Sauna from Finland jäseniä esillä Berliinin Suomen suurlähetystön Die Sauna -näyttelyssä

Berliinin Suomen suurlähetystössä pääsee tänä keväänä tutustumaan suomalaiseen saunakulttuuriin, niin valokuvien kuin saunomisenkin merkeissä. Suomalaiseen tunnelmaan pääsee aina 14.4.2024 saakka näyttelyn ollessa avoinna. Mukana ovat Sauna from Finland verkostosta Hetkisauna, Narvi,  Rento, ja Ecofurn. 

Sauna from Finland Kuva: Bernhard Ludewig

Suomen suurlähetystön Die Sauna -näyttely tuo esiin suomalaista saunakulttuuria

Suomen Saksan-suurlähetystössä Berliinissä on kerran vuodessa näyttely pohjoismaisten suurlähetystöjen yhteistalossa Felleshusissa. Tänä vuonna aiheena on suomalaisille tuttu ja rakas sauna. ‘Die Sauna. Echt heiß. Echt Finnisch.’ -näyttely avaa suomalaista saunakulttuuria valokuvien, videoiden ja installaatioiden kautta. Katsoja pääsee tutustumaan Susa Junnolan ja Liisa Takalan kaupunkisaunavalokuvien ja Alexander Lembken mökkisaunavalokuvien kautta nykypäivän suomalaiseen saunaan. Dokumentaariset arkistotallenteet puolestaan kuljettavat katsojan menneeseen, ja Lauantaisauna-videoinstallaatiossa pääset mukaan erilaisiin saunoihin. Näyttelyn oheisohjelmaan kuuluu lisäksi erilaisia keskustelutilaisuuksia ja elokuvanäytöksiä. Näyttelyssä pääsee myös saunomaan aitoon suomalaiseen saunaan.


”Meillä on suuri kunnia olla mukana tässä saunanäyttelyssä, tuoda esille suomalaista kulttuuria, jonka niin erottamaton osa sauna on. Paras tapa kokea suomalainen sauna kaikessa sen monipuolisuudessaan on tulla Suomeen, mutta aito suomalainen hirsisauna voi tulla myös sinun luoksesi, kuten nyt keskelle Berliiniä.” kertoo Janne Oksanen, Hetkisaunan perustaja.

Sauna from Finland Kuva: Bernhard Ludewig

Janne Oksanen jatkaa; että on ollut erittäin palkitsevaa kuulla ja nähdä, että meidän saunamme ovat niin merkittävä osa tätä upeaa saunanäyttelyä. Saamamme palaute on ollut erittäin positiivista, ja se antaa meille – vielä varsin nuorelle yritykselle – uskoa siihen, että olemme oikealla tiellä. Saksa on yksi Hetken päämarkkinoista, ja siksi suora käyttäjäpalaute sekä näyttelyn ansiosta saamamme näkyvyys ovat meille hyvin arvokkaita.

Näyttelyn ovat kuratoineet Jaakko Blomberg ja Karoliina Gröndahl, ja sen on tuottanut Suomen suurlähetystö Berliinissä yhteistyössä Visit Finlandin ja Finnland-Institutin kanssa. Näyttelyä tukevat myös Finnair, Finnlines sekä Suomen Saunaseura ry. Suomalaiset löylyt näyttelyn ajan tarjoaa Hetki-sauna. Die Sauna on esillä 14. huhtikuuta 2024 saakka.

Sauna from Finland Kuva: Bernhard Ludewig

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste