Diplomatic Sauna Society lanseerattiin Berliinissä – suurlähetystön saunalle Saksan ensimmäinen laatusertifikaatti

Saunabuumi on levinnyt viime aikoina Suomen suurlähetystöihin ympäri Eurooppaa. Tammikuussa Lontoon-suurlähetystö lanseerasi Diplomatic Sauna Society Londonin, helmikuussa Suomen suurlähetystö Reykjavikissa järjesti saunateemaisen päivän alueen parhaassa suomalaisessa saunassa ja viimeisimpänä Suomen Saksan suurlähetystö Berliinissä sai Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatusertifikaatin.

Erityisesti Washingtonin ja Lontoon suurlähetystöistä poikinut idea Diplomatic Sauna Society -sarjasta sai Berliininkin lähetystön työstämään omaa saunadiplomatiaansa. Saksalainen saunakulttuuri eroaa melko paljon suomalaisesta: saksalaisessa saunassa ei esimerkiksi saa itse heittää löylyä, eikä siellä katsota hyvällä liiallista puhumista. Lähetystö halusi näyttää saksalaisille, miten oikeassa suomalaisessa saunassa saunotaan, sekä tarjota viihtyisät tilat pienimuotoisille ja strategisille verkostoitumistilaisuuksille – ja mikä voisi olla siihen parempi paikka kuin suomalainen sauna? Ainoana sääntönä tässä saunassa on, että siellä saa rentoutua ja unohtaa liialliset säännöt!

Botschaft von Finnland, Berlin

Saunadiplomatia tuodaan Berliinissä 2020-luvulle

Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju osallistui suurlähetystöllä saunailtaan, jossa juhlistettiin sekä Aidon suomalaisen saunaelämyksen laatusertifikaatin myöntämistä että Diplomatic Sauna Society Berliinin lanseerausta. Harjun lisäksi Sauna from Finlandia oli edustamassa Anneli Wilska Sauna und Gartenilta. Muut illan vieraat olivat median, Visit Finlandin sekä Business Finlandin edustajia. ”Ilta oli kaikin puolin lämmin ja varmasti ikimuistoinen kaikille osallistujille”, iloitsee Carita Harju.

Edustuston ensimmäisessä kerroksessa on saunatilat miehille ja naisille sekä takkahuone saunomisen jälkeiseen rentoutumiseen. Tiloissa on monipuolisesti käytetty materiaaleina suomalaista puuta, lasia, terästä ja vaaleaa betonia. Saunatilat ovatkin suurlähetystön lehdistö- ja kulttuurineuvoksen Tanja Huutosen mukaan lähetystörakennuksen piilotettu helmi, joka tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön verkostoitumiseen työpäivän jälkeen.

Botschaft von Finnland, Berlin

”Saunadiplomatiaa on Suomessa tehty jo vuosikymmeniä. Tämän hetken vaikeassa poliittisessa tilanteessa on entistä tärkeämpää, että kaikki diplomatian keinot käytetään hyväksi ja päivitetään 2020-luvulle. Saunakulttuurissa ei heijastu pelkästään perinteet, vaan myös moderni ja innovatiivinen Suomi.” Huutosen mukaan tätä korostetaan esittelemällä tapahtumissa Suomen digitalisaatiota, suomalaista huippudesignia sekä wellness- ja terveysalan yrityksiä. Suomalaista ruokaa tietenkään unohtamatta!

Uudistuksen lopputuloksena raikkaat ja modernit saunatilat

Suurin yksittäinen muutos saunatiloissa oli Harvian uusien kiukaiden vaihtaminen vanhojen kiukaiden tilalle. Lisäksi kylpytakki- ja pyyhevalikoimaa uudistettiin Jokipiin Pellavan tuotteilla, joihin on ihana kääriytyä saunan jälkeen. Saunan saksalaistyyppiset lämpömittarit vaihdettiin suomalaisen Hukka Designin tyylikkäisiin lämpömittareihin. Suihkutiloista löytyy Osmian hemmottelevia saunatuotteita mm. tervan- ja puolukan tuoksuilla. Huutonen sanoo heidän panostaneen myös saunatuotteiden esillepanoon sekä tilan visuaaliseen kokonaisilmeeseen. Kaikissa valinnoissa kiinnitettiin huomiota kestävyysaspektiin, saunatiloista löytyy esimerkiksi kunnon kierrätysastiat ja tuotteissa suositaan isoja, uudelleenkäytettäviä säästöpulloja.

Botschaft von Finnland, Berlin

Lähetystöstä kerrotaan kehittämisprosessin sujuneen melko ripeästi ja tehokkaasti, mutta prosessi koettiin todella palkitsevana. Heille oli suuri ilo päästä kehittämään yhä toimivampia saunatiloja vierailleen, mutta kaikkein tärkeintä kuitenkin oli, että saunatilat kertovat raikkaan, modernin ja innovatiivisen Suomen tarinaa. Tanja Huutonen tiivistää saunan merkityksen tulevaisuuden toiminnassa:

”Diplomatia ja sauna. Ne kuuluvat yhteen. Saunassa ei ole titteleitä, vaan kaikki ovat samanarvoisia. Yhteistyö ja Suomen vahvuuksien tuominen esille onnistuu rennosti suomalaisissa löylyissä.”

Botschaft von Finnland, Berlin

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste