Sauna-ala panostaa laatuun

Aito suomalainen saunaelämys koostuu tunnistettavista elementeistä

Sauna from Finland haluaa tehdä suomalaisesta saunasta maailman parhaan. Nyt julkistettavat aidon suomalaisen saunaelämyksen laatukriteerit ja laatua viestivä sertifikaatti ovat tärkeä askel tätä kohti. Sauna from Finland haluaa olla taho, joka määrittelee suomalaisen saunaelämyksen sekä myöntää laatusertifikaattia kriteerit täyttäville saunapalveluille.

– Laadun kehittäminen on olennaisen tärkeää suomalaisen saunan brändityölle, jonka tavoitteena on tehdä suomalainen sauna tunnetuksi maailmalla ja kasvattaa liiketoimintaa saunan ympärillä, vuoden 2015 saunalähettiläs, yrittäjä Marjo Määttä Rukan Salongista sanoo. Tämän allekirjoittavat sekä Sauna from Finland -verkoston jäsenyritykset että Tekes, jotka ovat olleet tukemassa laatutyötä. Laatukäsikirja antaa saunapalveluyrityksille käytännönläheisen työkalun palvelunsa kehittämiseen.
– Laatua kehittämällä parannetaan ja kasvatetaan saunapalveluiden ympärillä olevaa liiketoimintaa. Erityisesti kansainvälisille asiakkaille saunaa voitaisiin brändätä ja tuotteistaa vielä paljon tehokkaammin, toiminnanjohtaja Carita Harju Sauna from Finlandista kertoo.

Original by Sokos Hotels on ensimmäisenä hotelliketjuna päättänyt lähteä systemaattisesti kehittämään hotellisaunojaan. Ketjun kantavana teemana on suomalaisuus. ­­Laadukas saunaelämys sopii siis konseptiin luontevasti. Original by Sokos Hotels -ketjun saunoissa saunoo vuosittain yli 150 000 henkilöä, joista kansainvälisiä vieraita n. 20-30%. Volyymi on suuri, joten saunaelämykselläkin on iso merkitys.
– Laatutyön myötä silmät ovat auenneet saunan mahdollisuuksille myös hotelleissa. Saunan tuotteistamista voidaan viedä vielä paljon nykyistä pidemmälle. Millainen merkitys saunalla voisikaan olla esimerkiksi työmatkustajan rentoutumispaikkana, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksen konseptipäällikkö Markus Siitonen sanoo. Tavoitteenamme on, että vuoden 2017 loppuun mennessä kaikkien Original-hotelliemme saunat ovat saaneet laatusertifikaatin, hän jatkaa.

Tunnistettavat elementit: aitous, moniaistisuus, puhtaus, rentoutuminen

Maailman parhaan suomalaisen saunaelämyksen on koostuttava tunnistettavista ja laadukkaista elementeistä. Laadukkaassa suomalaisessa saunaelämyksessä tulee olla läsnä: aitous, moniaistisuus, puhtaus ja rentoutuminen. Näin määritellään Sauna from Finlandin 18.9. julkistamassa Aito suomalainen saunaelämys -laatukäsikirjassa. Kriteerit ovat muodostuneet tuhansien asiakkaiden palautteesta sekä laajan asiantuntijaverkostomme kokemuksesta.
Laatukäsikirja on tarkoitettu sauna-alan toimijoille, jotka voivat työkirjan ohjeiden mukaan tarkastella omaa toimintaansa ja kehittää sitä kriteerejä vastaavaksi. Se soveltuu mm. hotelleille, matkailuyrityksille, kylpylöille ja uimahalleille.
– Korkeatasoinen ja loppuun asti mietitty sauna on hotellille kilpailuvaltti ja tapa erottua. Laatukriteeristö auttaa meitä määrittämään huomioitavat asiat koko ketjun tasolla. Voimme sen avulla viestiä ja vahvistaa Original by Sokos Hotels -laatumielikuvaa tältäkin osin, Siitonen sanoo.


Authentic Finnish Sauna Experience -laatumerkki saunapalveluille

Sauna from Finland ry myöntää jatkossa Authentic Finnish Sauna Experience -sertifikaatin saunakriteerit läpäisseille saunapalveluille. Sertifikaatista saunojen ystävät tunnistavat aidon suomalaisen ja maailman parhaan saunaelämyksen niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Merkki viestii asiakkaille, sidosryhmille ja henkilöstölle, että sauna ja saunapalvelu ovat laatutasoltaan maailman huippuluokkaa. Merkkiä voi anoa Sauna from Finlandin suorittaman auditoinnin läpäissyt yritys tai yhteisö. Laatumerkin ilmeen on suunnitellut palkittu graafinen suunnittelija Eero Heikkinen

Teksti: Jooli markkinointi & viestintä Oy

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste