Sauna-ala yhdessä maailmalle

saunafinland_f94i2532_low-resTiedote 27.9.2016

Suomalainen saunaelämys halutaan tehdä tunnetuksi ja sen ostaminen helpoksi koko maailmalle. Juuri avatulla saunafromfinland.com -sivustolla voi tutustua suomalaisen saunan eri muotoihin, saunatuotteisiin ja saunapalveluihin sekä pyytää halutessaan suoran tarjouksen.

Nyt saunakokonaisuuden hankkiminen onnistuu yhdeltä luukulta saunafromfinland.com -sivuston kautta. Sivustolta palvelua saa vähintään englanniksi ja asiakas voi kysyä häntä kiinnostavan yrityksien tuotteista ja palveluista. Palvelua kehitetään kokemusten kautta eteenpäin. Sivusto on Sauna from Finlandin pilotti, jossa on mukana 21 sauna-alan yritystä.

– Tarjouksia voi pyytää sivuston kautta suoraan ja me taustalla juoksemme kokonaisuuden kasaan asiakkaalle, kansainvälisestä markkinoinnista vastaava Satu Freyberg kertoo.

Markkinointitapahtumia ympäri maailman

Pilotissa mukava olevien yritysten saunapalvelutarjontaa on koottu lisäksi englanniksi ja saksaksi tuotettuihin katalogeihin. Myös erilaisia yhteismarkkinointitilaisuuksia järjestetään eri puolilla maailmaa. Sauna from Finland toimii tiiviissä yhteistyössä mm. suurlähetystöjen kanssa.

– Parhaillaan yritykset näkyvät yhteisesti alan suurimmilla messuilla Interbadissa Saksassa. Ensi vuonna vietettävä Suomen 100-vuotisjuhla on oiva tilaisuus nostaa nykyaikainen suomalainen sauna maailman tietoisuuteen.  Euroopan lisäksi suunnitelmia on eri suurlähetystöjen kanssa mm. Aasiaan ja Amerikkaan, toiminnanjohtaja Carita Harju Sauna from Finlandista kertoo.

– Verkostomaisessa toimintatavassa on omat haasteensa, mutta me rikomme raja-aitoja ja poistamme esteitä. Etsimme kansainvälisille asiakkaille vastauksia heidän sauna-aiheisiin kysymyksiin ja pyrimme tekemään ostamisesta helpompaa. On hienoa että näin moni yritys on valmis lähtemään mukaan pilottiimme. Yhdessä olemme vahvempia, Harju sanoo.
sff-screenshot

Suomalaisella saunalla mittava kasvupotentiaali

Sauna from Finland -verkosto puhuu kokonaisvaltaisen saunaelämyksen puolesta. Siinä korostuvat hyvinvointi, rentoutuminen ja moniaistinen elämys. Pilotissa mukana olevat yritykset tekevät yhdessä työtä kansainvälisten markkinoiden avaamisen eteen. Yritysten välillä on jo nyt syntynyt uusia konsepteja ja yhteistarjontaa. Sauna from Finland avaa ovia ja toimii kokoavana verkostona, mutta yritykset itse hoitavat kaupat loppuun.

– Kasvu on haettava kansainvälisiltä markkinoilta. Suomalainen sauna tuotteena on aivan lasten kengissä, kun vertaa vaikkapa poreammeisiin, höyrysuihkuihin ja infrapuna”saunoihin”. Suomalaisella saunalla on mahdollisuuksia moninkertaiseen kasvuun, sauna-alan verkkokauppa Saunastoren toimitusjohtaja Tapani Aho sanoo.

Kiuasvalmistaja Narvi haluaa kasvaa kansainvälisesti ja myyntipäällikkö Jesse Hämäläinen uskoo, että voimia yhdistämällä päästään pidemmälle.

Tekstiiliyritys Lapuan Kankurit on investoinut viime vuosina voimakkaasti tuotekehitykseen ja tuotantotekniikkaan. Markkinointijohtaja Jaana Hjeltin mukaan tuotteen on kansainvälisessä kilpailussa pärjätäkseen oltava priimaa. Yritysten yhteistyön saunateeman ympärillä hän ottaa ilolla vastaan.

– On hienoa, että suomalaisen saunaelämyksen käsite on laajentunut löylyhuoneen ulkopuolellekin ja sitä ajatellaan kokonaisuutena, jossa esimerkiksi tekstiilit ovat tärkeässä osassa. Luonnonmateriaaleista valmistetut tuotteet sopivat hyvin Suomen slow living -brändiin, Hjelt sanoo.

Pilotissa mukana olevat yritykset: Cariitti, Harvia, Helo, Hukka, Huliswood, Huone1, Huopaliike Lahtinen, Idealux, Jokipiin Pellava, Lapuan Kankurit, Mellis, Muko, Narvi, Pineart Production, Pisa Design, Saunastore, Saunatour, Season Store, Sisusauna, Sun Sauna jaTilassa.

Sauna from Finland ry on monialainen suomalaisen saunan ympärillä toimiva yritysverkosto jossa on mukana 150 jäsenyritystä. Verkoston tavoitteena on luoda maailman paras suomalainen saunakokemus. Kansainvälistymispilotin tavoitteena on lisätä saunayritysten vientiä ja kehittää brändiä tukevia kokonaiskonsepteja kansainvälisille markkinoille.

Lisätiedot:

Satu Freyberg
Mobile: +358 400 966 112
E-mail: satu@saunafromfinland.fi

Carita Harju
Mobile: +358 40 566 2481
E-mail: carita@saunafromfinland.fi

Save

Save

Save

Save

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste