Saunasta kiinnostuneet saksalaisnuoret pyöräilivät 1000 km

Kolme saksalaisnuorta halusi edistää kotimaassaan Suomen sauna-kulttuuria, luontomatkailua  ja terveellisen hirsitaloasumisen tietoa kiertämällä pyörillä noin 1000 km lenkin kahdessa viikossa.

Joukon vetäjä 21 vuotias oikeus- ja kauppatieteen opiskelija Tim Kniepkamp Bielefeldistä on ollut jo aikaisemmin yhteydessä Suomeen viime syksynä kuukauden kestäneen matkansa aikana koskien saunan merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle. Sen vuoksi hän oli kiinnostunut syventämään Suomi- ja saunatietouttaan polkupyörän selästä käsin!

Hänen kaksi ystäväänsä, Jan Zurbel 21 v -mekaanikko- ja Lucas Hansen – hänkin 21 v -taloustieteenopiskelija, päätyivät suunnittelemaan yhdessä Timin kanssa polkupyöräretkeä Suomeen. Parissa kuukaudessa suunnitelma olikin valmis 27.7.-12.08.18 aikana tehtävälle matkalle.

Matkan johtava idea oli pyöräilymatka Etelä-Suomeen ja tutustuminen sen kauniiseen luontomaisemaan seuraavan matkasuunnitelman puitteissa:

Vantaa-Porvoo-Kotka-Lappeenranta-Mikkeli-Jyväskylä-Heinola-Tampere-Turku-Hanko-Vantaa

Matkan aikana he testasivat joukon erilaisia saunoja -kaupunkiasunnossa-rantasaunoissa-savusaunoissa ja julkisissa saunoissa – yhteensä seitsemässä saunassa päivällä, illalla ja jopa aamulla!

Anttolassa, Saimaan järviseudulla he nukkuivat kauniissa massiivisessa Honkalinnan hirsihuvilassa, jossa he pääsivät testaamaan myös kuuluisaa suomalaista savusaunaa illalla ja vielä seuraavana aamunakin. Täällä he kokivat käytännössä, kuinka paljon sauna merkitsee suomalaisille ja heidän jokapäiväiselle elämälleen ja kuinka mielenkiintoinen se on jopa pienille lapsille! Heillä oli myös mahdollisuus vihtoa itseään ja oppia ymmärtämään sen merkityksen verenkierrolle!

Vaikkakin noin 1000 km pyöräily oli todella fyysisesti vaativa suoritus 28-32C kuumuudessa 14 päivän aikana niinkin pohjoisessa maassa kuin Suomessa, löysivät he tähän helpotuksen matkan varrelta; Kauniit järvimaisemat, joet ja metsät, mitkä palkitsivat  vaivat ja matkaa pystyttiin jatkamaan ilman suurempia ongelmia. Varsinkin sauna päivittäisen pyöräilymatkan päätteeksi osoittautui hyväksi lihastenhoitajaksi pyöräilijälle. Ei ole tosiaan ihme, että suomalaiset urheilijat ovat innokkaita saunojia. Oli hienoa kokea väsynyttä ruumista rentouttava tunne ja palautuminen sekä sen jälkeinen rauhallinen uni!

Näiden saunakokemusten jälkeen tuli hyvin selväksi, että saunominen on sosiaalinen tapahtuma perheen, ystävien, liikekumppaneitten ja jopa politiikan puitteissa! Näyttää siltä, että alastomana istuminen ja puhuminen osapuolia kiinnostavista asioista saunan kuumuudessa saa ihmiset avoimiksi ja vilpittömiksi. Jokainen on samanarvoinen eivätkä statussymbolit sotke rooleja – saunan demokratia! Saunan merkitys ongelmanpoistajana oli heille todella uutta, mutta heistä saunan rauhoittava ilmapiiri helpottaa keskustelua ongelmista.

Intensiivisen matkansa jälkeen he ymmärsivät hyvin, miksi suomalaiset ovat onnellisin kansa maapallolla: Puhdas ja turvallinen maa, kaunis – jopa koskematon luonto, miellyttävä ilmasto, hyvä keskinäinen ymmärtäminen ja kohteliaat ihmiset.

Matkan johtaja -Tim Kniepkamp- on valmis antamaan Teille yksityiskohtaisempaa informaatiota, kuvia/videoita tästä matkasta ja kontakti-infoa saunaan Saksassa.

Nämä kolme nuorta miestä haluavat tämän artikkelin kautta kiittää kaikkia niitä ihania suomalaisia, jotka auttoivat heitä pyöräilymatkan aikana neuvoillaan ja jopa jakamalla kotinsa heidän kanssaan. Ilman tuota tukea tämä matka olisi ollut mahdoton toteuttaa!

Tim Kniepkamp
Talbrueckenstrasse 38 E
33611 Bielefeld  Germany
tim.kniepkamp@gmx.de
+49 (0)176 21728090

Jussi Penttilä  (poikien pyörien lainaaja ja majoittaja)

Kaunisharju 20 a, 01230 Vantaa   040 544 3140  jussi.penttila@elisanet.fi

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste