Kysyimme kansanedustajaehdokkailta: kasvuhankkeella 100% kannatus

Sauna from Finland toteutti pienimuotoisen kyselyn kansanedustajaehdokkaille näin vaalien alla. Tarkoituksena oli kerätä tietoa Saunan viemää-hankkeen mahdollisuuksista, jossa tavoitellaan sauna-alalle merkittävää useiden kymmenien miljoonien eurojen liikevaihdon kasvua. Sauna-alan liiketoiminta on tällä hetkellä Suomessa miljardin arvoinen. Hankkeen yksityiskohdista voi lukea täältä.

Kaikki kyselyyn vastanneet pitivät hanketta hyvänä ideana ja puolsivat sitä yksimielisesti. Vastaajamäärät jakautuivat tasaisesti eri puolueiden kesken.

Kysyimme, mihin kasvuohjelman asioihin haluat erityisesti vaikuttaa? Vastaajat linjasivat useita vaihtoehtoja:

– Neljän vuoden mittava kasvuohjelma sadalle sauna-alan voimakkaasti kansainvälistyvälle yritykselle.

– Maailman viidestä suurimmasta sauna-alan yrityksestä TOP7:ssä on kaksi suomalaista ja yksi Suomeen rekisteröity yritys. Tavoite: TOP-listaukseen nousee yksi tai useampi uusi suomalainen yritys.

– Suomesta maailman johtava sauna-innovaattori – saunaelämysalan innovaatiotoimintaa lisätään (energiansäästö, digitaaliset ja terveyttä edistävät ratkaisut jne.).

– Saunaelämys osaksi maailmanrauhan rakentamista (Tasavallan presidentin, ulkoministeriön ja CMI-järjestön vapaaseen käyttöön siirrettävä luksussauna, jossa saunaelämys on osa neuvottelu- ja sovitteluprosessia).

– Laajalla kansalaisille suunnatulla saunaelämysohjelmalla saunomisen kulttuuriperinnön jatkumisen varmistaminen. Perintö säilytetään elävänä ja monipuolisena, jotta yhä useampi Suomeen matkustava matkailija saa kokea saunomisen ilon ja rentouttavan vaikutuksen.

Kysyimme myös vapaamuotoisesti, mitä ajatuksia Saunan viemää -kasvuohjelma herättää?

”Matkailun edistämisessä maabrändi on tärkeää ja Suomi tunnetaan saunastaan jo maailmalla. On tärkeää valjastaa se täysin voimin käyttöön!”

”Saunassa on totuttu rentoutumaan, mutta myös ratkomaan asioita! Upeita edistettäviä asioita.”

”Mahtavaa, kun suomalaista kulttuuria edistetään ja sitä hyödynnetään.”

”Loistava idea, joka on myös realistinen ja toteuttamiskelpoinen.”

Näiden tulosten pohjalta työ kasvuhankkeen toteutumiseksi jatkuu entiseen malliin. Lisätiedot hankkeen etenemisestä antavat:

Toiminnanjohtaja Carita Harju, Sauna from Finland, 040 566 2481
carita@saunafromfinland.fi

Hallituksen puheenjohtaja Pekka Krook, Sauna from Finland, 045 631 8384
pekka@saunafromfinland.fi

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste