Aitoa tunnelmaa ja kansainvälisiä kohtaamisia

Valon sauna ja World Sauna Forum keräsivät syyskuun lopussa sekä suomalaisia että ulkomaalaisia saunafaneja yhteen Jyväskylässä.

Suomalainen saunaelämys oli Jyväskylässä näkyvästi esillä syyskuun lopussa. Vuosittaisen kaupunkivalaistukseen keskittyvän tapahtuman Valon kaupungin alla ensimmäistä kertaa järjestetty Valon sauna palveli tapahtumakävijöitä torstaista lauantaihin iltapäivästä puoleen yöhön saakka. Alban rantaan Ylistönsillan kupeeseen rakennettiin kuusi saunaa ja kaksi allasta kattava saunakylä, jossa saunojat pääsivät kokemaan erilaisia saunoja telttasaunasta joulusaunaan. Lisäksi paikalla oli mahdollisuus ostaa itselleen myös vihtomis- ja turvehoitoja sekä erilaisia saunatuotteita.

Valon sauna osoittautui suureksi menestykseksi, ja tapahtuma myytiin lauantai-iltana loppuun. Kaiken kaikkiaan kolmen päivän aikana saunakylässä saunoi lähes 400 henkilöä. Puitteet olivatkin näyttävät – Ylistönrinne ja Ylistönsilta oli valaistu erilaisilla valotaideteoksilla, joita saunojat pääsivät ihailemaan istuessaan porealtaassa ja vilvoitellessaan saunojen välillä. Myös saunakylä itsessään oli valaistu teeman mukaisesti.

 

Suomalainen saunaelämys kansainvälistyy

Jyväskylässä järjestettiin samaan aikaan myös toinen suomalaiseen saunaan keskittyvä tapahtuma, World Sauna Forum. Toista kertaa järjestetty tapahtuma keräsi yhteen sauna- ja hyvinvointialan ammattilaisia ympäri maailman ja piti sisällään mielenkiintoisia puheenvuoroja, keskusteluja, saunatuotteiden ja -palveluiden esittelyitä sekä tietysti saunomista. Paikalla oli Sauna from Finlandin jäsenten lisäksi yrityksiä ja asiantuntijoita kymmenestä eri maasta, kuten Isosta-Britanniasta, Yhdysvalloista, Japanista, Taiwanista, Saksasta ja Ranskasta.

– Tapahtumassa sai uusia kontakteja ja myös konkreettisia tarjouspyyntöjä. Koen, että Veicon tunnettavuus kasvoi tapahtuman myötä. Tunnelma oli lämmin ja aito, liikelahjoja valmistavan Veicon toimitusjohtaja Saana Ruuttunen iloitsee.

Kuva: Sauna from Finland, Anu Kuikka

Lisäksi paikalla oli kansainvälisen median edustajia, jotka osoittivat suurta kiinnostusta suomalaista saunaelämystä kohtaan. Esimerkiksi suomalaisen saunan ainutlaatuisuus, terveyshyödyt ja monipuolisuus kiinnostivat toimittajia. Moni innostui saunomaan itsekin, jotkut jopa ensimmäistä kertaa.

– Suomalainen saunaelämys saa merkittävää näkyvyyttä ulkomailla. On hienoa huomata sekä jäsentemme, kansainvälisten kontaktiemme että median edustajien yhteinen kiinnostus ja innostus saunaa kohtaan, mikä konkretisoitui näissä kahdessa tapahtumassa, Sauna from Finlandin toiminnanjohtaja Carita Harju toteaa.

Sauna from Finland kiittää kaikkia Valon saunaan ja World Sauna Forumiin osallistuneita yrityksiä ja henkilöitä!

Valon sauna järjestettiin yhteistyössä hotelli Alban, Valon kaupungin sekä Yläkaupungin saunaseuran kanssa. Mukana olivat seuraavat Sauna from Finlandin jäsenyritykset: Boatsauna, Dermosil, Huliswood, HöyryLöyly, KOLO Sauna, Kuumalähde, Lasilinkki, Ledify, LehtoPeat, Lumene, Mellis, TylöHelo, Varjolan tila ja Villa Feeling. Kiitokset myös Suomen Jouluvalot Oy:lle, Petri Guillandille, Emmi Minkkiselle, Osuuskunta Mahtialle sekä Gradian matkailualan opiskelijoille.

Kuva: Sauna from Finland, Anu Kuikka

World Sauna Forumin yhteistyökumppaneita tänä vuonna olivat Harvia, hotelli Alba, Lumene, Sokos Hotel Paviljonki sekä Visit Jyväskylä.

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste