Reseptikilpailu uudistaa saunaruoan 2020-luvulle

Jos sinun pitäisi sanoa ensimmäinen asia, joka tulee mieleen, kun kuulet sanan ”saunaruoka”, tuleeko mieleesi makkara ja saunaolut? Mitä jos mieleesi tulisikin sen sijaan monipuolinen, maukas ja aisteja hivelevä kattaus suomalaisia tuotteita? Tämä on Sauna from Finlandin tavoite vuonna 2021.

Saunan asiantuntijayhdistys Sauna from Finland ry hakee suomalaisilta yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityishenkilöiltä salaisia saunareseptejä, joilla uudistetaan koko saunamakumaailma 2020-luvulle. Saunamakumaailma-reseptikilpailussa etsitään uusia, innovatiivisia, suomalaiseen saunaelämykseen liitettäviä ruoka- ja juomareseptejä kauniilla esillepanolla ja kattauksella höystettynä. Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa, joka haluaa jakaa omat saunaruoka- ja juomareseptinsä ja niissä käytettävät raaka-aineet muiden käyttöön.

Kuva: Anna Ruotanen Photography
Sauna from Finland haluaa tuoda saunaruokamaailman tutummaksi suomalaisille ja kansainvälisille saunojille yhdistelemällä perinteitä ja modernia suomalaista keittiötä. Reseptejä tullaan hyödyntämään suomalaisten saunapalveluiden kehittämisessä ja saunamatkailutarjonnan rikastamisessa. Reseptien avulla sekä ulkomaalaisille ja suomalaisille asiakkaille voidaan tarjota unohtumattomia makuelämyksiä saunomisen ohella, mikä puolestaan edistää Suomen asemaa saunomisen asiantuntijamaana ja suomalaisten saunaelämysten leviämistä maailmalle.

”Aidosti laadukas saunaelämys on moniaistinen, jonka kruunaa herkulliset makukokemukset, kuten napostelu saunan jälkeen vilvoitellessa. Rikkaat aistikokemukset jättävät tutkitusti vahvan muistijäljen ja näin ollen johtavat positiivisiin asiakaskokemuksiin”, kertoo Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju.

Tasteful by Sauna from Finland

Reseptikilpailu liittyy viime vuonna käyntiin polkaistuun Tasteful by Sauna from Finland -konseptiin, joka antaa vinkkejä herkullisen ruokaelämyksen tarjoamiseksi saunaelämyksen oheen. Konseptissa on ideoitu uusia ruokia, juomia ja tarjoiluvaihtoehtoja osaksi saunatuotteita ja -palveluita, kuten saunalahjapakkauksia, saunapiknikkoreja sekä julkisten ja asiakassaunojen tarjoiluja. Tavoitteena on ollut myös kehittää saunateemaisia tuotteita ja menuja kotimaisille matkailuyrityksille ja osaksi ulkomaille myytäviä saunaratkaisuja.

Parhaat reseptit pääsevät osaksi saunareseptipankkia, ja niitä käytetään tulevaisuudessa myös saunareseptikirjassa. Valmiit ruuat, juomat ja kattaus kuvataan ja reseptit taustoitetaan niiden alkuperäisten tekijöiden tarinan kautta. Voittajat saavat näkyvyyttä itselleen ja/tai tuotteilleen reseptin kyljessä.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste