Hellyyttä, hyvinvointia ja hierontaa: ulkoporealtailla lisää nautintoa saunaelämykseen

Mittari on pakkasen puolella ja taivas on tähdistä kirkas. Iholta nousee höyryä saunan jäljiltä ja terassin jäätyneet laudat saavat varpaat kipristelemään. Pakkasesta on ihana upottautua ulkoporealtaan kuumaan veteen. Vedessä vartalo tuntuu kevyeltä, lämpö hellii lihaksia ja mieli rauhoittuu tuhansien tähtien alla.

Ulkoporealtaat hyvinvoinnin edistäjinä

Ulkoporealtaat tuottavat hyvinvointia luonnollisesti monella eri tasolla: keho nauttii kuuman veden ja painottomuuden tunteesta raikkaassa ulkoilmassa ja mieli rentoutuu läsnäolosta. Ulkoporealtaan terveysvaikutukset perustuvat hydroterapiaan, jossa kehoa lämpimämmän veden ja painottomuuden tunteen yhteisvaikutus poistaa lihas- ja nivelkipuja, tehostaa kehon palautumista rasituksesta ja parantaa unen laatua. Ulkoporeallas on satsaus jokapäiväiseen hyvinvointiin.

– Ulkoporeallas on ehdottoman läsnäolon keidas. Eräs asiakkaamme kertoi, että heidän ulkoporealtaansa on kodin ainoa paikka, jossa kenelläkään ei ole kiire, eikä kukaan tartu elektroniikkalaitteisiin. Toinen asiakkaamme totesi, että ulkoporealtaassa on kaksi vaihtoehtoa: joko juttelet perheen ja ystävien kanssa tai olet hiljaa. Molemmat ovat yhtä hyviä vaihtoehtoja, Polarwell KuumaLähde -yrityksen liiketoimintajohtaja Katja Maria Tiittanen kertoo.

Kuva: Hanna Söderström

Osa laadukkaan saunaelämyksen kokonaisuutta

Ulkoporealtaat sopivat helppoutensa ja vaivattomuutensa ansiosta niin yksityiskoteihin kuin matkailualan yritystenkin käyttöön. Ulkoporeallasta suunnitellessa on huomioitava, mihin allas fyysisesti sijoitetaan, millaiseen käyttöön se tulee ja kuinka monta ihmistä käyttää allasta kerralla. Altaan hankinta ei edellytä rakennuslupaa tai erillistä viemäröintiä – sen asentamiseen riittää sopiva paikka ja sähköasentajan liitäntä.

Ulkoporealtaat liittyvät kiinteästi laadukkaaseen ja monipuoliseen saunaelämykseen. Yllättäen vajaan tunnin mittaisesta saunahetkestä tuleekin monen tunnin minikylpyläloma – omassa kodissa tai vaikkapa vuokramökillä.

Kuva: Hanna Söderström

Viisi vinkkiä ulkoporealtaan hankintaan:

  1. Panosta materiaaleihin ja viimeistelyyn aktiivisessa käytössä. Syvävärjätty altaan ulkokuori estää mahdollisten naarmujen näkymisen ja hyvin viimeistellyt pinnat helpottavat altaan puhtaanapitoa.
  2. Vedenhoidon ei tarvitse olla työlästä ja aikaa vievää, joten kiinnitä huomiota altaan puhdistusjärjestelmään puhtaan allasveden takaamiseksi. Laadukkaassa ulkoporealtaassa hyvä suodatuskierto ja sitä tukevat vedenhoitojärjestelmät takaavat sen, että ulkoporealtaan vedenhoito ei vie kallisarvoista aikaa, vaan on varmaa ja helppoa.
  3. Sijoita ulkoporeallas oikein. Kulkureitti ulkoporealtaalle tulee olla helppoa niin, että sinne pääsee vaivattomasti ja turvallisesti. Ulkoporealtaan sijoittamisessa tulee myös ottaa huomioon ympäröivä tila ja mahdollinen turvallinen upottaminen.
  4. Älä anna altaasi pettää sinua. Tutustu huolellisesti ulkoporealtaan valmistajaan, jälleenmyyjään ja itse tuotteeseen. Ulkoporealtaan hankinnassa tärkeää on käyttövarmuus, jotta se ei jätä sinua pulaan. Varmista myös huoltopalveluiden kattava tarjoaminen.
  5. Varmista, että myös itse nautit ulkoporealtaastasi. Testaa allas ennen ostoa myymälässä tai jossain muussa matkailualan yrityksessä, jotta tiedät, mitä ostat.

Vinkit: Katja Maria Tiittanen, Polarwell KuumaLähde Oy

*KuumaLähde on osa Sauna from Finlandin verkostoa. Katja Maria Tiittanen kertoo, että Sauna from Finlandin jäsenyys tarjoaa KuumaLähteelle loistavia kumppanuuksia, sopivan foorumin alan keskusteluun, hyvin kohdennettua asiakaskuntaa sekä kiinnostavia tapahtumia. Yhteistyötä kehitetään jatkuvasti molemminpuolisen arvon lisäämiseksi.

Save

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

Strategiset kumppanit

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste