Löylyttämö muuttaa Suomen saunaideat liiketoiminnaksi

Suomi on tuhansien saunojen ja keksijöiden maa. Huippuideat syntyvät suomalaisen saunan löylyssä ja tiivistyvät liiketoiminnaksi lauteiden lämmössä. Löylyttämö on syntynyt auttamaan näitä ideoita pääsemään eteenpäin ja jalostumaan parhaaksi sauna- ja hyvinvointipalveluksi kasvaville markkinoille. Keski-Suomessa alkuun laitettu ohjelma laajenee nyt käsittämään koko Suomen.

Idea Löylyttämön toiminnalle syntyi Sauna from Finland yritysverkoston kautta ja sen ensi pilotti toteutettiin Jyväskylässä vuoden 2011 aikana. Sauna from Finland edistää suomalaista saunaliiketoimintaa ja tukee suomalaiseen saunaan liittyviä palveluita ja innovaatioita valtakunnallisesti. Löylyttämön avulla kehitetään saunaan liittyviä palveluliiketoimintamalleja ja helpotetaan uusien sauna- ja hyvinvointi-ideoiden alkuun pääsemistä. Taustana toimii yritysten välinen monialainen yhteistyö, palvelutestaus ja laajemman osaamisen hyödyntäminen asiantuntijoiden ja valmentajien sparrauksessa.

”Uusi tuotteemme Swing-laude sai voimaa kehitykseensä puhtauteen liittyvässä Löylyttämö -työpajassa. Ajatus laudemateriaalista joka helpottaa siivousta ja parantaa pesutulosta oli jo olemassa, mutta testauksen ja tutkimuksen avulla olemme saaneet hyviä tuloksia ja tuote on nyt markkinoilla”. – Löylyttämön pilottivaiheessa mukana ollut SunSauna Oy:n toimitusjohtaja Raimo Huusko kertoo.

Löylyttämö toimii teemallisena tuote- ja palveluliiketoiminnan kehittämisohjelmana, jota hallinnoi Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy. Taustalla hankkeessa on Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelma, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima valtakunnallinen ESR-kehittämisohjelma vuosille 2007-2013. Kehittämisohjelman koordinaattorina toimii Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen hallinnoima Luova Suomi -hanke.

Lisätietoja:

– Heidi Länsisalmi, yrityskehittäjä, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy, p. 0400 743 894 tai heidi.lansisalmi@jykes.fi

– Pekka Krook, toiminnanjohtaja, Luovien alojen kehittämisyhdistys Diges ry, p. 045 631 8384 tai pekka.krook@diges.info

-ILMOITTAUTUMISET KLINIKOILLE: Heidi Ruotanen, viestintäkoordinaattori, Sauna from Finland ry, p. 0400 790 031 tai heidi@saunafromfinland.fi

Diges ry:n asiantuntijat ovat keväällä tavattavissa eri tapahtumissa ja yritysklinikoilla ympäri Suomen. Tapaamiset ovat luottamuksellisia ja saat niillä sparrausta ja vinkkejä saunaideasi eteenpäinviemiseen ja jatkojalostukseen.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste