Sertifioituja saunaelämyksiä Kiinaan

Sauna from Finland ry, SnowPanda Innovation Ähtäristä, Honkarakenne Oyj sekä Dujiangyan kaupunki Kiinassa ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen suomalaisen saunaelämyskokonaisuuden rakentamiseksi Dujiangyanin kaupunkiin. Kokonaisuus kulkee nimellä Sauna from Finland, SnowPanda Edition. Dujiangyanilla on vahva kiinnostus saunoihin ja saunomiseen osana resort-toimintaa. Saunomisen tuomat terveyshyödyt sopivat erinomaisesti Dujiangyanin alueen terveysmatkailun vetonaulaksi. Tarkoituksena yhteistyössä on vauhdittaa suomalaisen saunaosaamisen vientiä Kiinaan laajemminkin.

Kuva: Sami Nuotio/ Honkarakenne

Sauna from Finland SnowPanda Edition -konsepti on ensisijaisesti Resort- alueille tarkoitettu saunaelämyskokonaisuus, joka edustaa Sauna from Finlandin ja SnowPanda- brändien arvoja. Näitä arvoja ovat mm. kestävä kehitys, puhtaus, tasapaino/rauha – jing/jang. Kysymys on kokonaisuudesta, joka sisältää rakennusten ja saunatekniikan lisäksi kaiken tarpeiston, valaistuksesta pyyheliinoihin ja ihonhoitoon sekä saunakulttuurin.

Syksyn aikana toteutettiin Jyväskylän Gradia- oppilaitoksen kanssa projekti, jossa kiinalaisopiskelijat ideoivat yhteistyössä kanssamme suomalaisen saunaelämyksen sopeuttamista Kiinaan. Projekti antoi paljon ajattelemisen aihetta saunaelämyksen räätälöintiin. Nyt allekirjoitetussa aiesopimuksessa sovittiin myös työryhmästä, jossa suunnitellaan yhteistyössä Dujiangyanin edustajien kanssa heille tuleva saunaelämysmaailma. Saunamaailmalle on jo varattu tontti Dujiangyaniin. Tontti on iso ja huippupaikalla Panda-alueen vieressä ja kahden resortin välissä: Six Sensesin ja Howard Johnsonin. Dujiangyaniin kehitettävää konseptia on tarkoitus laajentaa myös muualle Kiinaan.

Ähtäri ja Dujiangyan

Ähtärin pandojen Lumin ja Pyryn kotikaupunki Dujiangyan on Roomaa vanhempi kiinalaisen kulttuurin ja luonnonsuojelun keskus. Se on taolaisuuden syntypaikka ja Giant Panda National Park –kansallispuiston keskus. Keskus kehittää kestävää matkailua, kansallispuiston alueen maaseutu- ja luontomatkailua ja ekologista kaupunkirakennetta.  Ähtäri omistaa SnowPanda- brändin, joka symboloi kiinalaisille luottamusta. Ähtärin kaupungilla ja sen omistamalla SnowPanda Innovation:illa on toimiva markkinointiyhteys Dujiangyanin alueelle sekä kumppanuussopimus matkailun kehittämisestä 2019-2033.  Alueella kävi viime vuonna n. 25 miljoonaa kiinalaisturistia ja tavoite saada länsimaisia turisteja alueelle on suuri. Alueiden välisellä yhteistyöllä on maiden presidenttien ”siunaus”.

Sauna from Finland kokoaa yritykset

Sauna from Finland on kansainvälisesti merkittävin aidon suomalaisen saunaelämyksen asiantuntija. Brändityön, konsultoinnin, saunaelämyksen arvojen ja laatukäsikirjan avulla yhdistys lisää suomalaisen saunaelämyksen tunnettuutta ja liiketoimintaa kansainvälisillä markkinoilla. Yhdistys saa jatkuvasti eri puolelta maailmaa yhteydenottoja, joissa asiakkaat kysyvät lisätietoja suomalaisesta saunasta. Heitä kiinnostavat saunaelämyksen hyödyt, erilaiset saunavaihtoehdot, saunatuotteet sekä yritykset, jotka tarjoavat saunaelämykseen liittyviä palveluita. Sauna from Finland on näyteikkuna maailmalle, kun halutaan tietoa laadukkaan saunaelämyksen rakentamisesta. Sauna from Finlandin yritysverkosto tarjoaa kansainvälisille asiakkaille kaiken tarvittavan heidän saunaelämystään varten. Tämä Sauna from Finlandin ”yhden luukun periaate” tekee suomalaisesta saunaelämyksestä houkuttelevan, helpon, mielenkiintoisen ja monipuolisen konseptin, joka tuo lisäarvoa asiakasyritysten liiketoimintaan.

Lisätietoja: Satu Freyberg, Sauna from Finland ry, satu@saunafromfinland.fi , 0400966112

Esa Vuorenmaa, Snowpanda Innovation, esa.vuorenmaa@ahtari.fi , 0406628220

Artikkelikuva: Sami Nuotio, Honkarakenne

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste