Saunoille oma ”Michelin-tähtiluokitus”

Saunoille oma ”Michelin-tähtiluokitus”

Suomalainen saunaelämys saa vihdoin kriteerit ja laatuluokituksen

Raimo_Huusko_kuvaaja_Pia_Tervoja3Tapasimme Sauna from Finland ry:n tuoreen puheenjohtajan Sun Sauna Oy:n   hallituksen puheenjohtajan Raimo Huuskon ja kysyimme tuoreet saunakuulumiset. Lue, mihin tähdätään saunojen laatuluokituksella ja miksi yritysten kannattaa liittyä yhdistyksen jäseneksi viimeistään nyt.

Mitä uutta Sauna from Finland tekee tänä vuonna?

Sauna from Finlandilla alkaa nyt täysin uusi vaihe, uusi elämä. Tärkein tehtävämme on lanseerata kevään aikana saunaelämyksen laatuluokitus erilaisissa saunomisympäristöissä. Sellaisiksi olemme valinneet matkailukohteet, uimahallit ja hotellit. Tarve laatukriteereille on aito ja näemme niiden merkityksen saunabrändin kehittymiselle olennaisen tärkeänä. Jotta suomalainen sauna tarjoaisi maailman parhaan saunaelämyksen, on elämyksen koostuttava tunnistettavista ja laadukkaista elementeistä.

Miten saunapalvelujen tarjoajat hyötyvät laatuluokituksesta?

Laatukriteerit antavat jäsenyrityksille konkreettisen työkalun palvelunsa kehittämiseen. Kriteerit täyttävät saunat saavat käyttöönsä Sauna from Finland -sertifikaatin, josta asiakkaat tunnistavat aidon ja maailman parhaan saunaelämyksen. Laatukriteerit vaihtelevat eri saunomisympäristöissä. Uimahallissa onnistuneessa saunomiskokemuksessa korostuvat eri asiat kuin vaikkapa matkailupalveluyrityksen saunassa. Uimahalleissa korostuu hygienia ja matkailukohteessa elämyksellisyys.

Mistä koostuu maailman paras suomalainen saunaelämys?

Saunaelämys syntyy monen aistin yhteisvaikutuksena: siihen kuuluvat tuoksut, tuntemukset, visuaalisuus. Kaikki vaikuttavat osaltaan onnistuneeseen elämykseen. Meille suomalaisille sauna on tuttu, jokapäiväinen juttu. Ulkomaalaiselle ei ole selvää, mitä laadukkaaseen suomalaiseen saunaelämykseen kuuluu. On tärkeää määritellä, mitä tehdään ennen saunaan menoa, mitä kuuluu itse saunomiseen ja mitä saunahetken jälkeen tapahtuu.

Mitä Sauna from Finlandin jäsenyys antaa yritykselle?

Sauna from Finland ry seuraa aktiivisin tuntosarvin maailman hyvinvointi- ja saunatrendejä. Tämä kaikki tieto on jäsenyritysten hyödynnettävissä jäsensivujen kautta. Jäsenet saavat käyttöönsä myös edellä mainitun laatukriteeristön ja muita työkaluja yrityksensä ja palvelujensa kehittämiseen. Yhdistyksen jäsenyritykset voivat myös osallistua edullisesti yhteismessuosastoille. Yksi tärkeimmistä yhdistyksen hyödyistä yrityksille on mahdollisuus verkostoitua muiden alalla toimivien yritysten kanssa. Tämä mahdollisuus kannattaa todellakin omalla aktiivisuudella hyödyntää!   LINKKI JÄSENHYÖTYIHIN

Kuva: Pia Tervoja

Teksti: Markkinointiviestintä Jooli

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste