Saksassa suuntaus on uimahalleista terveysklubeihin

Hotelli Oderberger uima-allas_Interbad-messujen järjestämä lehdistömatka oli antoisa kokemus. Sain kuulla uimahalli- ja sauna-alan tuulista Saksassa, pääsin verkostoitumaan ja kertomaan myös Sauna from Finlandin toiminnasta monille.

Ensimmäinen tutustumiskohteemme oli Bad am Brauhausberg -uimahallin työmaa Potsdamissa. Uimahallia on suunniteltu yhdessä Potsdamin asukkaiden kanssa ja eri tarpeita on huomioitu. Työmaan budjetti on 30 Meur. Potsdam on UNESCOn suojelema kohde ja myös tämä on pitänyt ottaa huomioon suunnitelmissa.

Sitten vuorossa oli kierros Hotelli Oderbergerissä. Hotelli ei ole vielä auki vaan saimme olla koekaniineina restauroidussa hotellissa. Hotelli on rakennettu 1900-luvun alussa. Uusi omistajapariskunta halusi tuoda hotellin takaisin loistoonsa ja remontoi sen alkuperäisen mukaiseksi. Hotellissa sijaitsee 25metrinen uima-allas, joka on myös mahdollista muuntaa juhlatilaksi nousevan lattiansa vuoksi.

Kolmas uimahallikohde, johon pääsimme tutustumaan, oli Schwimmhalle Finckensteinallee. Uimahalli on rakennettu jo 1930-luvulla ja nyt sitä on remontoitu uudemmaksi. Tyyliltään se haluttiin pitää alkuperäisen näköisenä mutta tekniikka oli uudistettu. Hallin kellarikerroksessa paikan omistaja kertoi uimahallin vaatimasta tekniikasta, veden filtteröinnistä ilmastointiin.

Selfie Reichstaing katolle_low res

Itse lehdistötilaisuudessa puhujina olivat Dr. Christian Ochsenbauer (Deutsche Gesellschaft für das Badewesen), Rolf A. Pieper (Deutscher Saunabund), Stefan Schöllhammer(CEO Klafs) ja Ulrich Kromer (Messe Stuttgart). Tilaisuudessa keskustelun aiheina olivat pääasiassa Saksan markkinoiden tilanne ja alan innovointitaso. Saksassa uima-altaat ovat hitaasti vähenemässä ja julkisista saunatiloista ollaan siirtymässä kohti terveysklubeja, joissa sitten löytyvät saunatilat.

Matkaterveisin,

Jaakko Soini, Karava Sauna

Interbad-messut pidetään 27.-30.9.2016 Stuttgartissa.

http://saunafromfinland.fi/tapahtumat/interbad

http://www.messe-stuttgart.de/en/interbad/

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste