Sydän-kiuas kumoaa löylyn lain

Innokkaimmat saunaharrastajat tuntevat varmasti 1900-luvun alkupuolelta Sakari Pälsin esittämän väitteen Löylyn laista; kiukaan kivipinnan tulisi olla aina alimman lauteen alapuolella, jotta lämpöä riittäisi päästä varpaisiin. Tämä väite pitää perinteisissä kiukaissa varsin hyvin paikkansa, mutta poikkeuksiakin löytyy.

Seinäjoen Lakeuden avantouimareiden 60 m3:n saunassa lämpiää kaksi metriä korkea puulämmitteinen Sydän-kiuas, jonka integroitu lämmönvaihdin pyörittää tehokkaasti huoneilmaa kiukaan läpi. Tämä kumoaa Löylyn lain, kun löylyn lämpö laskeutuu tasaisena alas saakka, tässä tapauksessa jopa 1,5 metriä alemmas kivipintaan nähden. Avantouimarien keskuudessa Sydän-kiukaan riittävä teho, erittäin hyvät ominaisuudet ja varsinkin miellyttävät löylyt on tunnustettu.

Sydän-kiukaan keksijä Reijo Vierimaa esitteli ylpeänä kiuasta Seinäjoen Lakeuden Avantosaunalla 14.11.2019.

Avantouimarien Sydän-sauna on erittäin suosittu ja lähes aina täynnä. Jopa paikalliset nuoret ovat innostuneet saunomaan, joten saunatilat ovat käymässä aivan liian pieniksi. Lauteilla vuorottelee ja lämmittelee samanaikaisesti keskimäärin 30 jääkylmää uimaria, kun toiset uiskentelevat avannossa. Sydän-saunassa on peruslämpönä +90 ºC eikä kiuas hiivu löylyä heitettäessä edes kuuden tunnin saunajakson lopussa.

Mikäli automaattisesti huoneilmaa pyörittävää kiuasta haluaa päästä testaamaan, onnistuu se Seinäjoen lisäksi myös valmistajan testisaunassa Asikkalassa sopimuksen mukaan.

Lisätietoja:

Reijo Vierimaa
+358 50 348 4855
info@warmheart.fi

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste