Saunayhtiö Harvia ostaa itävaltalaisen Sentiotecin

Yrityskauppa vahvistaa Harvian asemaa Euroopassa

Harvia ostaa itävaltalaisen Sentiotecin, jolla on toimialan laajin perinteisten saunojen, infrapunasaunojen ja saunatarvikkeiden valikoima. Kaupan ansiosta Harviasta tulee sekä ammattilais- että kuluttajamarkkinassa aidosti eurooppalainen saunojen one-stop-shop. Harvian kasvu Keski-Euroopassa sekä johtajuus monipuolistuvalla ja digitalisoituvalla saunatoimialalla saa nyt erinomaisen perustan.

Suomen markkinajohtaja ja maailman johtava kiuasvalmistaja Harvia ostaa 8 miljoonan euron liikevaihtoa tekevän itävaltalaisen Sentiotec GmbH:n. Sentiotec on erikoistunut saunahuoneisiin, infrapuna- ja höyrysaunoihin, digitaalisiin ohjauskeskuksiin, saunatarvikkeisiin sekä sähkökiukaisiin. Myyjänä on elektroniikan monialayhtiö Abatec Group AG.

– Harvia opajuharjun jo kiukaiden maailmanmestari. Seuraavaksi tavoitteemme on saavuttaa myös saunojen maailmanmestaruus. Kaupassa yhdistyvät kaksi johtavaa sauna-alan toimijaa. Jatkossa pystymme tarjoamaan koko Euroopassa täyden saunavalikoiman sekä ammattilaisille että kuluttajille. Kaupan myötä Harvian tarjooma täydentyy Sentiotecin valikoimalla, joista erityisesti Domon ja Sentiotecin tunnetut tuotemerkit kiinnostivat meitä, yrityskaupan perusteista kertoo saunayhtiö Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju.

Sentiotecin vahvoja markkinoita ovat mm. Saksa ja Itävalta. Näille markkinoille yritys on rakentanut yhden toimialan laajimmista jakelukanavista, jota hyödyntämällä saadaan lisämyyntiä myös Harvian nykyisille tuotteille, joita valmistetaan pääosin Muuramessa. Sentiotecin tuotekehitys ja tuotanto sijaitsevat Itävallassa ja Romaniassa.

Keski-Euroopassa hybridisauna käy kaupaksi

Yrityskauppa vahvistaa Harvian asemaa digitaalisessa saunanohjauksessa. Sentiotecilla on hallussaan toimialan laajin portfolio sauna- ja spa-ohjauskeskuksia tarvikkeineen.

– Sentiotec on myös yhdistänyt menestyksekkäästi perinteisen ja infrapunasaunan.  Merkittävä osa sen saunamyynnistä tulee ns. hybridisaunoista, joissa perinteisen saunan ja infrapunasaunan parhaat puolet on yhdistetty ja kokonaisuutta ohjataan digitaalisesti käyttäjäystävällisellä ohjauskeskuksella. Uskomme, että tämä trendi leviää nopeasti ja saamme pian myös Suomessa kokea uusia saunaelämyksiä, Harvian Pajuharju kertoo.

Sauna- ja spa-alan kasvupotentiaali maailmalla on erittäin suuri. Yrityskaupan myötä syntyvän markkina-asemansa vuoksi Harvia on aitiopaikalla lunastamassa nämä mahdollisuudet. Aiemmin Harvian noin 50 miljoonan euron liikevaihdosta 60 prosenttia tuli viennistä. Uudessa kokonaisuudessa kansainvälisen toiminnan osuus kasvaa entisestään. Harvia on kansainvälisillä sauna- ja spa-markkinoilla yksi toimialan tunnetuimmista tuotemerkeistä ja kiukaiden globaali markkinajohtaja. Yhtiön tuotteita myydään 67 maassa ja sillä on vahva tuotekehitys ja tehokas tuotanto. Sentiotecin hankinta vahvistaa entisestään Harvian globaalia kilpailukykyä.

Lisätietoja:

Tapio Pajuharju
Harvia Oy, toimitusjohtaja
puh. 050 577 4200
tapio.pajuharju@harvia.fi

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste