Maailman ainoa SPA-laatusaunaelämys kylpyläkaupunki Heinolaan

Nowene Nordic sai Authentic Finnish Sauna Experience -sertifikaatin perjantaina 25.2. klo 12.00.

Heinola on tunnettu kylpyläkaupunkina jo vuosisadan ajan, ja siellä sijaitseva Nowene Nordic jatkaa tätä hienoa perinnettä kehittämällä kylpyläelämystään koko ajan laadukkaammaksi. Sauna from Finland myönsi perjantaina 25.2.2022 Nowene-kylpylälle maailman ainoan kylpyläsaunaelämyksen laatusertifikaatin.

Sauna from Finland Carita Harju ja Satu Ilomäki ojensivat laatusertifikaatin Nowene Span omistaja Juha Kukkoselle.

Nowene Nordic Spa sijaitsee Heinolassa Valolinnan alueella suurten vesistöjen ympäröimänä. Kylpylä on syntynyt kiinteistökehittäjät Jaana ja Juha Kukkosen innostuksesta. He haluavat tarjota asiakkailleen rentouttavia ja terveyttä edistäviä kokemuksia erilaisten saunojen sekä terveyshoitojen avulla.

Sauna from Finland

Nowene Span Nordic Wellness -teema koostuu suomalaisesta saunaperinteestä, luonnosta kumpuavista terveyshoidoista, sekä ripauksesta kalevalaista mystiikkaa. Palveluvalikoimassa on vesipatjahierontaa, turvehoitoja ja turvesaunakokemuksia. Saunomisen välissä pääsee viilentymään 24-asteiseen Mielikin Lempilampeen. Jos se ei tunnu tarpeeksi viileältä saadakseen kunnon kylmä-kuuma-hoitoa, voivat rohkeimmat kokeilla huippukylmää hoitoa -110 Celsius-asteessa!

Sauna from Finland

Lisäksi kylpylän yhteydessä on hirrestä tehty savusauna peräkärryssä. Se on mahdollista kesällä tarvittaessa siirtää rantasaunaksi, jotta siitä pääsee suoraan lampeen uimaan.

Maailman ainoa kylpylässä oleva laatusertifioitu sauna Nowene Spassa

Sauna from Finlandin myöntämä Authentic Finnish Sauna Experience -laatusertifikaatti on viesti siitä, että saunaelämyspalvelu on laatutasoltaan maailman huippuluokkaa. Asiakkaat voivat virittäytyä rentoutumaan luottavaisin mielin, kun palvelun laatu on kunnossa.

Saunaelämyksen kehittämisessä hyödynnetään vuosien tutkimustyön perusteella määriteltyjä saunaelämyksen ydinarvoja, jotka ovat aitous, moniaistisuus, läsnäolo ja rentoutuminen, hyvinvointi ja terveys, kontrasti, puhtaus, turvallisuus ja vastuullisuus. Näiden arvojen tulee täyttyä koko saunaelämyksen ajan alusta loppuun saakka, jotta lopputuloksena on korkealuokkainen sauna- ja kylpyläkokemus. Sauna from Finlandin asiantuntija Satu Ilomäki auttoi Nowenea suunnittelemaan asiakaskokemuksen alusta loppuun saakka.

Sauna from Finland Satu Ilomäki pääsi kylpemään ensimmäisten joukossa uudistettuun saunaelämykseen.

”Kylpyläkohteiden suunnittelussa on tärkeää huomioida myös kylpylän käyttöaste. Saunaelämyksen laatua on helpompi ylläpitää, kun jo suunnittelussa on otettu huomioon käytännön asiat, kuten lauteiden pesu ja huolto sekä kulku esteettömästi eri kylpylän tilojen välillä. Sopivat valinnat takaavat näin myös saunaelämyksen pitkäikäisyyden”, kertoo saunaelämyksen auditoinut Satu Ilomäki.

Maailmassa ei tällä hetkellä ole muita SPA-merkillä varustettuja laatusaunoja kuin Nowenella. SPA-laatumerkki myönnetään kylpylöissä oleville saunoille tai saunakokonaisuuksille. Kylpylöissä olevissa suomalaisissa saunaelämyksissä otetaan erityisesti huomioon hemmottelun mahdollistaminen. Juha Kukkonen on tyytyväinen sertifiointiprosessin kulkuun ja ideoiden runsauteen.

“Sauna from Finland on auttanut ja antanut runsaasti uusia näkökulmia kylpylän kehittämiseen. Tämä laatusertifiointi pistää vauhtia kehitystyöhön ja on antanut ohjeita moniin asioihin. Nowene haluaa olla ehdottomasti mukana levittämässä saunan ilosanomaa eteenpäin.”

Nowenessa terveyshoitoja tehdään myös ryhmille. Nämä ovat hauskoja yhteisiä kokemuksia esimerkiksi kaveriporukoille tai työyhteisöille.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste