitusten myötä vertailtavuus paranisi ja kuluttajat tietäisivät mitä kyseinen sauna tai saunatuote pitää sisällään.

– Saunasta puuttuvat tunnusmerkit, jotka yleensä löytyvät asioista, jotka ovat olleet tietyn ihmisryhmän elämässä ja kulttuurissa pitkään. Saunasta puuttuu saunakulttuurin hienostuneisuus ja vivahteikkuus. Miten me suomalaiset puhumme saunasta ja millä sanastolla? Kun italialaisille annettiin maitoa, suolaa ja luola – syntyi parmesaani-juusto, eikä varmastikaan hirveän paljon pidemmässä ajassa kuin meillä on ollut sauna. Mokomassa juustossa on vivahteikkuutta ja raja-arvoja ja vaikka mitä luokituksia. Mitä on saunassa, kysyy Marko Paananen.

Kevätkokouksessa on tarjolla puheenvuoroja kansainvälisyydestä, suomalaisen saunan uudistamisesta ja Lauantaisauna-tapahtuman uudesta konseptista. Tervetuloa mukaan!

Klo 14–17 kevätkokouksen puheenvuorot:
– Suomalainen sauna ei uudistu – Marko Paananen, sisustusarkkitehti
– Suomalainen sauna hotelleihin Kiinassa – Hannu Kähönen, Creadesign Oy
– Lauantaisauna uudistuu – Teemu Kettula, Kokemuskauppa.com
– Vientinäyttely Suomi-asema Frankfurtissa – Viivi Lehto-Peltomäki ja Tuomo Karvonen, Agma ry
17–18 Sauna from Finland rakentajainfo – Jyväskylän asuntomessut
18 alkaen sauna ja iltapala.

Haastattelupyynnöt ja ilmoittautumiset:
– Heidi Ruotanen, Sauna from Finland ry, heidi@saunafromfinland.fi, p. 0400 790 031

Lisätietoja:
– Ari Ålander, toiminnanjohtaja, Sauna from Finland ry, p. 040 520 8452, ari.alander@jykes.fi

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste