Saunaviennin yhteisponnistukset maailmalle 2018

Sauna from Finlandin kansainvälistymisryhmä toimii suomalaisen saunaosaamisen lippulaivana kansainvälisille markkinoille. Toimenpiteet tähtäävät kiinnostuksen herättämiseen suomalaista sauna-alaa kohtaan, helpottavat yritysten tarttumista kansainvälisiin liideihin ja yritysten viennin lisäämiseen. Toiminnan fokus on vientimarkkinoinnissa, jolle Saunan from Finland tarjoaa kasvot ja yhden luukun.

Kansainvälinen hyvinvointimarkkina kiinnostaa

Kansainvälinen hyvinvointimarkkina tarjoaa monia liiketoimintamahdollisuuksia 22 kansainvälistymisryhmän yritykselle. Yhteinen saunabrändi, verkoston tuki sekä erilaiset markkinointitoimenpiteet tuovat näkyvyyttä ja myös jalansijaa markkinoilta. Yhdessä toimien voidaan tehdä monia asioita, joita yksittäinen yritys ei pysty tekemään, mennään asiakastarpeen pohjalta, voimia yhdistäen laaja-alaisemmalla tarjonnalla. Hyvällä brändimarkkinoinnilla oikeissa paikoissa ja oikealla tavalla tehdään ostaminen asiakkaalle helpommaksi.

Loppuvuonna 2017 tehty sauna-alan liiketoimintakartoitus nosti esille yritysten kiinnostuksen kansainvälistä toimintaa kohtaan. Isolla osalla alan yrityksistä on jo kansainvälistä toimintaa ja niistä, jolla ei vielä sitä ole, lähes puolet on siitä kiinnostuneita. Yritykset ovat kiinnostuneita yhteistyöstä kansainvälistymisessä, suurin osa haluaa tarjota osaamistaan Sauna from Finland- kokonaisuuden kautta

Yhteistyöstä voimaa

Vuoden 2018 alkua kuvastaa yhdessä tekeminen, kansainvälisten verkostojen aktiivinen rakentaminen sekä kansainvälinen kiinnostus saunan terveys- ja hyvinvointivaikutuksia kohtaan, mikä näkyy suoraan lisääntyneinä yhteydenottona Sauna from Finlandiin.

Liidejä ja näkyvyyttä

Etsimme potentiaalisia asiakasryhmiä ja teemme heille markkinointia, saamme näkyvyyttä mielenkiintoisia artikkeleita julkaisemisella ja saunatietoutta jakamalla. Nettisivumme www.saunafromfinland.com ja katalogimme ovat eri kielillä, parhaillaan niitä käännetään ruotsiksi.

Teemme yhteystietojen hakua Ruotsista, Saksasta ja Iso-Britanniasta, tarkoituksena tehdä markkinointia heille mm. kuukausittaisen uutiskirjeen kautta.

Sauna from Finlandin verkostot Euroopan lisäksi myös Aasiassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä ovat nekin yritysten tukena ja suomalaisen saunaosaamisen viestinviejänä. Verkostomme koostuu mm. median edustajista, potentiaalisista asiakkaista, viestinviejistä. Eri maiden suurlähetystöjen käyttöön olemme parhaillamme tekemässä eri kielillä tulevaa saunaelämystietopakettia, suunnitteilla on myös suurlähettiläiden saunainfo kesällä.

Kuva: Sauna from Finland verkostoineen osallistui Berliinin juhannusjuhlille, jossa näkyi vahvasti Suomi100-teema.

Tilaisuuksia

Yhteistyömme Ulkoministeriön ja Suurlähetystöjen kanssa tarjoaa yrityksille näkyvyyttä ja verkostoja. Helmikuussa Brysselissä, Euroopan pääkaupungissa suomalainen saunaosaaminen esittäytyy eurooppalaisille päättäjille ja rahoittajille. Brysseliin on lähdössä toistakymmentä yritystä MEP Hannu Takkulan kutsumana. Brysselin tilaisuuden lisäksi meillä on mediatilaisuudet suunnitteilla kevääksi Lontooseen ja Tukholmaan.

Meille tulee yhteistyöpyyntöjä, joissa toivotaan suomalaista saunaa esimerkiksi saunakylän muodossa erilaisiin tapahtumiin. Nämä tarjoavat kansainvälistymisryhmän yrityksille erinomaisen tilaisuuden näkyä ja saada kansainvälisiä kontakteja. Saksassa marraskuussa järjestettävä Interbad messu on hyvä paikka olla esillä ja sinne on suunnitteilla yhteisosasto yhteisine Lounge- alueineen.

Olemme avaamassa ovia uusille, kansainvälistymisestä kiinnostuneille yrityksille kansainvälistymisryhmässämme. Olkaa yhteydessä, niin suunnitellaan yhdessä.

Satu Freyberg
0400 966 112
satu@saunafromfinland.fi

Kuva: Southbank Centre: Finnish roof top sauna Lontoossa, India Roper-Evans

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste