Sauna on mielikuvia, tunteita ja muistoja. Saunalla on aina uskottu olevan parantava voima ja arjen alhoa lieventävä vaikutus. Voisiko näitä ihastuttavia, rentouttavia ja mieleen jääviä kokemuksia liittää myös hotellikokemukseen? Original by Sokos Hotels Royal Vaasa päätti yllättää ja laittaa lauteet uusiksi – ja samalla paljon muutakin.

Koko saunaosasto uusiksi

Royal Vaasa hotellissa haluttiin tehdä hotellin saunasta elämys. Sellainen, joka olisi suunniteltu aidosti löylyttelijöille. Hotellissa päätettiinkin hakea Sauna from Finlandin myöntämää Authentic Finnish Sauna Experience -laatumerkkiä, joka edellyttää, että sauna ja saunapalvelut ovat maailman huippuluokkaa. Saunaosastolle tehty kuntokartoitus sekä Sauna from Finlandin tarkastuskäynnin tulokset osoittivat, että hotellilla vaihtoon olisi syytä pistää ”sen pienen ja mustan saunan lampun” lisäksi paljon muutakin.

Saunaelämys hotellissa

Original by Sokos Hotels Royal Vaasan saunaosastosta ennalleen jäivät vain ulkoseinät – kaikki muu uusittiin. Uudessa saunaosastossa visuaalisuus on vahvasti mukana: tuloksena on suomalainen kokonaisuus, jonka teemana on rauhoittuminen. Ikkunoista tulvii päivänvaloa, tunnelmaa luo valaistu taustaseinä ja saunan jälkeen on mahdollista vilvoitella virvokkeiden ja pienen syötävän kanssa Vaasan yläpuolelle avautuvalla terassilla. Kohta on aika juhlia avajaisia!

– Haluamme toteuttaa asiakkaille todellisen saunaelämyksen. Sauna from Finlandin tarkastuskäynniltä saimme hyviä vinkkejä paitsi saunaosaston uudistamiseen, myös sopiviin yhteistyökumppaneihin, Royal Vaasa hotellin johtaja Ari-Pekka Soini kertoo.

– Sauna from Finlandin vinkkien avulla ymmärsimme ottaa huomioon hyvien löylyjen lisäksi muutkin olosuhteet. Esimerkiksi, miksi me määräisimme, milloin asiakas saa saunoa? Pyrimme siihen, että saunamme on auki 24/7. Lisäksi saunakokemus alkaa nyt hotellihuoneesta, josta asiakas löytää kylpytakin lisäksi pienen saunaoppaan, Ari-Pekka hymyilee.

Kun soivat kiukaan mustat urut, unohtuvat arjen surut

Yhdeksi yhteistyökumppaniksi remontin toteutukseen valikoitui Sauna from Finlandin verkosto jäsen Helo Oy. Kiukaalla on väliä, tietää Helo Oy:n kotimaan myyntipäällikkö Marco Keto.

– Vaasan hotelliin valikoitui ammattikäyttöön tarkoitettu uutuustuotteemme Laava BWT, eli Bio Water Technique -kiuas. Kiukaan erikoisuus on sen sisällä olevat vesitankit, jotka lisäävät saunan ilmankosteutta noin 20 – 30 prosenttia. Kun ilmankosteus on korkeampi, saunan lämpötilaa on mahdollista alentaa 15-20 asteella. Tämä pehmentää saunakokemusta, Marco kuvailee. – Lisäksi hotelli hyötyy 15–17 prosentin energiansäästöstä, pidemmästä kiukaan käyttöiästä sekä kiukaan huoltovälin pitenemisestä ja huollon helppoudesta. Matalampi lämpötila säästää lisäksi saunan pintamateriaaleja. Helo Youtube-videolta saa lisätietoa BWT tekniikasta.

Helolla uskotaan, että hotellien saunaelämykseen panostaminen on tulevaisuuden juttu. Tällä hetkellä markkinat kasvavat ja Helo on mukana useiden hotellien saunaremonttien neuvotteluissa. Yritys onkin lanseerannut vuoden 2017 alussa erilaisia myös hotelleihin sopivia ammattilaisratkaisuja.

Sauna lämmittää

Onhan siinä ajatuksessa, että sauna on lämpiämässä, jotain niin houkuttelevaa, lohdullista ja turvallista. Lämpiää se sauna hotellissakin – hotellivieraille tai muuten vaan vieraisille tulleille. Royal Vaasa hotellissa saavat nimittäin saunoa muutkin kuin hotellivieraat. Tärkeintä on, että sauna on suunniteltu juuri sille, joka lauteille istahtaa.

Liity postituslistallemme!

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

  • Harvia
  • Sokos Hotels
  • Sauna Capital Tampere