Saunamakumaailma-kilpailun voittajat on valittu!

26.5.2021 Jyväskylän Gradian Priimuksella järjestetyssä Saunamakumaailma-reseptikilpailun finaalissa ratkaistiin mitkä ovat tulevan kesän maukkaimmat ja innovatiivisimmat uudet reseptit nautittavaksi saunan ohella. Sauna from Finlandin, Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Visit Jyväskylä Regionin yhdessä järjestämän kisan tarkoituksena oli päivittää suomalaisen saunaelämyksen maut 2020-luvulle.

Kevään aikana suoritetun esivalinnan läpäisseitä reseptejä finaalissa valmistivat ja tarjoilivat Gradia Jyväskylän opiskelijat Riitta Palhon sekä Timo Rasinahon johdolla. Kolme tuntia kestäneen arvioinnin tehnyt tuomaristo koostui elintarvike-, saunaelämys-, että matkailualan ammattilaisista, ja sitä johti Leena Pölkki Jyväskylän ammattikorkeakoululta.

Tuomas Paloniemi ja Leena Pölkki tuomaroimassa

Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju iloitsi kisan annista saunamakujen tuotteistamiseen ja kehitykseen tähtäävälle Tasteful-konseptille: “Tulemme koostamaan parhaista resepteistä kesäksi reseptipankin kaikkien käyttöön. Seuraava saunaruokaan keskittyvä hankekin on juuri alkanut tämän jatkoksi. Se kehittää Etelä-Pohjanmaan alueen yritysten yhteistyöllä uusia saunaelintarvikkeita.” Lue lisää.

Tuomarit ylistivät finaaliin päässeiden reseptien korkeaa tasoaa sekä Gradian toteutuksen laadukkuutta. Sauna from Finland ja sen yhdistämät tahot ovat tyytyväisiä monialaiseen yhteistyöhön. Suomalainen saunaelämys ja saunamakumaailma ansaitsevat jatkuvaa ideointia ja kehitystyötä, jotta se vastaa jatkossakin mahdollisimman monen näkemystä nautinnollisesta ajanvietosta.

Listaus kisan voittajista tuomareiden perusteluiden kera:

Alkoholilliset saunajuomat: NorthernSour, Kaj Honkanen

“Visuaalisesti kaunis annos, jossa saa nautiskella monimuotoisista tekstuureista jo silmillään. Ulkonäkö lähenteli mestariteosta. Intensiivinen elämys ja miellyttävän tasainen tuoksu. Raikas, virkistävä juoma.”

Alkoholittomat saunajuomat: Puolukka-kuusenkerkkämehu, Ismo Piispanen

“Raikkaan täyteläinen asettelu. Puolukan tuoksu voimakas, kuten makukin. Puolukkaa parhaimmillaan!”

Kuva: Anna Ruotanen Photography

Makeat saunasnackit: Viikinkisaunan raparperipiirakka, Leena Kylämarkula

“Napakan selkeä ulkoasu. Hyvä rakenne. Ei liian makea. Raparperia juuri oikeassa suhteessa. Kansainvälinen raparperi pukeutuu suomalaiseen kansallispukuun! Gluteenittomuus lisäplussa.”

Suolaiset saunasnackit: Villa Taikurin saunaeväs, Ulla Liukkonen

“Helppo hyppäys suomalaiseen ruokaan. Plussaa: toimii myös kylmänä ja voi muunnella.”

Kuva: Anna Ruotanen Photography

Menut: Saunaruokaa sesongin mukaan Aallon jäljillä, Gradia Jyväskylän opiskelijaryhmä

“Upeat rakenteiden yhdistelmät ja monipuolinen suomalaisten raaka-aineiden käyttö. Onnistunut makujen tasapaino munakkaassa. Uudenlainen ja monimuotoinen muotokieli hienosti varioitavissa eri ruokavaliotarpeisiin. Aalto tarinoitu annokseen mukaan.”

Kuva: Anna Ruotanen Photography

How can we help you?

Titta Pervis

Markkinointi- ja projektipäällikkö
Tel. 0449313451

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste