Mitä yhteistä on Sauna from Finlandilla ja Eurooppa-päivällä?

Toiminnanjohtajan katsaus:

Mikä yhteys on Eurooppa-päivällä ja Sauna from Finlandilla? 

Hyvää Eurooppa-päivää! Tämä päivä on myös tärkeä vuosipäivä Sauna from Finland ry:lle. Myös yhdistyksemme on tänään 9-vuotias ja haluan jakaa samalla tarinan yhdistyksemme synnystä.

Vuonna 2009 oli vain idea, että saunateema voisi olla hyvä avain kansainvälistymiseen.

”Kun pohdimme teemaa, johon eri alojen yrittäjät voisivat tarttua, löysimme saunan. Uskomme, että saunasta voisi syntyä uusia menestystuotteita esimerkiksi luovalle alalle, matkailuun sekä elämys- ja hyvinvointi­aloille, Harju sanoo.”  Tämä on ote Jyväskylän kaupungin tiedotuslehdestä vuodelta 2009. Lue koko juttu  tästä linkistä: http://www3.jkl.fi/tiedotus/lehti/index.php/2009-04/1603

Esitin ideani eteenpäin Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasaselle ja hän tarttui ilokseni aiheeseen ja 9.5.2009 oli iso juttu Eurooppa-päivänä Keskisuomalaisessa.

Vuosi myöhemmin perustimme virallisesti yhdistyksemme ja kirjoitimme säännöiksi toimintamme tavoitteita. Emme silloin arvanneetkaan, että mitä kaikkea edessämme onkaan mutta jälkikäteen on hieno nähdä ja ymmärtää, miten oikeaan trendiin toiminta-ajatuksemme silloin osui.

Itse tartuin silloin löylykauhan varteen idean äitinä ja olen vienyt saunasanomaa eteenpäin yhdistyksen toiminnanjohtajana lähes koko tämän ajan. Ensivuonna juhlistamme jo pyöreitä vuosia. Näin se aika rientää kun on mieleistä tekemistä!

Mediayhteistyö on ollut meille jatkuvasti erittäin tärkeää ja olemmekin tuoneet saunateemaa systemaattisesti esille vähän erilaisessa valossa ja uusin raikkain kuvin, kuin mitä saunateemaa tätä aikasemmin oltiin esitetty.

”Saunan uusi elämä – Suomalaisesta saunasta tulossa vihdoin yhtenäinen tuote ulkomailla” – Näin otsikoi myös Kauppalehti Optio vuonna 2012. Tässä juttuun latauslinkki: http://saunafromfinland.fi/download/kauppalehti-optio

Nyt toimintamme on ilahduttavalla tasolla.  Olemme iloisia kaikista jäsenistämme. Sauna from Finland-verkosto järjestää kansainvälisen tapahtuman World Sauna Forumin. Nyt tapahtuma tulee jälleen 28.9 Jyväskylään ja siellä on jo nyt paljon asiaa suomalaisen saunan ympäriltä.

Synttäritarjouksena tarjoammekin nyt kolme lippua kahden hinnalla! Tule mukaan etujoukkoihin sekä verkostoitumaan yrityksiemme kanssa!

Teemme töitä sydämellä, suomalaisen saunan puolesta juuri Teidän eteen.  

Yhteistyössä,

Carita Harju


”Verkostoituminen, yritysten kanssa keskustelut ja yhteinen ideointi on parasta”

Näin verkostomme hyötyjä on kuvattu, kysyimmekin pitkäaikaisimmilta jäseniltämme Saunastorelta, Lomakeskus Revontulelta ja Aino Klinikoilta ajatuksia verkostossa toimimisesta ja Sauna from Finlandin kehityksestä vuosien aikana.

Tapani, Saunastore
www.saunastore.com

”Olemme olleet jo vuosia mukana Sauna from Finlandissa kannattamassa ideaa verkostoitumisesta, toiveenamme uudet kontaktit bisnes mielessä. Tämän verkoston kautta on ollut hyvä tutustua muihin alan toimijoihin: se ei nimittäin ole ollut itsestäänselvyys. Verkoston tilaisuuksissa on ollut helppoa tuoda omaa yritystä ja tekemistä esille. Nykyään kv-näkyvyys myös Sauna from Finlandin kautta on meille tärkeää.

Sauna from Finland kannustaa lähtemään mukaan erilaisiin tilaisuuksiin, ja kehittymään! Toiminta on muuttunut entistä kansainvälisemmäksi vuosien kuluessa.”

Tiia Valkama, Revontuli
www.revontuli.fi

”Liityimme aikoinaan Caritan aktiivisuuden innostamana verkostoon ja osaksi saunan pilottihanketta.  Olemme saaneet apua ja tukea saunatuotteiden kehittämiseen ja meille myönnetty Authentic Finnish Sauna laatusertifikaatti kannustaa meitä kehittämään saunaelämystä. Myös siihen liittyvät säännöllisin väliajoin tehtävät tarkastukset kannustavat meitä kehittämään. Laatukriteeristö viestii meillä sisäisesti saunaelämyksen tarpeista, sen avulla on helppo viestiä kaikille työntekijöille.

Sauna from Finland on kehittynyt vuosien varrella paljon, entistä suuremmaksi ja kansainvälisemmäksi. Näin on myös meillä Revontulessa. Ensi kesänä saamme meille tänne Keski-Suomeen omat iglut, joista on taivasnäkymä kauniiseen suomalaiseen luontoon. Tähän palveluelämykseen on yhdistetty kävijöitä varten myös saunapolku.”

Leena Larva, Aino Klinikat
www.ainoklinikat.fi

”Kannatan henkilökohtaisesti ajatusta verkostosta ja yhdessä tekemisen ideasta, myös bisneksessä. Tätä meidän suomalaisten tulisi paremmin opetella. Omassa yrityksessäni koen hoitoturpeen markkinoinnin ja hoitojen kehittämisen tärkeäksi, vaikka se onkin haastavaa. Turve tunnetusti tehostaa saunan terveyshyötyjä.

Sauna from Finlandilta on tullut paljon erinomaisia nostoja, vuosien kuluessa. Itse pidin henkilökohtaisesti Lauantaisauna-tapahtumasta vuosia sitten. Uusien tapahtumien ja ideoiden konseptointi tämän verkoston kautta on tärkeää.”

Liity mukaan verkostoon, lue lisää jäsenyydestä täältä!

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste