Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin avajaispuheenvuoro World Sauna Forumissa 7. kesäkuuta Tampereella

”Arvoisat suomalaisen saunan ystävät, yritysten ja median edustajat,

On suuri ilo nähdä, että suomalainen sauna herättää yhä enenevässä määrin kiinnostusta ympäri maailman ja Suomi tunnetaankin globaalisti sauna-alan osaamisestaan. Tiesitkö esimerkiksi, että kansainvälisesti kerätyn hakukonedatan mukaan Suomeen saapuvia matkailijoita kiinnostavat kaikkein eniten saunat? 

Sauna from Finland –verkoston päätapahtuma World Sauna Forum järjestetään nyt viidettä kertaa. Sauna-alan yhteisö saavuttaa taas kansainvälisen medianäkyvyyden, kun mukaan on kutsuttu useita toimittajia eri maista, mm. yhteistyössä Lontoon suurlähetystön kanssa. 

Saunadiplomatiaa on Suomessa tehty jo vuosikymmenien ajan. Saunominen on tasa-arvoinen kokemus ja saunassa ei ole titteleitä. Tämä luo turvallisen alustan yhteistyölle. 

Maamme saunaperinne sai arvokkaan tunnustuksen vuoden 2020 lopussa, kun suomalainen saunakulttuuri valittiin Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Saunominen on ensimmäinen Suomesta tähän luetteloon valittu perinne. 

Ihmiset etsivät jatkuvasti arkirutiineihinsa tapoja vahvistaa terveyttään ja hyvinvointiaan. Rentoutuminen ja palautuminen ovat jo pitkään todettuja avaimia tasapainoisen elämäntapaan. Suomalaisen saunan tieteellisesti todistetut terveyshyödyt ja vaikutukset hyvinvointiin vastaavat näihin tarpeisiin ja vauhdittavat suomalaisen saunan kysyntää. 

Saunan ympärillä on laaja yritysten ekosysteemi, ja laadukkaan saunaelämyksen rakentamiseen tarvitaan monipuolista osaamista eri alojen yrityksiltä. Suomalaisilla yrityksillä on kehitteillä ja tarjolla ennennäkemättömiä innovaatioita, joilla edistetään sauna-alan kehitystä. Saunaelämyksen jatkuva kehittäminen pitää suomalaisen saunan ja saunaperinteen elossa. 

Kiitos myös kansainvälisille yrityksille mukanaolostanne ja halustanne viedä suomalaisen saunan viestiä laadukkaasti ulkomaille. Kansainvälinen yhteistyö hyödyttää meitä kaikkia suomalaisen saunan ystäviä. 

Saunaelämys on nykyään yhä tärkeämpi osa matkailuelinkeinoa, kylpylä- ja hotellitoimintaa. Saunasta haetaan rentoutumista ja parempaa unen laatua ja samalla unohtumattomia elämyksiä. Uuden saunapalvelun rakentamiseen tai kehittämiseen tarvitaan laajaa yritysverkostoa. Lauteet, kiuas, kiulu ja kauha, laudeliinat, pesuaineet ja pyyhkeet… sekä tietenkin joku opastamaan miten saunassa heitetään löylyä tai miten suomalaiset virkistäytyvät sen jälkeen avannossa. 

Sauna from Finland -yhdistys tekee arvokasta työtä suomalaisen sauna-alan näkyvyyden edistämiseksi sekä saunapalveluiden korkeamman laadun eteen. Noin kahdensadan yrityksen verkostoon on koottu saunaelämysalan eri sektoreiden innovatiivisia edustajia, jotka näyttävät muille esimerkkiä. Sauna from Finland yhdistää aktiiviset toimijat, joiden liiketoiminnat tukevat ja täydentävät toisiaan. 

Suomalaisen sauna asiantuntijaverkosto katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen. Saunaelämyksen tuottajat ovat valmiita kehittämään yhä laadukkaampia kokemuksia matkailijoille ja kotisaunojille. Sauna from Finlandilla ollaan valmiita valloittamaan isompi osuus globaaleista hyvinvointimarkkinoista. 

Arvoisat laadukkaan saunaelämyksen ystävät. Haastan teidät kaikki mukaan rakentamaan parempia löylyjä maailman joka kolkkaan, ahkeralla yhteistyöllä toinen toistemme näkökantoja kunnioittaen. 

Kiitos!”

Tämä teksti on käännös puheesta, joka pidettiin englanniksi.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste