Maailman rentouttavin ja tärkein saunatapahtuma

World Sauna Forum kerää maailman tärkeimmät sauna-alan yritykset ja vaikuttajat Suomeen.

World Sauna Forum 2024 järjestetään Jyväskylässä 6.-7.6.2024. Tapahtuma järjestetään jo kuudetta kertaa. Jyväskylään saapuu ennätysmäärä saunatoimijoita eli noin 300 vierasta ainakin 24 eri maasta kuuntelemaan pääseminaarin puheenvuoroja, tutustumaan saunatuotteisiin, kokemaan saunapalveluja ja verkostoitumaan muiden sauna-alan vaikuttajien kanssa. Tapahtuma on tänä vuonna loppuunmyyty.

Tapahtuma kokoaa yhteen maailman sauna-alan kiinnostavimmat ihmiset saunaliiketoiminnan näkökulmasta, niin tuotevalmistajat kun saunapalvelut laajasti. Alun perin idea tapahtumaan on lähtenyt Sauna from Finland -verkostosta, joka on yli 200:n yritys- ja organisaatiojäsenen kansainvälinen verkosto, joka toimii sen puolesta, että aito suomalainen saunaelämys elää ja uudistuu hyvinvoinnin, terveellisyyden ja onnellisuuden lähteenä. 

Sauna from Finland

Kansainväliset vieraat viettävät World Sauna Forum -tapahtuman lisäksi useita päiviä Suomessa. Esimerkiksi Keski-Suomen saunamaakuntaviikko järjestetään samalla viikolla. ”Kävijät etsivät uusia ideoita, tietoutta sekä yhteistyökumppaneita, ja tietenkin haluavat saunoa useissa mahdollisimman aidoissa suomalaisissa saunoissa”, kertoo toiminnanjohtaja Carita Harju. ”Vieraamme käyvät avoimissa saunaviikon tapahtumissa ja tuovat alueelle runsaasti kansainvälisiä matkailijoita. Voidaan puhua jo aidosti saunaturismista”, Harju jatkaa.

Kansainväliset vieraat matkustavat Suomeen, koska haluavat tutustua paremmin suomalaiseen saunan mahdollisuuksiin, ja miettivät mitä voisivat tehdä enemmän yhdessä muun verkoston kanssa. Jokaiseen kuuteen tapahtumaan osallistunut toimitusjohtaja Jake Newport Lontoosta toteaa: “World Sauna Forum on maailman tärkein aidon suomalaisen saunan tapahtuma maailmassa”.

Tapahtuma alkaa torstain pääseminaarilla, jonka avaa Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto. Seminaarissa puhuvat mm. näyttelijä Jasper Pääkkönen ja Earric Lee, joka on väitellyt tohtoriksi saunan terveysvaikutuksista. Seminaarissa kuullaan myös puheenvuoroja niin suomalaisista saunapalveluista kun kansainvälistä näkökulmaa sauna-alaan esimerkiksi Iso-Britanniasta ja Kanadasta. Muut pääseminaarin puhujat ovat Jake Newport Finnmark UK:sta, Anne Huotari Hawkhill:sta, Eric Härkönen Vettä Nordic Spa:sta ja paneelikeskustelussa Alan Jalasjaa (Kivia Sauna), Ali Temme (Nordic Sauna), Lisa-Elen Meyering (Spa Dispatch&Finnmark Sauna), Matias Järnefelt (Harvia) ja Sho Yoshinaga (Metos Inc.).

Torstain pääseminaarin jälkeen Word Sauna Forum jatkuu Sataman Viilussa Sauna and Wellness -osuudella jossa on mahdollista kuulla lisää puheenvuoroja, tutustua saunatuotteisiin ja luonnollisesti saunoa niin Viilun kun pihan pop up -saunoissa. Seminaarivieraiden saunominen Viilussa jatkuukin pitkälle yöhön.

World Sauna Forumin perjantai aamupäivä on varattu eri workshopeille ja yritysvierailuille. Työpajoissa on mahdollisuus mm. osallistua Saunayogaan, tutustua suomalaisen saunan laatusertifikaatti -prosessiin tai saunarakentamiseen, sekä vierailla Harvian Muuramen tehtaalla.

World Sauna Forum 2024 päättyy perjantaina illalla risteilylle Jyväskylän satamasta Savutuvan Apajalle, jossa vietetään päätösjuhlia sauna-alan tunnustusten, hyvän ruuan ja tietenkin saunomisen merkeissä.

Katso koko ohjelma täältä: https://worldsaunaforum.com/programme/

How can we help you?

Carita Harju

Toiminnanjohtaja
Tel. 040 566 2481

Tilaa uutiskirje

Saat tietoa Sauna from Finlandin toiminnasta!

© 2024 - Sauna from Finland ry - Tietosuojaseloste